Проверка има ли връзка между наводненията и застрояването по Черноморието

Тепърва ще става ясно какви са причините за бедствието
Обновена: 6 сеп 2023 14:14 | 6 сеп 2023 12:17, Камелия Цветанова
193
Проверка има ли връзка между наводненията и застрояването по Черноморието
Снимка: БГНЕС

Тепърва ще се проверяват какви са причините за бедствието, коментира премиерът Николай Денков.

„Правят се проверки, но това е природно бедствие. Такива валежи - от 300 литра на квадратен метър за по-малко от 24 часа, се случват рядко, и когато паднат, има сериозни проблеми. Когато има такива обеми води, има огромна опасност от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има бедствия”, посочи той.

Още по темата

Денков е категоричен, че за да се види има ли нарушения в конструкцията на моста, трябва да излязат резултатите от проверките. Засега такива данни нямало.

„Такива обеми вода не са свързани с 1-2 малки дерета. Цялостен обем се свлича от Странджа към морето. Локално ще се провери дали е имало последствия от застрояването. Резултатите от проверките ще бъдат огласени публично. Възстановяването на инфраструктурата ще бъде подпомогнато чрез Комисията по бедствия и аварии, със сигурност ще има щети за десетки милиони”, допълни Денков.

Според него е обнадеждаващо, че след като спряха дъждовете, се нормализира обстановката, постепенно пътищата стават проходими.

Той увери, че е осигурено всичко, което е необходимо, за да не бедстват хората -  храна, вода.

Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане от днес вече са на терен.

„Те обикалят наводнените къщи, говорят с хората и им обясняват какви са необходимите действия от тяхна страна, за да могат да получат помощ“, обясни Николай Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: наводнениеденков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
4
 
! Отговори
Спаз преди 8 месеца
Много плюене по черноморието, това в Бг е неопровержим показател, че там е най-добре, като се има в предвид простотията, завистта и злобата на тази територия. Най-вече на въздигналите се нови граждани селяни софиянци.
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Морето само се чисти от катуна 30 години безразборно строене...
131
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сглобката, бачо. Иначе - ще чегъркаме, ще продължаваме промяната... но сглобката си е в името на цяяяяла България. Най-гадното в света, това е българския политик. Видиш ли такъв, замери го с камък
130
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 123...А има ли въобще , кой да изберем , за кой да гласуваме , след като всички са еднакви . Нали ги видяхме ,... на фона на беднотията , на покачващите се цени , войната , и природните бедствия / не само сега/ , то ДЕПУТАТИНИТЕ СИ ГЛАСУВАХА ПАК ПОВИШАВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ , И ВСИЧКИ НА 100% СИ ГИ ГЛАСУВАХА ,... ТОВА НЕ Е ЛИ НАГЛОСТ ? Вече не мога , няма такива обидни термини , с които да ги обидиш както е нужно !
129
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков , за тая работа трябва и акъл , ще задминеш Бойко по примитивизъм .Явно трябва да се учреди ПРИЗ , за най-калпаво управление , с надпис : ''НАЙ-ГОЛЯМ ШАРЛАТАНИН НА ПРЕХОДА '' !
128
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
Отговорността за засипаните и застроени дерета, непочистените речни корита, изсечените гори.... е на местната власт. Пак си ги изберете октомври и плачете на държавата за обещетения. Какво е виновен Дянков, дето го хулят, че ще правел проверки?
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нови поводи за крадене ,.... нИ сЪ наядоха тия чантаджии .Последният жив пример , от карловските села , още чакат за помощите .Явно са се затрилЕ , някъде по пътя до селата !
126
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков , какво стана с карловските села , има ли още за КРАДЕНЕ ?
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия БТР-и които подарихме , няма да свършат работа на Зеленски , но пък бяха идеални за такова бедствие , АМА КОЙ ТИ РАЗБИРА , ТЕ ПОЛИТИЦИТЕ , АКЪЛ НеМАТ !
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като гледам Денков , и веднага си представям БайДанчо , от хАМЕРИКА !
123
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков , чакаме уволнения на министри , КАКВО ЧАКАШ?
122
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Властта и парите са в тях, народът може само да им работи на строежите за надник. Богаташите велможи не се страхуват от наводнения. Наводненията за тях са само повод да си построят по-хубави и големи къщи и бизнеси. Земята и парцелите трябва да се отнемат и забранят за строеж.
121
0
 
7
 
! Отговори
BG преди 8 месеца
Взимаи лопатата.
120
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След дъжд - качулка.
119
0
 
19
 
! Отговори
ккк преди 8 месеца
цялото черноморие се бетонира безобразно и грозно.... не знам как ще се изчисти този ужасен бетон.... дано природата си го вземе
118
0
 
18
 
! Отговори
BG преди 8 месеца
Застроени дерета товае. Както във Варна така и навсякъде. Кадето е текло винаги пак тече.
117
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди 10 години през есента имаше потоп в Приморско - Дяволската река и при Ропотамо. Дяволската река си проправи нов излаз. Ропотамо заля пътя.
116
0
 
18
 
! Отговори
ййй преди 8 месеца
не знам какво трябва да дсе случи за да се събуди заспалия български народ и да хване сопата и наред кметове полицици бизнесмутри руски мафиоти и всякакви които се знаят да ги закопае... едно 10% са за трепане... станали са толкова нагли и бдзкрупулни че няма на къде повече
115
0
 
18
 
! Отговори
az преди 8 месеца
Тия проверки ги знаем. Като ония, дето казаха, че като се паднаха два пъти подред едни и същи числа от тотото, това било чиста случайност. Мухаха.
114
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще празнуваме вече западните празници от историята - Ньойския мирен договор от 1919 година. Ще празнуваме освобождаването ни от Южна Добруджа, Западна Тракия и Западните покрайнини. Това е достоен евроатлантически празник на Подмяната. На този ден Франция и Англия са ни освободили от Южна Добруджа, Западна Тракия и Западните покрайнини. Просто Киро, Боко, Пеевски, Тагарев, Пинокио, *** Денков празнуват това освобождение, не 3 март.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe