Денков съзря умишлена конфронтация от зърнарите

Те са отказали среща с премиера
15 сеп 2023 21:40, Александър Попов
430
Денков съзря умишлена конфронтация от зърнарите
Снимка: БГНЕС

Николай Денков съзря умишлена конфронтация от зърнопроизводителите, които готвят протест следващата седмица. Те са отказали среща с премиера.

"Те не търсят решение, търсят конфронтация", посочи премиерът пред БНТ.

Според него много внимателно трябва да се погледнат икономическите аргументи и там, където действително има проблеми, там държавата трябва да насочи своята помощ.

По въпросът с падането на забраната за внос на украинско зърно, премиерът посочи, че това решение е правилното.

"Бяха спрени четири зърнени култури в предишния период. България никога не е имала проблем с три от тях, ние имаме проблем единствено със слънчогледовите зърна и с нерафинираното олио. Затова през цялото време нашият подход беше, че трябва да видим какъв е проблемът на България, на тези производители, които специфично са засегнати и да защитаваме тях. Това, което виждаме в дискусията е подмяната на истинския проблем с някакви общи искания, които са много далече от действителността", коментира премиерът.

По негови думи отмяната на забраната засяга всички хора, а от този въпрос зависи каква ще бъде цената на храната.

Премиерът загатна за саботаж от страна на службите.

"Аз работя много добре с някои от службите, но както много пъти съм казвал, има какво да се желае. Както с антикорупцията, така и с чуждото влияние", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още по темата: Николай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
3
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 7 месеца
Пл ъх Невдянков вън!
304
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако ще взимаме акъл от поляци словаци и унгарци значи нещо определено не ни е наред..
303
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До европеецИскаш да кажеш, че като вкараме малко украинско зърно в микса и българските производители ще спрат да произвеждат хляб въобще ли? Не да е абсурдно, а просто нереално!
302
2
 
1
 
! Отговори
гинес преди 7 месеца
ДенкOFF - НАЙ ТОКСИЧНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР !
301
2
 
3
 
! Отговори
УКРАИНСКИИ ОЛИГАРХ преди 7 месеца
БРАВО ДЕНКОВ ! БРАВООООООООО !!! КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС ТИ МНОГОООО !!! ТИ НАДМИНА И ТАГАРЕВ ТОВАРИЩ !!! СПАСИБАААААААААААААааааааааааТИ ПОВЕЧЕ УКРАИНЕЦ ОТКОЛКОТО БОЛГАР !!!!!!!!!
300
2
 
4
 
! Отговори
ВРЪЩАЙТЕ ПАРИТЕ..!! преди 7 месеца
ЗЪРНАРИТЕ ДА ВЪРНАТ УСВОЕНИТЕ МИЛИАРДИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ДА ЧАКАТ ОТ РУСИЯ.....
299
0
 
2
 
! Отговори
ЕйПромяната/ИЗМЯНАТА преди 7 месеца
Затова ли утрепахте Алексей Петров, за да давате ВИЕ (!?) определение за това - КОИ СА ТЕРОРИСТИ, както ви е удобно на вас (!?) според случая и видяхме, че не чакахте дълго да започнете ЛОВЪТ НА ВЕЩИЦИ в лицето на български производители. В Посолството ли ви учат на това или сте самородни таланти :)))
298
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според късия нос15.000 българи са терористи.къде армията и полицията да го арестуват?
297
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
***
296
1
 
5
 
! Отговори
европеец преди 7 месеца
Не съм земеделец обикновен средностатически българин съм.Но съм съгласен че трябва да пазим нашето производство и селско стопанство.Защото съм абсолютно наясно че ЗА МОМЕНТА вносното е по евтино от българското - но ако го няма българското утре вносното ще литне на жестока цена.И ще се принудим да го купуваме.Затова трябва да имаме наше-най малкото заради конкуренцията.Трябва да имаме и кеш пари-защото ако всички пари са дигитални-таксите на банките ще излетят в небето-а кеша сега ги задържа
295
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 7 месеца
това сламено човече напоследък демонстрира учудващо малоумие !...Зърнарите УМИШЛЕНО търсели "конфронтация" ?!?!...Зърнарите,а и всички българи, СА ПРОТИВ престъпното сваляне на ембаргото!!!..Това НЕ е конфронтация,това е ЗАКОННО ПРАВО НА ПРОТЕСТ !!!..Този НЕ слуша какво иска народа,защото просто СЛУГУВА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ !...Ама и ние сме еднимърди ...
294
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЕ на радиоактивното украинско зърно!
293
0
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 7 месеца
"Те не търсят решение, търсят конфронтация", посочи премиерът пред БНТ. - Денков, а ти какво търсиш разрешавайки украинския внос, без условия, без контрол, на ползу Украйна. Браво Денков, досега академик, от утре Маршал.
292
2
 
6
 
! Отговори
555 преди 7 месеца
Защо в Чехия, Полша и Унгария няма конфронтация на зърнопроизводители , зеленчукопроизводители и пчелари с правителствата им? Защото нямат наведени политици и си пазят народа от отрови !!! Срам за България.
291
0
 
5
 
! Отговори
УКРАИНСКИ ОЛИГАРХ преди 7 месеца
БРАВО ДЕНКОВ ! БРАВООООООООО !!! КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС ТИ МНОГОООО !!! ТИ НАДМИНА И ТАГАРЕВ ТОВАРИЩ !!! СПАСИБАААААААААААААаааааааааа
290
1
 
5
 
! Отговори
НАДЕЖДИ ГО ВЕЖДИ ! преди 7 месеца
Като са ви скъпи българските храни - ми не ги купувайте или ги ограничете !!! Къде се скриха гурутата на пазарната икономика да ви го кажат! И цените ще паднат! Да не мислите, че като внесем украински ще настъпи раят в България и ще плюскате и пиете на корем до на* сиране за жълти стотинки ??? Ха-ха-ха! Пак ще си напълнят джобовете политическите спекуланти - харвардци, както стана с руската газ купувана от България, но по-скъпо от посредници - техни хора !!!
289
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом няма плевелче, значи има много монсанто.
288
2
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 7 месеца
Вън наглите окраинци!
287
1
 
12
 
! Отговори
До 325 преди 7 месеца
Ти си толкова агроном, колкото аз съм астронавт! И като си тръгнал да лобираш за украинското, що не се замисли, аджеба товаПолша, това Унгария и дори Румъния не щат и да чуят за украинско зърно? ЗАЩО???
286
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички американски слуги ще бъдат разгонени, включително и тези в брюксел, а къщите им запалени. Нищо не можете да направите. Ако не свалите украинското знаме от общината ще запалим американското отпред пред вратата, ще го снимаме как гори, ще качим видеото в ютюб и целият свят ще види какво гори и защо пред софийската община в София. Всичко е в рамките на закона. В швеция горят корана, което е изключително глупаво и полицията ги пази.