Илхан Кючюк: Нямаме проблем с ЕС, а с две държави – Австрия и Нидерландия

Според него там темата се използва популистки
23 сеп 2023 14:10, Нели Христова
52
Илхан Кючюк: Нямаме проблем с ЕС, а с две държави – Австрия и Нидерландия
Снимка: БГНЕС

"България и Румъния не могат да бъдат държани извън Шенгенското пространство. Час по-скоро те трябва да бъдат част от Шенген. Това не е просто политически, а човешки въпрос", заяви евродепутатът от "Обнови Европа"/ДПС, член на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Илхан Кючюк.

Той подчерта, че е абсолютно наложително до края на 2023 г. да бъдем част от Шенген, защото 2024 г. е изборна година за Европейския съюз. „Знаем, че през изборна година трудно се взимат важни решения“, добави евродепутатът.

Кючюк посочи пред БНТ, че транспортният сектор, бизнесът и гражданите търпят огромни загуби, всички виждаме километричните опашки. Той смята, че България и Румъния трябва да са обединени за Шенген: "Трябва да бъдем обединени в посланията си, дипломацията и политическите си действия. Не е време за разединение, а за обединение между нашите две страни".

Според него аргументите в полза на членството ни са: България и Румъния ще допринесат за вътрешната сигурност на ЕС. „Ние добре охраняваме европейските граници. Българската външна граница, която е европейска, е под огромен натиск. Популизъм е, че нашата граница се управлява зле“, категоричен е Илхан Кючюк.

Той отбеляза, че нямаме проблем с ЕС, а с две държави – Австрия и Нидерландия. "Ние сме заключени в тяхната вътрешна политика. Там темата Шенген се използва популистки, това е недопустимо за бъдещето на целия ЕС", заяви Кючюк.

Той призна, че сме пропуснали възможности, но сега не е време за критики, а за активни действия. "Трябва да мобилизираме усилията на бизнеса и на всеки един, който може да допринесе за това България и Румъния да успеят", каза Илхан Кючюк.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
2
 
! Отговори
Ф преди 2 месеца
Австрия и Нидерландия ще подкрепят България, когато се изчисти от мюсюлманите и раджите... Освен това, те искат да станем като тях протестанти и католици.
43
1
 
11
 
! Отговори
Дъглас преди 2 месеца
Проблема нее в тези две държави а в ъв вас некъдърни мошеници
42
2
 
4
 
! Отговори
Елкане преди 2 месеца
ще ви пуснат и после ще излезнат те от Шенген, просто на *** му нямат доверие и с право..
41
1
 
7
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 месеца
Турците имат проблем с Австрия още от времето на принц Ойген когато австрийци и унгарци избиват турската армия и я изколват като овце. Вбесените от турските зверства преди това европейци решително унищожават турските варвари като напаст, турците бягат ужасени одрискани и се молят на колене за пощада а европейците им режат тиквити и ги разстрелват на място. Така Европа е спасена от това нагло и диво племе разбойници.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ориенталски крадлив примитив. Само 9 по рихтер докато отидете в ада.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БЪЛГАРИЯ ИМА ПРОБЛЕМ С КОРУПЦИЯТА НЕ С АВСТРИЯ И НИДЕРЛАНДИЯ. БЪЛГАРИЯ ИМА ПРОБЛЕМ С ТАКИВА КАТО ТОЗИ УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛ КРАДЕЦ.
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истинският проблем не са Нидерландия и Австрия а вечната българска русофилщина.
37
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
Ние българите в Австрия и Нидерландия проблеми нямаме. Те са европейци като нас.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИЛХАН КЬОЧЕК ИМА ТУРСКИ ПРОБЛЕМ
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези държави ли са виновни че всяка седмица катастрофират мигранти в центъра на столицата? Не е виновна организираната престъпност, защитена от политическата мафия? Австрия е виновна! И Путин! Най-вече Путин и Русия! Наще престъпници си имат държава и искат да бъде пусната в Шенген!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КРАДЕТЕ И СТЕ КОРУМПИРАНИ!!!КОЕ НЕ Е ЯСНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА...НЯМАТЕ ПЛАН ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ И ОТТАМ НЯМА ПАРИ ОТ БРЮКСЕЛ!!!
33
0
 
3
 
! Отговори
Франция забрани преди 2 месеца
Крещенето на 4 часа и ходенето с чаршафи като нинджи на обществени места.И се стреля без предупреждение по който назове халал Велички и плаши децата на хората.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЕГА СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ПО МНОГО ОТ СТАРОТО...ДПС ПАК УПРАВЛЯВА БЕЗ ДА ИМА ГРАМ ОТГОВОРНОСТ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО,ГЕРБ СИ ПОДНОВИХА СТАРИТЕ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ И КРАЖБИ...ЯСНО Е,ЧЕ НЯМА ДА ИМА НИКАКВА ПРОМЯНА ОТ ПРОМЯНАТА...ПАРИ ОТ БРЮКСЕЛ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН,ЗАЩОТО КРАДЕМ И МАНИПУЛИРАМЕ,ДУПКА В БЮДЖЕТА И ОТ ТАМ НАТАТЪК ПЪТЯ Е ЯСЕН-ПОМОЩ ОТ МФВ И СВЕТОВНАТА БАНКА КАТО БУРКИНА ФАСО И ГАБОН...
31
0
 
4
 
! Отговори
Където е феса преди 2 месеца
Има конфликти с хората още от Троянската война,Исус Христос,османско ровство,Арменския геноцид, нашествието през 717г.,1и 2 световна война,Варшавския договор,Дойранския, Букурещкия, Берлинския и т.н.Каквото се докосне *** и трева не никне?Древна Българска поговорка.
30
2
 
8
 
! Отговори
Как по точно преди 2 месеца
Представляващ България като си мюсюлманин а Европа и България са християнски държави с различна култура, традиции и ценности които,вие нямате.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не купувайте нищо холандско и австрийско! Просто е! И не зареждайте на бензиностанциите им!
28
3
 
4
 
! Отговори
ЕС имат преди 2 месеца
Проблем с 1 държава и тя е майчината ти родина Турцистан.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо България още не е в Шенген, нали Кирил Петков се снима вече с Марк Рюте?
26
0
 
4
 
! Отговори
Проблема на хората преди 2 месеца
Са започнали от появяването на шекерезака и не са спирали до ден днешен.
25
2
 
4
 
! Отговори
Насран сюндюк преди 2 месеца
Проблема на България е турското културно наследство!