Йотова: България да сложи край на yes-политиката

Други държави защитават своя национален интерес
Обновена: 24 сеп 2023 19:42 | 24 сеп 2023 17:29, Росен Стойчев
158
Йотова: България да сложи край на yes-политиката

"Засилва се тенденцията България да се държи като държава от периферията, да чака какво ще й кажат европейските партньори", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR  вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя коментира отпадането на забраната за внос на украинско зърно.

"Ние сме поели ангажименти към европейските институции, без дори да попитаме съответните браншове в България, без съответния анализ и оценка. Рапортуваш пред големия брат", добави вицепрезидентът.

Още по темата

Йотова даде за пример острата реакция на Полша, която защитава националния си интерес, и заяви, че в различни формати в рамките на ЕС се отстояват позиции. "А в България министър-председателят се кара с хората, които ни дават хляб. Недопустимо е", посочи вицепрезидентът.

"Още през 2011 година бяхме изпълнили техническите критерии, което е условието за членство в Шенген. Оттам нататък последваха нови изисквания, нови условия, политически решения, включи се като аргумент и мониторингът за наблюдение на България и Румъния, който официално вече го няма. Имам усещането напоследък, че правителството не е достатъчно активно", заяви вицепрезидентът в разговор с Милена Милотинова.

По думите ѝ България ще съблюдава стриктно, не само процеса по вписването, но и спазването на правата на българите на практика и припомни "колебливия период в българската политика към РСМ при управлението на Кирил Петков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Илияна ЙотоваBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Солидарността с нападнатата страна включват и мерки които са непопулярни и не валидни в мирно време Йотова излага страната ни Нас и останалите в Европа пред риск.Това , че има лични подбуди , не трябва да ги налага в поста си който заема.Европа не за първи път е пред заплаха от агресор Историята показва , че във време на такива набези , не неиденението ни помага на нашественика.
43
5
 
13
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
Щом поляците не искат да крепят повече Украйна, сещайте се за какво става на въпрос. Те затова Посолството ни яхнаха със Сглобката тъй атлантически. Но са им малко криви сметките, ако мислят да ни ползват за пушечно месо. Първо сме малко и второ ще пуцаме в другата посока.
42
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Европа трябва да е единна пред агресора.Само разединение може да ни направи лесна плячка за новата заплаха.Йотова тиражира зловредни идеи.Защото само слабоумен или предател може да отказва да следва общите мерки за отбрана.А те включват и икономически освен военни.Солидарността с нападнатата страна включват и мерки които са непопулярни и не валидни в мирно време Йотова излага страната ни Нас и останалите в Европа пред риск.
41
5
 
2
 
! Отговори
Румен преди 8 месеца
Йотова забравили, че в Полша винаги са частни земеделци 100% . Така ви с Румъния и с Унгария . Никога при тях е ставало насилствена на колективизация. Само ние сме с колхозници / арендатори/ . Йотова защо се противиш за Еврозоната. Повечето българи не те приемат за сериозен привърженик на ЕС и НАТО
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Коментират тук хора, които никога не са били в Русия, не познават руснаци, не познават и историята. Промиха им мозъците още от 90 те години, когато дойдоха тука сините каски и когато гледаха филмите Рамбо и Командо. Нали така бе?
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако българите видят какво строителство кипи в освободените от киевския нацистки режим територии то 95% от българите ще поискат и ние да бъдем освободени от Русия. То са магистрали, училища, паркове, заводи, всичко работи. Магазините са им пълни с продукти 5 пъти по евтини и качествени от БГ. Видяхте ли как се възстановява Мариупол?
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поздравявам всички украинци с деня на независимостта на Крим, ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие. Пожелавам ви в бъдеще да станете още по независими!!!
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Йотова манипулира обществото ни и тласка страната ни към раздор и разпри.Както са го правили комунистите.За жалост страната ни никога не е била така разединена от времето когато комунистите започват да шестват и разпространяват неуважение и неверие в институциите ни.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Страните от Брикс + новите Иран и С. Арабия контролират 80% от добива на петрол. Когато се включи и Венесуела контрола става над 90%. Къде сте тръгнали бе геiробски, краварски м.и.ш.к.и? Скоро ще се возите на магарета и ще ядете вносни домати с кочан за 20$ килото. Ще налапате големия кочан!
35
4
 
