Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа

За резултатите от изборите аз лично не се ядосвам хич, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 31 окт 2023 15:10 | 31 окт 2023 15:10, Нели Христова
564
Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27% активност - това е абсолютна нелегитимност. Толкова малко гласували и толкова ниска активност - анализаторите и всеки от нас трябва да си направи извод защо вървим така надолу".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, цитиран от БГНЕС.

"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа",каза още Борисов.

Още по темата
"И ето какво казват цифрите за София: 537 094 хора са гласували за ГЕРБ - това е 1500 местни депутати в страната; ПП-ДБ - 273184 души са гласували за тях за общински съветници - срещу 396 на ПП-ДБ в страната.

Дори БСП и ДПС имат повече от "Промяната" като общински съветници в страната", пресметна Борисов и продължи:

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега трябва да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин", обърна се Борисов към журналистите.

Резултатът на изборите в София е очакван след тригодишната масирана атака срещу нас, допълни Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ дори не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласуват за ГЕРБ? Така Борисов отговори на въпрос ГЕРБ кого ще подкрепи на балотажа в София.

"Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза - "По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност". Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза още Борисов.

Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа, това се прави още в неделя вечерта, сега е късно, коментира лидерът на ГЕРБ.

Хекимян има над 1800 преференции.

"Аз лично не се ядосвам хич - това са 18 години под управлението на ГЕРБ. В страната видяхме "промяната" - три години обедняване, три години задлъжняване, три години нищо не се случва в страната. И сега, за бюджета, ако се стигне дотам, - щото вече много неща не мога да обясня на партията си, - ще искам поименно да бъдат заложени тези проекти, които ние сме обещавали - градовете колабират буквално, каза още Борисов.

"Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така.

Издигнахме Хекимян, за да е независим, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови идеи, честен и подготвен човек. Оттук нататък той ще има функции в партията, но "глас народен, глас Божи". Вече не е грешно да си комунист, да си от ДС, вече е приемливо да си тормозил хора, това е вече приемливо в София. Резултатите на Вили Лилков - 5% за един истински десен човек, показват, че преходът у нас вече е завършил", посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


564
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам дали видяхте, но самият Терзиев предложи да има закон за лустрацията. И знаете ли защо, защото там трябва да се забрани на тези от ДС и други репресивни органи до 1989 г да не могат да заемат ръководни длъжности до ДЕСЕТ години. А колко минаха от 1989 г? Така с този закон никой няма да може да го лишава от право да се кандидатира за управление макар, че е наследник на хора от ДС
438
11
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Важно е Боко да не подкрепи бюджета на лудия Асан Василев. С ДПС и БСП могат да гласуват по-разумен бюджет. Бутай сглобката!!! Алабалист Денков да сдава поста!
437
10
 
14
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 7 месеца
НикъФ шанс за ДС в Шопето. Ванчето ще е първа на балотажа. Единствен шанс имат във Варна ако Възраждане решат да махнат Портних. Иначе НУЛА Кметове за продажните предатели.
436
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киро чао! Късно е либе за китка ти каза Андрешко. Накъдето се наведе Боко, натам ще задуха. Видяхте се колко струвате тези дето мятахте домати, яйца,тоалетна хартия по институциите и сега те ви метнаха. Ще подкрепя всеки друг но не и Киро, Лорер, Асен и Ленчето-общата
435
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е достатъчно да не се подкрепи Васил Терзиев, трябва да се гласува против него. А това означава, да се гласува за Ваня Григорова.
434
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киро просто:" Борисов, ти деца имаш, ли?"
433
9
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Хахаааа, на Васко ДС-то му се дръпна изпражнението :))))))))))))))))))))))))))))))) С процентите на ГЕРБ и Копейките отива на кино ППДБ-то :))))))))))))))
432
4
 
