Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни

Костадинов му скочи: Тагаренко, осъществявате предателска национална политика
Обновена: 15 ное 2023 10:49 | 15 ное 2023 10:49, Камелия Цветанова
260
Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В остър спор влязоха министърът на отбраната Тодор Тагарев и лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на дебата за вота на недоверие към кабинета за провал в областта на националната сигурност и отбраната.

Министърът посочи, че от години има проблем с числеността в армията като отбеляза, че най-тежко е състоянието в сухопътните войски и проблемът не е от това правителство.

Още по темата
"С 35% бяха по-малко кандидатстващите във военния университет, а приетите с 42% по-малко. Това е заради дезинформационната кампания на парламентарно представени партии от опозицията", скочи Тагарев и поименно назова Цончо Ганев от „Възраждане“.

Това провокира Нинова да поиска лично обяснение.

"Днес разбрах, че с едно изказване против войната в Украйна, за спиране на огъня, за търсене на мирни преговори, за неутралитет на България, съм станала персонална причина за некомплекта на армията. Изказването ми е от юли тази година и излиза, че нося вина за некомплект, който е от поне 15 години. Представяте ли си каква сили имам, че с едно изказване да спра младежи, напиращи да учат във военния университет? Това е виц", скочи тя.

"Аз обаче персонално съм отговорна, за това, че Тагарев не беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков и изказването на Тагарев днес само показа, че сме били прави.Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната със зависимостите му от чужди държави", каза Нинова.

След нея думата за лично обяснение взе и Костадинов.

"Не е новина това, че Тагарев лъже от парламентарната трибуна, но всички знаят, че 12 лева давате на курсантите за храна, защото няма стол, но те са на специален режим и не могат да отидат на ресторант като Вас, и им давате 12 лева, за да си купуват кифли от лавката. Заради Вашето некадърно управление напускат курсанти", обърна се той към министъра на отбраната.

"Тагаренко Ви наричат в армията и е показателно за това на кого служите. Вие не служите на България, а на Украйна, защото с Вашите действия осъществявате предателска национална политика“, каза Костадинов на Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Говорителят на народното събрание в Турция: "Западната цивилизация рухна". Да се каже, че напълно е рухнала, разбира се че не, но идеята вече е изказана, дори от самия запад, втората по големина армия в НАТО, а западът без НАТО е нула.
90
7
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
При Тагарев България започна да се държи като страна от НАТО, а не като руски троянски кон в алианса. Затова скачат всички копейки.
89
1
 
6
 
! Отговори
Оставка, Съд преди 6 месеца
и ПриСъда - друга Опция в Едно Демократично Общество - няма! Обаче, май вече не сме такова Общество - помня какви Протести имаше 90те - а сега вече - явно Времето НЕ е Наше, а нечия Друго и никой на Скача по Площадите!!
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Европа гори, залята от мрачни демографски показатели. Упадъкът се вижда навсякъде - икономика, енергетика, качество на живот.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
по какво е професор тагаренко да питам ?!? По усвояване на средства, по изнасяне на пари към сащ чрез закупуване на стоки втора ръка ?!? По прахосване на оборудване, по ликвидация на поделения и техника ?!? По подаряване на техника на укрите ли ?!? По това ли е професор тоя мазен долен продажен примитивен вреден за България индивид !!!
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Упадъкът на Европа може да бъде видян в нейния бързо свиващ се дял от глобалната икономика. Трудно е да се намери какъвто и да е показател, по който континентът печели пазарен дял, докато парите продължават да се изливат в Съединените щати. За последните 15 години европейските заплати са паднали, а тези в САЩ продължават да се повишават. Икономиката на еврозоната е нараснала с 6%, измерени в долари, в сравнение с 82% за американската, според данните на Международния валутен фонд.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Качеството на живот в Европа пада, индустриалната ѝ база ерозира, а изгледите за бъдещо подобрение не са много обещаващи. Днес Европа изостава буквално във всяка от напредналите индустрии, от софтуер и космос, до автомобили. От 50-те най-големи тех фирми само три се намират в Европа. Списъкът е доминиран най-вече от САЩ, с Китай на второ място. Чуждестранните инвестиции рязко спаднаха и към 2022 г. се изчисляваха със 100 милиарда долара по-малко, отколкото за САЩ.
84
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя путин сега няма много общо с онзи от началото на века. Тогава беше постоянно с лидерите, беше усмихнат, опита да ги вкара в НАТО, искаше да са отворена икономика. Май наистина го убиха и сложиха двойници и клоуни на негово място. Възродиха едни забравени мисли и времена от преди 100 г. Май е права жена му и изк. интелект че реално това не е той, а кукла на конци. КОЙ Е КУКЛОВОДА ОБАЧЕ
83
3
 
4
 
! Отговори
Копейка преди 6 месеца
Тагарев предаде руските интереси в БА. "ПРЕДАТЕЛ"!
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германия в момента е на път да загуби по-голямата част от индустриалната си база, най-вече в химикалите и колите, включително прехвалената си mittelstand(средна класа), преди всичко заради високите цени на енергията и намаляващата работна ръка.
81
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
гатарев е зависим от чужди държави и не работи за благото на България! Това е ясно, има и конфликти на интереси. Колкото по-бързо махнете това същество от аримята ни - толкова по-добре за България и народа ни! Въпреки, че все ще е късно! Браво на опозицията, която не се отчита пред Галя от посолството, както ПП, дБ, боци и шиши вече!
80
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СКОРО ЩЕ ТЕ КАЧИМ НА ПОЕЗДА ЗА МАСКВА ЗАЕДНО С НОВИЯ ПОП В РУСКАТА ЦЪРКВА!
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Операцията прключи за 3 дни още март 2022 г. При това Ердоган успя да договори доста добри условия за Украйна. Но щом руските части се изтеглиха от Киев, укронацистите скъсаха договора. Сега се провежда операция по връщане на НАТО в рамките на 1997г., а Украйна е приключила като държава.
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ПИШЕШ, ТОВА ТИ УСЛОЖНЯВА ПОЛОЖЕНИЕТО, ПРЕДАТЕЛЮ КОПЕЙКАДЖИЙСКИ!
77
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Уcpaйна губи войната и трябва пушечно месо за Източния фронт, ама няма балами да си оставят кожата в Уcpaйна за интересите на САЩ. Без значение какви пари ще им обещаете, няма как да си ги вземат в гроба и да си ги харчат на оня свят. Това и за най-пpocтите е ясно.
76
8
 
4
 
! Отговори
АЛО ПОСОЛСТВОТО, преди 6 месеца
ТУКА ЕДИН РУСКИ АГЕНТ СИ ПРОСИ ЕКСТРАДИЦИЯТА....
75
4
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 6 месеца
другаря си пристигна в сащ да делат русланд с байден, наще тука люпат семки и дират на нспп и на мъри дипломите от натфиз. художествена самодейност
74
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТРЪГНАЛИ Д А КОМЕНТИРАТ ПРОФ. ТАГАРЕВ ХОРА, ДЕТО НЕ СА ХОДИЛИ ДАЖЕ В КАЗАРМА, ВКЛЮЧИТЕЛНО НИНОВА И КОПЕЙКИН!
73
2
 
5
 
! Отговори
Българския народ преди 6 месеца
Подкрепяме ви водача наш Тагарев!Ще се бием с руския окупатор!!!И ше маршируваме на вражеска земя пеейки на дявола песента Ха Ха Ха Ха
72
4
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Тагарев е украйнски агент работещ срещу България.