Денков преди МС: При преговори и двете страни печелят

Той благодари на всички преговорни екипи от протестите вчера
20 сеп 2023 10:43, Нели Христова
128
Денков преди МС: При преговори и двете страни печелят
Снимка: БГНЕС

"Вчера бяхме свидетели на 2 големи протеста с редица искания. Повечето от тях са свързани с проблеми, натрупани през последните много години. Искам да благодаря на преговорните екипи, че дойдоха, участваха в конструктивни разговори и именно благодарение на тях имаме решение. Това е начинът да се търсят решенията на проблемите -  чрез преговори от тези, които могат действително да променят нещата", заяви в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Николай Денков.

Още по темата
Всички решения, взети вчера, и в областта на енергетиката, и в областта на земеделието съответстват на целите и приоритетите на правителството. Когато обсъдихме с колегите, се оказа, че решенията могат да бъдат взети така, че да защитават интересите на хората, да не променят целите на правителството, обясни Денков.

По думите му при преговори и двете страни печелят.

"Няма нужда единият да бъде губещ. От взетите решения всеки има полза. Днес ще реализираме да бъдат отпуснати 63 млн. за зърнопроизводителите. Това е част от общата аграрна политика, ще ускорим максимално процедурите, така че тези средства да могат да се ползват от производителите", заяви премиерът.

Той даде пример и с решението за спиране на вноса на слънчоглед, така че да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга страна да осигурим необходимата суровина.

Вчера в разговорите видяхме, че напрежението е отражение на огромно недоверие в политическата класа, защото тези хора са лъгани много пъти през годините, добави Денков. По думите му упреците не са директно към сегашното управление, а са общо към политическата класа. Затова нашето правителство ще приема конкретни ангажименти, само когато може да ги изпълни. Те ще са оформени като писмени документи, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
Истинският Академик преди 7 месеца
Не си дава Гъ за та Зърнарите и ДС болшевишката мафия а ги мачка!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков , Денкооов , ти еВ-а маАтЪ на ПП-ДБ , айде още 5% -минус електорат !
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Зърнари милионериТам спят няколко човека.Винаги е имало на един митинг или протест всякъкви и такива които яхват протеста. Факт е обаче самата политика на д-вата в лицето на продажни правителства.Сегашното правителство е насочено само към него си и не мисли за интересите на д-вата.Отфелно изпълнява американски интереси.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера те видях как те посрещнаха мило протестиращите,само дето родната ни телевизия и продажните ни медии него показаха, а впрочем напълни ли гащите,май ми се видя доста притеснен,за теб и продажни ите от това гнило правителство това е малко,заслужавате нещо по голямо ,*** такъв
32
1
 
6
 
! Отговори
диалог преди 7 месеца
Диалог - да, винаги. Но никакво отстъпление, г-н академик Денков. Ако допуснете група трактористи с милиарди субсидии в сметките да ви преметнат, язък ви за титлите. Направете закон, според който субсидиите да не са на декар, а на тон продукция. Така ще има и за по-малките. А сега е милиардери срещу бедняци! И тези същите не искат и не искат конкуренция! Е, така и баба знае!
31
4
 
3
 
! Отговори
Искаме преди 7 месеца
Фалит на Зърнарите тези гнусни ДС болшевишки спекуланти!Това е справедливото!
30
2
 
5
 
! Отговори
Зърнари милионери преди 7 месеца
Спят в скъпи хотели а ратаите им се кривят в тракторите които макар че са по половин милион парчето явно не са много удобни за спане и хората ги боли г за и недоволстват прави са.
29
1
 
6
 
! Отговори
ПОСОЛСТВОТО преди 7 месеца
Альооо....Денкооов....какво си обещал? А нас пита ли ни ???
28
0
 
7
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 7 месеца
Академични АЛА-БАЛА....
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен - братле, аз си сменям колата с нова на всеки 4 години.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ''Обещание - Зельо най-много да ни включи в списъка на подлежащите на съд държави. Тагаренко ще е най-опечален.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 7 месеца
Много е прав,нашия "любим"премиер,само че третия,тоест българския народ губи.
24
1
 
6
 
! Отговори
До Българин преди 7 месеца
Абе, българино, Киро и сладкодумен! Нарича се оксиморон! На Киро е трудно да му се схване мислата в сложния изказ. Ама, харвардец, кво да го праЙш?
23
1
 
6
 
! Отговори
''Обещание преди 7 месеца
Денков е ОБЕЩАЛ ,... да пита Зеленски какво ще каже !И какво ли би каЗАл Зелето , ще бъдем ли изненадани ?
22
1
 
5
 
! Отговори
Bai Dun преди 7 месеца
Оставка мишок !!!
21
2
 
4
 
! Отговори
Дрогарю Академик преди 7 месеца
Едната страна е страната на народа и на Бъргария а другата на спекулантите червената ДС милиционерска Зърнарска мафия и на Путин и Русия.Няма нужда и двете страни да печелят даже е задължително тази втората да загуби!
20
0
 
3
 
! Отговори
мнение преди 7 месеца
Опитва се денков да ги разедини зърнопроизводителите. Сутринта гледах един тракторист каза от Богоров -преговарящите спят в хотели ,а нас ни оставиха и не ни се обадиха...Мисля денков е обещал на преговарящите Рушвети за тях и те като ръководители да направят завоя ...ПОДКУП от ППДБ в ход
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оказва се че посолството по-неважи от Зеленски ,... А !
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Българин..Нещо не ти схващам изказването , щом е опрял чак до Зелето .
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И никой не отговори на основния въпрос - след като всички зърнопроизводители са обединени КОЙ от тях би тръгнал да внася срещу себе си?