Кирил Вътев: Денков и Габриел са голям късмет за България

Според него внимателно трябва да се разследва вносът на по-скъп слънчоглед
Обновена: 20 сеп 2023 10:52 | 20 сеп 2023 10:51, Нели Христова
67
Кирил Вътев: Денков и Габриел са голям късмет за България
Снимка: БГНЕС

"По точка 1 ние ще се подпишем, че наистина водим преговори и то не отсега." Това декларира министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пред БНР след снощните тричасови преговори с протестиращите земеделци и изчаквателната им позиция до подписването на меморандум с правителството по техните 5 искания.

"Днес Министерският съвет ще приеме този меморандум", увери той.

"Разговори с премиера на Украйна се водят, те са перманентна практика, откакто стои темата за вноса на земеделски продукти от Украйна. Официално има решение да се продължи със забраната на четирите досега забранявани култури, да се договарят квоти. Другите три култури не ни касаят. Нас ни касае слънчогледът, нерафинираното олио, сухото мляко и мед", обясни Вътев.

Правителството настоява за контрол на износа от Украйна на тези четири продукта – слънчоглед, нерафинирано олио, сухо мляко и пчелен мед, подчерта министърът на земеделието.

Той уточни, че има период от един месец, в който да се договорят квотите за лицензионните режими.

От останалите искания на земеделците няма нищо, което да е под въпрос като изпълнение, смята Кирил Вътев.

Запитан защо у нас е било гласувано решението за отпадане на забраната за внос на украинско зърно преди тя така или иначе да отпадне официално на европейско ниво, Кирил Вътев коментира:

"Не знам дали някой го направи нарочно, дали е обмислено, дали е било толкова спешно да се направи. Това решение е взето с идеята да бъде полезно за България. Може да е "изтъргувано", може да е договорено. В кабинета няма нито един безотговорен човек", заяви земеделският министър, според когото "Денков и Габриел са голям късмет за България".

Много внимателно трябва да бъде разследвано това, че влиза слънчоглед на висока цена, а нашият, на ниската цена, си стои в складовете, подчерта Кирил Вътев след изнесената вчера от финансовия министър информация по темата.

"Да видим защо се закупува вносен слънчоглед на по-висока цена, а нашият си стои в складовете."

Интересно е как доброто партньорство между нашите производители на слънчоглед и нашите преработватели се промени след войната, продължи анализа си Вътев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
КРИСИ преди 9 месеца
Някои хора не могат да разберат,че трябва да се приключи със старото провинциално мислене!Разбира се,че хора като Петков,Денков,Лорел не са по вкуса на Герб подръжниците, но това е старомодно и мизерно мислене-искате да си кретаме както ви харесва и да останем и без децата си, всчки се образоваха и като умни студенти имаха предложения и едва ли ще се върнат! ТОВА Е ЗАРАДИ ВАШЕТО МИСЛЕНЕ,ЗАТОВА И НЯМА ДА УСПЕЕМ,БЕЗ ТЯХНАТА НАМЕСА.Затова си кротувайте и не мислете за политика-ИМА КОЙ ДА МИСЛИ!!!
50
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е! + след Б Борисов всеки друг изглежда като Ангел небесен. Аз лично симпатизирам най-много на Кирил Петков - истински лидер ерудиран и уважаван на запад. Обаче българите изглежда така са устроени - отхвърля най- достойните. После ги увековечава...
49
0
 
6
 
! Отговори
Въте преди 9 месеца
Голям късмет имаме с тия Денков и Габриел,до сега бяхме бедни а сега сме позлатени.и гледачка така ми каза,че ще забогатея но след като изтекат деветте месеца на Денков при Габриел,ще съм платинена.
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков бил голям късмет за България.... Явно си и сляп и глух, а и ниско интелигентен
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква политическа класа сте вие бе? 33 години ДС агенти и мафията управляваща върхушка. Вие сте клептокрация. Не сте политическа класа. Въобще не сте класа. Вие сте клептокрация 33 годишна вече.
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Божееее, за малко да повърна като прочетох заглавието ... вселенска гнус!
45
8
 
0
 
! Отговори
Сержант преди 9 месеца
Това правителство иска време, но копейките не го харесват. Русофилството в България е стигнало до...... зъм! М. Кусев 1914г.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Брей не думай! И да сме " щастливи" ли?? Бре вашата Некъпана М.....!2 години митинги и Гласуване,за да дойдете пак вие? Няма да е за дълго!! ОСТАВКА Бандити!!
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И този са го били през врата в стаята на посолството като Денков. Жалка история , едните ги бият в руското, другите в американското .Само Зеления чорап Радев знае че каквото и да каже ще яде шамари от двете страни и си трайка.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
43 - Те го питат за зърното-пшеница , Вътя като кон с капаци си бае за слънчогледа, не казва конкретно защо беше отменена забраната за пшеното, па и ги хвали. Ех Вътя, Вътя и ти си един проевроамерикански парашутист.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ти пикам на късмета.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И тоя а си отвори устата и се изсипват от нея купища глупости...Тебе брадчед тряа те подведат под отговорност за дрънкане наглупости или да те пратят на лечение или идвете.
39
1
 
16
 
! Отговори
Леле леле преди 9 месеца
Това е виц нали?Денков и Габриел хахаха
38
1
 
16
 
! Отговори
Тихомир преди 9 месеца
Маааалиииии, такъв късмет са за България, че веднага отивам да пускам тото и да печеля милионите.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те го питат за зърното-пшеница , Вътя като кон с капаци си бае за слънчогледа, не казва конкретно защо беше отменена забраната за пшеното, па и ги хвали. Ех Вътя, Вътя и ти си един проевроамерикански парашутист.
36
0
 
13
 
! Отговори
Гиги преди 9 месеца
Ти си най големия изнудване и терорист а забравих че си неедркватен
35
1
 
5
 
! Отговори
уффффффффф преди 9 месеца
Ти си най големия късметлия в батака
34
9
 
3
 
! Отговори
Black Sea преди 9 месеца
До 33. Като си казал А, кажи и Я. Радев, Нинова и Кост(Я) да не би да не се отчитат в Посолство? Едно друго, което е на Драган Цанков, не на Козяк.
33
2
 
9
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
Този има доста добър дилър...
32
2
 
20
 
! Отговори
Катастрофа преди 9 месеца
Определено са късмет за Украйна и посолството, но за България са поредната национална катастрофа.