Йотова: България да сложи край на yes-политиката

Други държави защитават своя национален интерес
Обновена: 24 сеп 2023 19:42 | 24 сеп 2023 17:29, Росен Стойчев
158
Йотова: България да сложи край на yes-политиката

"Засилва се тенденцията България да се държи като държава от периферията, да чака какво ще й кажат европейските партньори", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR  вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя коментира отпадането на забраната за внос на украинско зърно.

"Ние сме поели ангажименти към европейските институции, без дори да попитаме съответните браншове в България, без съответния анализ и оценка. Рапортуваш пред големия брат", добави вицепрезидентът.

Още по темата

Йотова даде за пример острата реакция на Полша, която защитава националния си интерес, и заяви, че в различни формати в рамките на ЕС се отстояват позиции. "А в България министър-председателят се кара с хората, които ни дават хляб. Недопустимо е", посочи вицепрезидентът.

"Още през 2011 година бяхме изпълнили техническите критерии, което е условието за членство в Шенген. Оттам нататък последваха нови изисквания, нови условия, политически решения, включи се като аргумент и мониторингът за наблюдение на България и Румъния, който официално вече го няма. Имам усещането напоследък, че правителството не е достатъчно активно", заяви вицепрезидентът в разговор с Милена Милотинова.

По думите ѝ България ще съблюдава стриктно, не само процеса по вписването, но и спазването на правата на българите на практика и припомни "колебливия период в българската политика към РСМ при управлението на Кирил Петков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Илияна ЙотоваBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Правилно говори!
103
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А кой е казал че вашата демокрация е по добра от нейния социализъм!?
102
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Говори истини! А вашите големи демократи са безгръбначни!
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Йотова е калинка.Биеша журналистка.Една верна мисъл и един верен усет за променящата се ситуация не показва .Привързана е политически към една отмираща идеология Която няма нищо полезно .И доказала несъстоятелността си Това е комунизма .Който никъде не е доказан на практика Апротив.Ражда у*роди.И търпи провали.А щом и се живее в Русия никой я не спира.
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Йотова е калинка.Биеша журналистка.Една верна мисъл и един верен усет за променящата се ситуация не показва .Привързана е политически към една отмираща идеология Която няма нищо полезно .И доказала несъстоятелността си Това е комунизма .Който никъде не е доказан на практика Апротив.Ражда ***.И търпи провали.А щом и се живее в Русия никой я не спира.
99
4
 
8
 
! Отговори
Патриарх Гундяев преди 8 месеца
Евала моме! При следващото си посещение освен ръката му, ще ти дам да цунеш и малкото Гундяйче!
98
5
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 месеца
Йотова, ако не е забелязала, с нейните си политици България е в периферията! Не ни искат в Шенген, в Еврозоната, а благодарение и на Радев още сме си руска губерния. Като са толкова смели,бда започнат да казват не на ментора си Путин!
97
5
 
7
 
! Отговори
дедо ви преди 8 месеца
абе друго беше когато слушкахме кпсс , а другарко йотова :)
96
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако мога да обобщя болшинството коментари: свобода е да плюем върху съюзите, на които сме член и да изпълняваме каквото ни каже Русия. Защо - защото Русия ни обича, защото БРИКС контролира петрола (сиреч да се подлизваме където е далаверата) и защото Русия и Беларус са олицетворение на прогреса. Ами отивайте в Русия! Ще кажете искат визи, ми те и за САЩ искат, но стотици хиляди избягаха там, хм?
95
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България да спре да вярва безпрекословно на Русия.Русив ни е лъгал , лъже ни и сега.Митът , че България е освободена с подписване на Санстефанския договор е разобличен.Този мит властваше години в комунистическата ни държава Изпълнявайки заръката от Кремъл. Да ни държи подчинени И благодарни на тази империя.Която всъщност не държи на свободата ни.
94
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България кога ще сложи край на ,,да таваришчи"..
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 102Това е мокрият сън на бг ко00пейките. Русия да окупира родината ни и те да го играят послушните кучета пазачи като през комунизма ве. Хубаво е, че не сме сами. Че с тоя главнокомандващ е ясно какво ни чака.
92
7
 
3
 
! Отговори
МЕуглена : преди 8 месеца
Ние казваме йес само на Козяшките и БрюкСелските си господари! Заслужихме си честно грантовете...
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз по-големи yesмени и слагачи от бг русофилите не знам. Навремето тези национални предатели искаха и съветска република да ни правят. Срам и позор!
90
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като гледам Йотова , все едно виждам Борисоф преди началото на войната на Путин.Същите милозливи поговорки, за свободен туризъм и платноходки в Черно море.
89
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре че е Украйна И агресора Путин беше спрян в Украйна Иначе боевете вече да са се водили някъде около Унгария и Румъния.Йотова хич не я е грижа за страната ни.Още по малко за българина.Това е лоша имитация на загриженост .Но всъщност предателство и бърза капитулация.
88
6
 
11
 
! Отговори
хгл преди 8 месеца
Украинците след войната поне веднъж за винаги ще се отърват от руснаците,ама ние не знам още колко десетилетия ще драпаме на едно място с такива като Йотова и останалите копейки!
87
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
30 годин демокрация, декумонизация и накрая... президенството пълно с руски комунистически калинки.
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баси мамата, вярно България трябва да бъде заличена. Ще възхваляват руския режим. Кой ви натика акъла в gъзовете. Още рисувате по пещерите
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А знаете ли как живеят богаташите в Русия.По срамно и от ,,джен*държите".Това което ви разправят за джендърите на Запада е само за заблуда.Ще се отвратите от приятелската ви страна Русия Ако видите какво разделение на бедни и богати има там.Там народа е само плячка за ненаситните им апетити към забогатяване Народа умира на война.А те живеят по срамно и от християните За тях богатството е пред религията Не им вярвайте на