Зеленски благодари на България, че вдигна ветото за внос на храни

България давала пример за истинска солидарност
Обновена: 14 сеп 2023 14:26 | 14 сеп 2023 14:26, Елка Василева
284
Зеленски благодари на България, че вдигна ветото за внос на храни
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че е благодарен на България, че не удължава ограниченията върху износа на украинско зърно от 15 септември нататък, предаде Ройтерс.

Още по темата
„Благодаря (на министър-председателя) Николай Денков и неговия екип, както и българските парламентаристи, които подкрепиха този ход. България дава пример за истинска солидарност“, посочи още Зеленски в социалната медия „Екс“ (доскоро „Туитър“).

По-рано днес Народното събрание (НС) прие да отпадне забраната за внос на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември 2023 г. Решението за позицията на Република България относно превантивните мерки по отношение на вноса на определени украински продукти беше взето със 124 гласа „за“, 69 „против“ и осем „въздържал се“.

Отчитайки солидарността на Република България с Украйна и смятайки, че трябва да се осигурят доставките на селскостопански продукти, за да се гарантира продоволствената сигурност в световен мащаб, без това да поставя в риск конкурентоспособността на българските земеделски производители, България не подкрепя продължаването след 15 септември 2023 г. на извънредната мярка за забрана за внос в Република България, Република Полша, Унгария, Румъния и Словашката република на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна, се посочва в решението на НС. Министерският съвет следва да предприеме необходимите действия за изразяване на тази позиция.  
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
0
 
! Отговори
Генерал смърт преди 8 месеца
До Боби има си Торпеда и Хеликоптер за подводници ...а ПВО то си е друга работа САМ6 няма нищо общо с остановките М44 от слово съвсем ...Разбирасе можеш да сложиш и Абрамии С120 вмето томаховки В М44 Но то Текондерога са си Крайцери за ПВО и после ракетоносци ...Но за чий ти са 360 бр ПВО ракети в добавка към Сам 6 ???
254
0
 
0
 
! Отговори
гадолиний преди 8 месеца
Хартията всичко ще изтърпи особено Вики ру
253
0
 
0
 
! Отговори
Де Ройтер преди 8 месеца
Сухия док се нарича Стапен .ка..у.н Сега да не ти е 17 век та да минеш с примитивното значение ... Суха лагуна ..
252
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До гадолиний Относно доковете. Доковете са за РЕМОНТ на вече произведен кораб. Да някои корабостроителници сгобяват кораби директно в сух док. Но повечето ги строят на СТАПЕЛ мисля че се наричаше нещото и после по едни огромни релси и лонгур във водата.
251
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До гадолиний По данни от Википедия: Атомни подводници: 40 Дизелови подводници: 18 Самолетоносачи: 1 Тежки атомни крайцери: 4 Крайцери: 4 Разрушители: 22 Фрегати: 4 Корвети: 74(като тук се вклюват МРК с 8 ракети Калибър/ Оникс /Циркон) След 2014 Украйна прекъсва доставките на газови турбини. За Корвети РФ купува турбини временно от Китай. Докато не се построи завода за турбини в Питер. През 2000те и 2010те беше модерно да се поръчва зад граница(пример Мистралите) след 2010 собствено производство
250
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Генерал смърт Само че ти слукави нали? Ако напълни всичките установки МК44 няма да има нито една противоподводна ракета и нито една зенитна ракета. Нормално 1/3 от боекомплекта е със зенитни ракети
249
0
 
0
 
! Отговори
Генерал смърт преди 8 месеца
До Боби Текондерога носи 128 томахока сега ми обясни как 8 калибара са 1 /8 ... от това я беж във втори клас ...дори дърт тарантул е по добър във всичко от гемия тип река море
248
1
 
0
 
! Отговори
гадолиний преди 8 месеца
До Боби и колко Разруштеля е построила русия след като ссср умря от глад ....За алтернативно надарените и неслужили войници като костя копейкин жокер По малко от ДВА и повече от 0 ... И по конкретно довърши строежа на заложен в ссср и По състояние 2023 пред нарязване ...Както се казва ПЪРВИЯ ЕДИНСТВЕНИЯ И ПОСЛЕДНИЯ в едно Но в задачата се пита друго как в завад а тоя в питер е такъв неспособен да пусне фрегата от 6000 тона поради либса на док над 5000 ще строиш разрушител от 9000 ...
247
2
 
3
 
! Отговори
Xaxa преди 8 месеца
Не разбрахме само защо този к.лoy.н благодари на България. Решението е на глобалистите, а нашите слуги само изпълняват. Както е известно Blackrock и Vanguard изкупиха всичките плодородни земи в Украйна за жълти стотинки. Тези еврейски компании, собственост на Рокфелер и Ротшилд са известни с ГМО-тата и отровите, които слагат в храните.
246
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Честито токсичен хляб. Омези в парламента ще се оправят, както през 1986, ами вие и децата ви ще ручате жабетата. А да, и пак Путин е виновен за вашата космическа простотия.
245
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой може ли да обясни как държава, която е две години във война, съумява да задоволи нуждите си и отгоре на това да произведе огромно количество стоки за износ?
244
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Генерал смърт Разликата между ФАР и АФАР е на колко части радарната решетка ЕЛЕКТРОННО може да се раздели на части за да се изпълняват различно задачи. ЗРК реално не им е необходимо АФАР а за корабните системи им е необходимо - навигация, Обзор, ПВО, ПРО, засичане на проттивникови кораби... ЗРК обикновено има 2 различни радари обзорен с ФАР(за по-голяма надеждност) и прицелен с ФАР за висока точност и надеждност. ФАР И АФАР работят по един и същи начин.
243
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Гадолини Газовите турбини за кораби клас Фрегата и по-нагоре се произвеждаха в Украйна. След 2014 експорта е спрян. След това Китай достави газови турбини по технология на Сименс няколко бройки но недостатъчно. А сега в Петербург вече се произвеждат газови турбини за кораби така че Фрегати и Разрушители РФ отново започна да строи.
242
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До гадолиний МРК които са наистина прерасли катери носят 8 крилати ракети или ПКР. Всеки от тези катери носи 1/8 от арсенала на най-мощните кораби на САЩ - крайцерите Тангайдерога а цената е нищожна.
241
0
 
3
 
! Отговори
Соломоновско решение преди 8 месеца
Забранява се вноса на зърно от Украйна, при условие, че родните производители българофили свалят цените си до украинските! КАЗАХ!
240
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
каквото е инсталирано в киев това е инсталирано и в софия софиянци са най-неграмотните политически избиратели във Вселената. Да гласувате за ПП-герб ДБ-дпс е признак за пълна безотговорност.
239
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ASML в Нидерландия произвежда литографните машини захранващи TSMC.
238
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Гуанджоу могат да правят до 2 нм чипове, а в сАЩ максимумът и е 7 нм тоест са с 20 годининазад.
237
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 241 давай нави ме от мен въжето от тебе костя копейкин може и митрофанона
236
2
 
2
 
! Отговори
костя копейкин преди 8 месеца
Ужас Ужас против съм да паднат цените на хляба и олиото а от добавка за пенсиите заради продажба на снаряди направо ми се гади