Атанасов: Председателят на ДАНС да подаде оставка

Смята, че изказванията му са неприемливи
24 сеп 2023 18:55, Росен Стойчев
161
Атанасов: Председателят на ДАНС да подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Ген. Атанас Атанасов поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Това той направи в ефира на БТВ. Причината – според него политизирането на службите.

Още по темата


„Сегашния председател на ДАНС  трябва да си подаде оставката. Той се изказва за втори път политически. Един от принципите, по който трябва да функционира ДАНС, и го пише в закона, е с политически неутралитет. Никой от тази служба няма право да взема политическа позиция, камо ли пък публично да го прави. Това е абсолютно недопустимо“, каза Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: мандатАтанас Атанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
Васил преди 7 месеца
А още по-добре е Атанасов да даде оставка, едно нещо не е свършил в полза на хората за толкова години!
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен Не зная за какво са го произвели генерал, той си е един юрист от дунавските села, дето хората от провинцията им казват влашките села,защото около Дунава се говори на влашки език. Натрапва се аналогията с проф.Ал.Цанков, който също е роден на десния бряг на Дунава, завършил е Право,юрист е и е с определено десни възгледи. Учудвам се какво прави А.А. в НС - той е на 64 години,възрастен е,на пенсионна възраст, а НС е за млади,енергични хора, а не за такива на зряла и презряла възраст.
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С действията си през последните десетина дни управляващите доста се раздалечиха от народа и отъдежствяването им с България е безцеремонно и неистина. Нищо не им пречи на господата от медиите да казват българското правителство, българският парламент - така, както казват премиер Денков, мин.Тагарев, мин. на МВР, на МВнР. Какво общо имам аз с посочените или Ат.Атанасов, Б.Борисов, Ристо Иванов, онези от ПП?
121
2
 
5
 
! Отговори
Въпросчета преди 7 месеца
Атанасов и Тагарев да се гушнат и да отидат на работа в някое от любимите им посолства и да излязат от политиката. Те са предатели. Да върнат всичко което са взели от бюджета на България преди това
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е ген.наско: "Атанас Атанасов е роден на 17 май 1959 г. в село Батин, Беленско. Завършва право в Софийския университет Климент Охридски, след което е съдия в Русе (1987 1988) и прокурор в Разград (1989 1992) /по време на Възродителният процес/!!! През 1992 1995 година оглавява районната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Разград , а след това работи като адвокат." И веднага след това става от СДС....Мирише ли ви на внедрен ДС агент....Има основателни съмнения :)
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Би трябвало първо Денков да подаде оставка заради обидните си квалификации.
118
3
 
1
 
! Отговори
Прав е генерала. преди 7 месеца
Тоя на данс нещо много взе да върти дупенцето.Нещо не му пасва тоя пост.Сякаш е някакъв превратаджия.ДАНС трябва да са политически неутрални,и да са ,,Със България в Сърцето",а те тръгнали политика да въртят.това не е приз на службите,има си минестерства за това.
117
1
 
4
 
! Отговори
аноним преди 7 месеца
Преди време,това човече заяви на всеослушание,че иска да се пенсионира от парламента!С пенсия от 3-4хил.лв,и с парици,натрупани от ,,тежката'' работа в него,ще изживее старините си на Бахамите,каквото е желанието на всички от тяхната група!Да го оставим на спокойствие,за да може да сбъдне мечтите си!!!!
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Атанасов, ти си никой за да искаш оставката му
115
2
 
1
 
! Отговори
Избирател преди 7 месеца
А така, да подава оставка, да сложим дженералчето на негово място :)
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков да подаде оставка, реално в момента нито ГЕРБ нито ППДБ+ имат избиратели, трбва да се пренаредят силите!
113
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя е бивш комунист от Държавна сигурност ..
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чудя се изобщо този как е фактор в политиката на страната. 6 години прокурора в Разград по време на възродителният процес с множество награди за добра работа изпращайки доста народ в Белене. Нали уж възродителният процес е срамно петно в историята ни?
111
0
 
9
 
! Отговори
смешно преди 7 месеца
Смешно малко човече! Този като генерал не беше ли политически зависим? Колко неща е *** за да се издигне до тук!
110
1
 
5
 
! Отговори
До по долу преди 7 месеца
Кой да е,самозабравил се бивш комунистически прокурор ,който не може да излезе от манталитета на тоталитарен лидер.За него няма диалог,а нагло да превишава правомощията си от алчност за власт.Проблема е,че е некадърен и продажен.
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой, по дяволите, е тоя?
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До предния...Киро ще викаш на баща си ....
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Общоизвестно е,че Киро е гола вода,не разбира спецификата на службите,но не се притеснява да се излага.ДАНС се почувстваха засегнати затова реагираха,че не участват в политически интриги,поясниха,че работата изисква постоянни обучения и е сложна,но на Киро едва ли му светна.Те си свършиха работата,дори прибързано под натиск Но точно Атанасов да защитава невнятния Киро,да иска оставки след като примерно не е неук в тази сфера,но използва повод да покаже властническата си природа и наглост
106
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДАНЦ, явно е на пряко подчинение на Кремъл!? България бъка от руски агенти на всяко ниво, но никой не иска да ги забележи! Пълно изриване на персонала и назначаване на нови хора минали през детектор на лъжата за лоялност и интегиритет!
105
1
 
6
 
! Отговори
До 117 преди 7 месеца
Има и пак ще има крадци,защото Подмяната и НаскоБойкикиевите спекуланти направиха всичко възможно да облагодетелстват олигарсити техните авоари,имущество за което си взеха сухото,разбиха законите,закриха специализирания където им бяха делата ,а сега предстои гл.прокурор да е изцяло фигурант ,законово без право да упражнява надзор и да издава методичесте указания, т.е. анархия .Това случайно ли е,и антикорупционо ли?