Напрежение в НС: Икономическа полиция звъняла на протестиращи

Едното е било по време на срещата в парламента
219
Напрежение в НС: Икономическа полиция звъняла на протестиращи
Снимка: БГНЕС

Докато текат разговорите между политическите партии и представителите на протестиращите енергетици, Икономическа полиция звъни по телефоните и привиква представители на протестиращи. Това каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който даде брифинг в парламента.

Той обяви, че има двама привикани от протестиращите и това е наложило 15-минутно прекъсване на срещата между премиера Николай Денков, министри и депутати с енергетици и миньори.

"Тормозят хора, които протестират. Има тотални разминавания между исканията на протестиращите и това, което казва Денков", обясни още Йорданов.

Той коментира, че премиерът е обяснявал, че всичко е изпратено на ЕК и може да има леки корекции.

"Протестиращите искат да се изтеглят териториалните планове, да има промени по него, а Денков и Василев отказват, защото ще се изгубят пари", подчерта Станислав Балабанов от ИТН.

Същото потвърди и лидерът на "Възраждане", като акцентира, че няма логика Икономическа полиция в София да звъни на граждани, които не са от столицата. Той призовал на два пъти премиера Денков да се обади на вътрешния министър за повече подробности по казуса, но той не го е направил.

"Едва когато Делян Пеевски каза 15-минутна почивка, тогава се съгласи бързо", заяви Костадинов.


219
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
4
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
АКО ИКОНОПИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ Е ЗВЪНЯЛА, ТО Е БИЛО, ЧЕ СА СЕ УСЪМНИЛИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И СА ГИ ИЗВИКАЛИ В РАЙОННОТО ДА ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ.НЯМА ТАКИВА ЛУЙДИ ПОЛИЦАИ ДА ЗАПЛАШВАТ ПО ТЕЛЕФОНА.НЕ Е ВЯРНО ГЛУПОСТТА НА ТОДОР ОТ ИТН ИЛИ КАЧУРАИМАТ НЕДОКАЗАНИ ДОХОДИ, КАЛТО И СЛАВЬИЕ.ПРОКУРАТУРАТА СЕ ЗАЕМА, СЛЕД ОПРЕДЕЛЕНА СУМА, КОЯТО СА ЗАСЕКЛИ.НИЕ СМЕ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА И КУКИТЕ ДОБРЕ СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА.ЗАЩО НА МЕН НЕ МИ ЗВЪНЯТ??????
196
1
 
6
 
! Отговори
Не искате Възраждане преди 1 месец
Сега ще ви привикват - днес други, утре вас и.т.н. Срам ме е да го кажа, но сте мишоци и сърчицето ви трепти с 200 в минута от страх и сте малко пред инфаркт! Били крайни! Мислите ли, че нещо може да се промени в България без крайности? Ако така мислите то значи са ви лоботомизирали без да усетите и вече никой не може да ви помогне! Сдавайте багажа и не пречете на другите!
195
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що като са протестиращи да неби да са над закона?
194
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като завънят на този и онзи после няма ли и те да плащат високи сметки за ток?А няма ли да ядат уранов хляб?Все пак не са на друга планета,а са в България и така работят даже срещу себе си.
193
2
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Държавна сигурност не спи - подслушват телефоните и заплашват протестиращите . Типично за живковото време. А уж има демокрация - дрън,дрън.
192
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интриганта Тошко стои в парламента само за интриги и плювни.От нищо друго не разбира и присъствието му там е абсолютно безмислено.
191
2
 
7
 
! Отговори
Къде сте! преди 2 месеца
Еколози, нали искате чест въздух без фини прахови частици. Къде сте сега? Нали ви тровят тецовете? Нали сте против горенето на твърди горива в градовете! Къде сте?
190
3
 
2
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 месеца
Нищо не се знае... Може пък в рамките на един ден, поради абсолютно случайна пълзяща авария навсякъде, fatigue на материала примерно, бойлерите на всичките работещи марици да гръмнат до небесата, със все хората наоколо :).
189
7
 
5
 
! Отговори
Искаме по 5-бона преди 2 месеца
Заплати и никакво затваряне на мините .па ако ще от нашето копане да няма никаква файда след като се плащат емисии !
188
13
 
4
 
! Отговори
!!! преди 2 месеца
бсп+възраждане+зеленият чорап се опитват да дестабилизират страната чрез платени протести. Както се казва: change my mind!
187
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Икономическа полиция не само да звъни , но на депутатите които звънят и плащат на оглавилите така наричаните протести.
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Прожектор, то не остана интелигентен човек, който да си мисли, че тези влизат в мините и копаят с голи ръце :) Миньорте мини не са виждали :)
185
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това правителство го готвят от две страни! От едната БСП вдигна синдикатите(щот всички синдикалисти са комунисти). И от друга БСП вдигна структурите си в икономическа полиция за да тормози протестиращите. Ей така се събаря правителство! За всички, които се радват да знаете едно: политическите брождения са вредни за страната. Има един зелен чореп, който иска пак да управлява еднолично три години! Текущото правителство не е цвете, но по-добре от рундьо и кликата му п0сранковци от ДС!
184
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой от нас ще намаже ли от тези 4 милиарда според вас? Ние просто ще плащаме троен ток, а онези ще се нагушат както винаги. ОСТАВКА!
183
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държавата не управлява добре националните предприятия. Позволява да се източват докато станат нерентабилни и морално остарели. Министърът на икономиката трябва да отговаря персонално.
182
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дори и да няма никакви нарушения правителството ще изфабрикува. Тази смрад е способна на всичко.
181
19
 
9
 
! Отговори
Прожектор преди 2 месеца
Въглищата в Маришкия басейн са на повърхността и се копаят и товарят машинно отгоре. Така че тия червенобузести "миньори" с издути тумбаци и дебели вратове са толкова миньори, колкото кучето е вълк.Да не говорим пък за ония, които ги подстрекават и говорят от тяхно име !Какво искат? "Гаранции" за същата работа и големи заплати и след 15 години ? На свободния световен пазар гаранции никой не дава. Или става дума за нещо съвсем друго - да се дестабилизира държавата !
180
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сключват споразумение. До часове ще го публикуват официално.
179
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Протестиращите искат да се изтеглят териториалните планове, да има промени по него, а Денков и Василев отказват, защото ще се изгубят рушвети...
178
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е Криворазбраната демокрация.