Ген. Миланов: Службите всички искат да ги овладеят

Финансирането е жалко и на двете разузнавателни служби, каза той
17 сеп 2023 11:29, Елка Василева
13
Ген. Миланов: Службите всички искат да ги овладеят
Снимка: архив, БГНЕС

„Службите всички искат да ги овладеят и да имат политическо влияние. Тази тенденция не е от днес, тя е тук с години. Те трябва да са на държавата и на закона“, заяви пред bTV ген. Румен Миланов, който е бивш началник на Националната служба за борба с организираната престъпност и бивш шеф на Националната служба за охрана.

Още по темата
„Вярвам на службите по сигурност. Голяма част от политиците не знаят за какво става въпрос. Военното и цивилното разузнаване се управлява на самотек. Има Съвет по сигурността, който трябва да организира и да възлага задачите на службите. Кой възлага задачите? Задачите си ги възлагат службите? Къде е системата да им ги възлага?“, попита той.

„Финансирането е жалко и на двете разузнавателни служби. Недостатъчно е. Съветът по сигурността го няма. Направихме Закон за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност, той не функционира както трябва“, подчерта Миланов.

Той подчерта, че конкуренция има във всички служби по света. "Не е страшно, че има конкуренция. Сега говорим за тяхното обединение, което поражда много въпроси и проблеми. Ами къде ще е конкуренцията, къде ще е проверката. Крие рискове за деформирана информация", добави Миланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тоя спициалист какво пребори че сега дава акъл.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За да няма такова овладяване трябва да има прозрачност и когато някой политик упражнява незаконен натиск трябва да се огласява и да бъде осъждан. Корупцията не работи на светло а на тъмно.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че нали с тези служби управляващите държат в подчинение народа! Вчера и онзи ден служители на МВР са посетили водачите на протестната фермерска акция и са ги посъветвли да не участвуват в нея. Преди 4 години полицаи от СДМВР и командировани полицаи от провинцията на два пъти - през лятото и септември окървавиха младежки протести в столицата.
9
3
 
5
 
! Отговори
Закривай милицията! преди 7 месеца
60 000 хрантутника..????Пожарна, гражданска.. вън от там, както е в нормалните държави.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
Е*ба си ги редовно и девиците от манастира и поповете. От човеколюбие и любов към религията.
7
1
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 7 месеца
Ама НЕ! Спипах ли теее!!!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те па едни служби са сега бледо копие на това което бяха по онова време..
5
1
 
5
 
! Отговори
РЕЦЕПТАТА преди 7 месеца
ЗА ДА БЪДАТ НАКАРАНИ ДА РАБОТЯТ ЧИНОВНИЦИ, ЧАНТАДЖИИ, ВРЪЗКАРИ, ПОТОМСТВЕНИ СЛУЖБАШИ НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА ПРИ ЗАВАРЕНО ПОЛОЖЕНИЕ Е САМО ЕДНА. Беше приложена успешно в Чехия през 90-те години и резултата е виден! 1.Съкращение на 50%. 2.Повишаване заплатите на останалите със 100%. 3.Уволнение за най-дребно прегрешение! Финансово няма да струва нищо, ще има добър стимул за работа и то за добра такава. Останалото е пълнене до безкрай на Дядовата ръкавичка с хора близки до тая или оная власт!
4
0
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 7 месеца
Енлил бани:)))
3
2
 
6
 
! Отговори
Ранбо преди 7 месеца
Службите са овладени веднъж завинаги през 1944-та. И от тогава само в Москва се решава, какво се случва тука. Всичко друго е ала-бала.
2
1
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 7 месеца
Като са твои службите няма кой да ти дири сметка като крадеш яко от прокьсания джоб на бьлгарите
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Милане прай държавен преврат като Пиночет сваляй Просто Киро и Асан ге***я :)))