5
 
! Отговори
РЕВ.. РЕВ.. РЕВ..РЕВ преди 8 месеца
МЪКАА***АААА.......КОГА СТАНА НАБОЖНА, ДА РЕВЕ ЗА ЧЕРВЕНИЯ ПОП.. НАЛИ КОМУНИСТИТЕ БЯХА АТЕИСТИ..??
34
5
 
6
 
! Отговори
Ей ти укропитек! преди 8 месеца
Ей ти украинецо, наспа ли се днес добре в 5 звездния си хотел на Бетономорието? Хапна ли днес вкусна безплатна храна от ол инклузива? Изsrа ли вкусната българска безплатна храна? Да знаеш тука не обичаме авантаджии живеещи на гърба на бедните хора. Освен това те издирва киевския нацистки режим, защото трябва да защитаваш измислената си родина. Отивай си, перемогата те очаква в дупка с размери 2х2х1 метра.
33
5
 
1
 
! Отговори
?!? преди 8 месеца
Йотова вие с разеденителя суфлирахте на Лавров и Захарова. А те са ни обявили за врагове и ни спряха газта посред зима с действащ до тогава договор. Двулични сте, така не се брани интерес президенши на малка част от българите.
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България не е , и никога не може да да е фактор в Европа.В едно семейство сме и за това има външни министри А не монархия и Цар.Ако нямаше нужда от диалог , то не би имало нужда и от външни министри А щяхме да имаме просто един Путин за цар.Съвременната политика и устройство на държавата предполага да сме винаги в диалог.И да не ни устройва нещо сме длъжни да го направим Както важи и за останалите.Йотова лъже и тласка страната ни към изолираност и вид диктатура Подобна в Русия
31
1
 
6
 
! Отговори
Нашите съюзници преди 8 месеца
По улиците на щатите живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Беларусь.
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Явно писаното така като е предложено на редакцията е да внуши колебание .Да раздели обществото .България е една държава от многото.България не е , и никога не може да да е фактор в Европа.В едно семейство сме и за това има външни министри А не монархия и Цар.Ако нямаше нужда от диалог , то не би имало нужда и от външни министри А щяхме да имаме просто един Путин за цар.Съвременната политика и устройство на държавата предполага да сме винаги в диалог.И да не ни устройва нещо сме длъжни да
29
1
 
7
 
! Отговори
Дирим Кокоро преди 8 месеца
Появиха се русофобите и кравароробите и замириса на конски ф.ъ.ш.к.и.и!
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другарката йотова пак се изказа.
27
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
До Съвет от дядо: Те помагат, ама правителството неще, щото Посолството не дава. Все пак не президентството не може да ги хване за ухото и да ги принуди.
26
0
 
4
 
! Отговори
хе хе хе до 19 преди 8 месеца
По време на истинска война, не дай Боже, твоят път е предначертан. Първо ще се опиташ да се скриеш на някоя скатана служба в София. След това ще се опиташ да хванеш колесника на самолета, че не се знае какво се пази в интернета. Накрая с подмито дапе, цветя в ръка и радостни сълзи в очите, ще посрещаш руснаците. Най-накрая ще се изкараш дисидент, пардон - активен борец, както баща ти, дядо ти, прадядо ти... И така:)
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Йотова трябва да носи отговорност за поста си Иначе е заплаха за националната ни сигурност Ние сме във фактическа война със заплахата Русия Всеки ход и всяка дума с непремерени предложения поставя страната ни е риск.И без значение че е от глупост Във война глупостта се наказва със разстрел.