Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат

Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки, обясни той
4 окт 2023 11:28, Нели Христова
242
Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат
Снимка: БГНЕС

Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия, предложи се и индустриална стратегия. Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат. Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки и да започнем разговори по същество.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът акад. Николай Денков след среща с работодателските организации.

Имахме ползотворна среща с национално представените работодателски организации, съобщи в началото Денков, като отбеляза, че основната критика от страна на бизнеса е, че комуникацията не е добра.

"С днешната среща успяхме да се фокусираме върху това, което предстои. Има пълно съгласие за нуждата от изготвяне на енергийна стратегия, колегите предложиха да има и индустриална стратегия, за да се види как ще се развият и индустриалните производства", каза още Денков.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов коментира, че заключенията от споразумението в голяма част са приемливи.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, отбеляза, че социалният диалог трябва да се укрепи и развие. "Индустриалните отношения в Европа имат добър модел, който трябва да се следи. Трябва тристранният диалог да се укрепи и развие", отбеляза той.

Велев съобщи, че се рестартира процеса за набиране на инвестиционни намерения. „До 6 ноември следва нов период, в който предприятията от страната, а защо не и от чужбина, могат да заявят инвестиционен интерес“, каза Велев и апелираме към активност предприятията в страната.

Относно работната ръка, на срещата в МС страните са се съгласили, че България има "средносрочно и дългосрочно огромен недостиг на човешки ресурси". "Затова е добре, човешките ресурси да бъдат интегрирани в съществуващи и нови предприятия, които ще бъдат изградени“, каза още Васил Велев, визирайки въглищните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
8
 
2
 
! Отговори
Стига ни тровихте преди 7 месеца
Въздуха въглищари и не ни пречете на работещите хора да пътуваме за работа варш от магистралите!червени бок луци!
172
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
голяма част от новите книги са празни приказкипреди никой не искаше да си пише биографията но след като спряхме да четем вестници всички станаха писатели и започнаха да си издават биографии на книга
171
0
 
1
 
! Отговори
АнадолуМанафеси преди 7 месеца
179 Искаш да кажеш че си сменил дилъра и сега с новата дрога се чустваш по добре?
170
2
 
10
 
! Отговори
ГОСПОДИН - YES !?! преди 7 месеца
Полша и Унгария отказват да изпълнят директивите на ЕК, които противоречат на националните им интереси (и на националната им сигурност), а колега по-долу обяснява, че всичко поискано от ЕС / ЕК трябва да се изпълнява! Не - в правилника на ЕК има и опция за преговори. Относно енергетиката също има възможност за преговори. Въпросът е, че при нас сме на YES, както беше Мег. Ку-нева, която успя да договори най-ниските субсидии за земеделие и се съгласи да закрие реалтори на АЕЦ, а пък други отказаха
169
1
 
3
 
! Отговори
леле преди 7 месеца
книгите започнаха да стават като вестници затова трябва да спираме и посещения на книжарнициот няколко дни не съм ходил по книжарници и се чувствам по добре
168
2
 
4
 
! Отговори
Червените плебеи преди 7 месеца
Я съсипаха тази държава
167
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изхвърляйте климатиците. След като ви " либерализират" след година две вече няма да са икономически изгодни. При 1.00-1.30 лв. За киловатчас... колкото е цената в Германия
166
1
 
1
 
! Отговори
ехо преди 7 месеца
книгите са като вестници вече затова ще спирам посещението на книжарници
165
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нищо не запазила Полша. И те плащат въглеродни квоти. И техните централи излизат от строя заради непосилните цени на квотите. Това е европейско законодателство. Не е някакъв клуб по интереси където всеки да ходи да се "пазари с началството . Вие къде живяхте през последните 15 години
164
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДА ВЪРНЕМ ПАРНИТЕ ЛОКОМОТИВИ И ПАРАХОДИТЕ ОТ 19 ВЕК ЩОТО БЕЗ ВЪГЛИЩА НЕ МОЖЕЛО! РУСНАЦИТЕ СТЕ ПРИМЕР ЗА ОБРАТЕН ДАРВИНИЗЪМ!
163
0
 
9
 
! Отговори
Шегобиец преди 7 месеца
Ооо, помагат, помагат! Помагат с това, че ви пречат да доунищожите, каквото е останало от българската енергетика. Иначе вече да сме на режим на тока.
162
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПОЛША ВИКАШ. АЙДЕ НЕДЕЙ ДАВАЙ ПРИМЕР С ПОЛША, ДА НЕ ПОЧВАМ КАКВИ МЕРКИ ВЗЕМА ТЯ СРЕЩУ РУСИЯ.... МЪЛЧЕТЕ,Ч Е ОТВСЯКЪДЕ СТЕ АЕАНИ РУБЛЯЦИТЕ...
161
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези, които сега злорадствате, че се затварят въглищните централи утре ще ревете, че ви и скъп тока и нямате вече парно. Ще припявате, не можело ли да стане иначе?Но хак да ви е тогава, ще ви при помня в този ден всички приказки, които сега изприказвате срещу енергетиката ни!
160
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А как Полша си запази въглищната промишленост?
159
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като си отидат ТЕЦ овете си отиваш и ти - без топлина и без светлина. Ако имаш малко акъл ще ги пидкрепиш заради самия себе си!
158
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И да не е Денкоффф, който и друг да е, пак ще изпълнява директивите на ЕС. Законите са си закони и трябва да се изпълняват. В договора за ЕС и договора за функциониране на ЕС всичко е много ясно изложено и описано. Който не е доволен да ходи да протестира в Брюксел. Тук нито Денкоффф, нито Менкофф може да направи нещо. Може ли например един селски кмет да отмени например ДДС? Не може. Няма компетенции за това. Същото е и с българските министър председатели що се отнася до ЕС законодателство.
157
4
 
1
 
! Отговори
Шииии преди 7 месеца
Бани комунисти
156
2
 
4
 
! Отговори
КомунистиТерористи преди 7 месеца
161 Вие сте терористи!
155
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Видя се, че тъкмо ултиматумите и радикалните действия помагат срещу плужека Денков.Нека блокадите продължат!
154
3
 
1
 
! Отговори
Комунистите преди 7 месеца
У Белене