БСП скочи на споразумението на премиера и миньорите

Не било в правомощията на НС да го ратифицира
Обновена: 4 окт 2023 12:44 | 4 окт 2023 12:22, Камелия Цветанова
31
БСП скочи на споразумението на премиера и миньорите
Снимка: БГНЕС

Още в началото на извънредното заседание на НС, на което ще бъде обсъдено Споразумение между министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, сключено на 3 октомври, БСП се обяви против.

Вносители на решението са съпредседателят на ПП Кирил Петков, Атанас Атанасов от ДБ и Деленя Пеевски от ДПС.

Кристиан Вигенин поиска вносителите на оттеглят проекта на решение.

„Проектът на решение е неконституционен сам по себе си. Той предвижда ратифициране на неформално споразумение, което не е в правомощията на НС. В текста има точки, които са декларативни, в други има пряка намеса в правомощията на изпълнителната власт“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
4
 
! Отговори
Е преди 7 месеца
БСП е умрял кон. Ще скочи, ама друг път.
20
5
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 7 месеца
БСП скочи ....ще скочи как няма да скочи оня Решетников не спира да звъни на Корнелата давай протести ,блокади ,бунтове ,размирици сега това му е майката да настроим хората срещу властта ,която не гледа с добро око към Расията.
19
6
 
9
 
! Отговори
Приятел на Тишо преди 7 месеца
До Тихомире... Така де ние не разбираме от право , а вие от БКП-БСП сте ,,спецове", защото винаги се учите от Ленин, Сталин,Путин.
18
10
 
6
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
БСП скочи и.... седнъ!!!! Туй партия вече може саму да ***//стур//биръ, щоту за другу не ставъ!!!
17
5
 
5
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
Ама как така са скочили, от влака ли да скочили, от терасата ли?, Да не са скочили в/у картофите?, въй, тюх да му се не види, скочили били,
16
1
 
7
 
! Отговори
w преди 7 месеца
Дедоденко знае ,че е за 6 месеца - оти да не подпише.
15
1
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 месеца
Не разбирам и няма да коментирам. Искам само цената на тока да не се вдига , че повлича след себе си и цените на всичко останало . И сега цените на всички си растат , не обезпокоявани от никой.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков се съгласява на всички условия на миньорите и енергетиците, защото първо) Няма да има кой да ги изпълни и второ) За да остане на власт и да изпълнява заповедите на САЩ, най-вече касаещи войната в Украйна. Това правителство точно затова е сглобено, българските интереси и интереса на народа тук нямат никакво значение. Е, парите от ЕС, ако междувременно могат да се прилапат, защо не. ЕС ще даде пари, нашите бандити ще ги "усвоят", ще си изпълним заповедите на САЩ спрямо САЩ, а народа кучетата го яли!
13
3
 
6
 
! Отговори
Скромно мнение преди 7 месеца
Нинова да каже как биха решили въпроса с протестити на енергетиците , така че и вълка сит и агнето цяло.
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И енергетиците ли вкупом станаха русофили? След зърнарите, кръчмарите и всякакви други, сега и тези. Ех, мъко, евроатлантическа!
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Столетницата подскочила?!!! И колко може да скача една бабичка?!
10
4
 
5
 
! Отговори
хе хе хе преди 7 месеца
Постепенно се очертава истинската Сглобка - ППДБ-ДПС. Тоест небългарските партии. ГЕРБ остава леко встрани, понеже в нея все пак има доста българи. Не че не се готови всеки един момент да легнат на Посолство, но друго са си изцяло небългарските партии. Н Сглобка, а хром-никел направо:)
9
16
 
11
 
! Отговори
БСП КГБ преди 7 месеца
БСП са отявлени агенти на КГБ!!!
8
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вечната контра, само и само да се пречи на държавата. Нищо друго.
7
19
 
17
 
! Отговори
ЛУКАНОВ, ЖАН ВИДЕНОВ преди 7 месеца
ЗНАЕМ ДОБРЕ, КАКВО СА ЗАМИСЛИЛИ ОТ РУСКАТА СГЛОБКА - БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО....... САМО ЗА 1 МЕСЕЦ НА ВЛАСТ И ПАРИТЕ ВИ, ДРАГИ БЪЛГАРИ, ЩЕ ВИ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ, ОБЕЗЦЕНЕНИ, ЗАНУЛЕНИ....... ДА НЕ МИ РЕВЕТЕ ПАК...
6
5
 
22
 
! Отговори
Тихомире... преди 7 месеца
Тряй са тихо, че от право нищо не разбираш. Все е било правна неграмотност, ама тия от ПП со най-неграматните. Прав е човека, все едно какъв е. На черното бяло не можеш да кажеш. Не е в правомощията на НС, ама какво ли да ти обяснявам.
5
6
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Протестът продължава. Моли да подава оставката, види се, че не може да се справи. Само глупости мислят с Асан Василев и Пеевски. Останалите са се изпокрили и се ослушват.
4
19
 
17
 
! Отговори
Тихомир Пенев преди 7 месеца
Тези вечно мрънкят, вечно недоволни.Ако не е така , ще е обратното. Все ще измислят някоя глупотевина, та да пречат. Постоянно са спирачка за нещо, а като вземат властта го вършат същото.Абсолютно същото , но с други думи.Червени тарикати.Това са другарите от БКП-БСП.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И аз това си мисля. Защо трябва НС да гласува някакъв текст на споразумение. Нали имаше декларация че няма да се затварят тецове в предното НС? Другофе да включва конституцията енергийна сигурност с определен енергиен микс от въглища, водни, атомни, соларни, веи източници!
2
10
 
10
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 7 месеца
Има решение на НС от януари! Шорош Денк0ФФ и метастазите на посолството да изпълнят решенията,а не да се надYпват широко на Урсулю!