3
 
! Отговори
НОСТАЛГИЦИ преди 7 месеца
Бойко Методиев Борисов цели 690 години турският мюсюлман си го такова в дирника отскачайки да потакова и жена му и дъщеря му но НИЩО НОВО щот резаният турски мюсюлманин семейно го такова от 690 години....................За ЗАПАДНА ЕВРОПА това е НОВ СВЕТОВЕН РЕД наложен за Начало от 9 май 1945 и виновника е КПСС,БКП и червените източноевропейци............ Случайно но пък ИСТИНА има ЗАПАДНА ЕВРОАТЛАНТИЦИ НОСТАЛГИЯ ЗА ОТ ПРЕДИ НОВИЯТ РЕД НА ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА ЗАПАДА ......А НА ИЗТОК ЧЕРВЕН ФЕНЕР
431
4
 
16
 
! Отговори
Ами сега ? преди 7 месеца
Май приключи курса ГЕРБ - ще стане като с НДСВ напред и надолу - тва е положението
430
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен, к.460 А Киро Петков и Петко Петков откъде го намериха този Васил Терзиев: от рода Терзиеви от Дунава, и двамата генерали от КДС! А по майчина линия с кого е роднина Васко: с Петър Младенов, първият председател на БКП/БСП. И престанете да лъжете за Ваня Григорова: тя беше предложена от Костадин Паскалев, лидерът на Левицата ,който напусна БСП и от Калоян Паргов,когото Нинова свали от поста шеф на БСП-София,защото се опълчи срещу нея,селянката от Дунавското село Крушовица.
429
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Морето. За Васко Терзиев ли намекваш? Та той не е от БСП, а от БКП! И то от род на генерал-леейтенанти от Дунава, и вуйчовото момче на Петър Младенов, който е също влах от Дунава! Той се прекръсти от БКП в лидер на БСП! Затова ли вие от ПП-ДБ си го предложихте Васко Т. за кмет на София? Ама столичани не искат БКП/БСП от Дунава, Киро Петков и баща му Петко Петков са си харесали това момче от сой- от род на ДС- генерали!
428
4
 
2
 
! Отговори
РЕАЛИТИ Ред Уар преди 7 месеца
Сътворителя на КТ Подкрепа и Ваня Григорова,д-р Константин Тренчев преди време СКРОМНО си призна:"НИЩО НЕ съм сътворявал а направих ФЕЛАЦИО на Полша".........Преди много години евродепутатът "ПОЛЯК" от ГЕРБ Александър Йорданов по ПАНОРАМА заяви цитирам по памет:"Трябва да изоставиме всички войни срещу мюсюлманите и подмолно и дълбокоКОНСПИРАТИВНО да организариме война на РУСИЯ в която да участва"........ ПОЛША и ГЕРБ на Бойко да ИЗБИВАТ руснаците и украинците за да СПАСЯТ мюсюлманите ГЛЕДАТЕ
427
14
 
9
 
! Отговори
Герб№1 преди 7 месеца
Подкрепа за Борисов и ГЕРБ!
426
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами, като нямаше лустрация, туи очаква тая нация.
425
3
 
4
 
! Отговори
Бай преди 7 месеца
Пак да повторя думите си преди изборния ден: Който не гласува за ДС ще гласува за ДС. Сега го разбрахте, нали.
424
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 месеца
Другарят главен гербераст почти се е докарал като Т.Живков.Външно.Другото е непосилно за него.
423
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Напред, ПП/ДБ! Пловдив и Хасково чакат...
422
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Баце и Шиши откъде я намериха тая Шушана Григорова?
421
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
София, явно съдбата на Родината е в твоите ръце. Никакви сглобки не трябва да останат след неделя! В името на нашия народ гласувайте за Ваня !
420
5
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
С две изречения: Да спасим София от спасителите; По-добре държавна собственост вместо Държавна сигурност,Баце реши балотажа.Мечтата на Държавна Сигурност за завръщане стана мираж.Ваня може да си избира костюм за първия си работен ден като кмет на София.