Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни

Костадинов му скочи: Тагаренко, осъществявате предателска национална политика
Обновена: 15 ное 2023 10:49 | 15 ное 2023 10:49, Камелия Цветанова
260
Тагарев вини опозицията в дезинформация, заради това нямало кандидати за военни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В остър спор влязоха министърът на отбраната Тодор Тагарев и лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на дебата за вота на недоверие към кабинета за провал в областта на националната сигурност и отбраната.

Министърът посочи, че от години има проблем с числеността в армията като отбеляза, че най-тежко е състоянието в сухопътните войски и проблемът не е от това правителство.

Още по темата
"С 35% бяха по-малко кандидатстващите във военния университет, а приетите с 42% по-малко. Това е заради дезинформационната кампания на парламентарно представени партии от опозицията", скочи Тагарев и поименно назова Цончо Ганев от „Възраждане“.

Това провокира Нинова да поиска лично обяснение.

"Днес разбрах, че с едно изказване против войната в Украйна, за спиране на огъня, за търсене на мирни преговори, за неутралитет на България, съм станала персонална причина за некомплекта на армията. Изказването ми е от юли тази година и излиза, че нося вина за некомплект, който е от поне 15 години. Представяте ли си каква сили имам, че с едно изказване да спра младежи, напиращи да учат във военния университет? Това е виц", скочи тя.

"Аз обаче персонално съм отговорна, за това, че Тагарев не беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков и изказването на Тагарев днес само показа, че сме били прави.Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната със зависимостите му от чужди държави", каза Нинова.

След нея думата за лично обяснение взе и Костадинов.

"Не е новина това, че Тагарев лъже от парламентарната трибуна, но всички знаят, че 12 лева давате на курсантите за храна, защото няма стол, но те са на специален режим и не могат да отидат на ресторант като Вас, и им давате 12 лева, за да си купуват кифли от лавката. Заради Вашето некадърно управление напускат курсанти", обърна се той към министъра на отбраната.

"Тагаренко Ви наричат в армията и е показателно за това на кого служите. Вие не служите на България, а на Украйна, защото с Вашите действия осъществявате предателска национална политика“, каза Костадинов на Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
6
 
4
 
! Отговори
АЛО, преди 6 месеца
126 Е НА РУСКИ ЕЗИК! !ТО БИВА НАГЛОС! пРЪЖДОСВАЙ ГИ ТИЯ РУСКИ ОТ РЕПКИ ОТТУК, ДА НЕ ТИ НАЧУПИМ КОФАТА!
110
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дмитрий Евстафьев: "Нашият проблем с европейския запад е, че форматът на този конфликт - подчертавам политически, а не военно - той е много комфортен за европейския запад, седи бюргера, гледа телевизия, и да, идва при него някой виртуално и всеки месец взима 200 евро от джоба - това е за Украйна, давай тук. Нашата задача е това да стане 500 евро, после 1000, а после в тази Украйна и неговите деца да бъдат довлечени да воюват".
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Медведев: В общей сложности с 1-го января текущего года на контракт принято около 410 тысяч человек. Эта работа, по привлечению военнослужащих на контракт, она будет продолжена и в следующем году. Решение президентом принято. Работа эта идет, ну скажем прямо, неплохо. И ребята, которые здесь присутствуют они тоже могут о своих мотивах сказать.
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Залужни ясно каза в статията в Economist и в интервюто, че ако ЕС и САЩ не направят свръх усилие, с Украйна е свършено. Какво значи свръх усилие. Байдън каза, че АТАКМС няма да променят ситуацията, Писториус каза че и Таурус няма да помогнат, Леопардите и Чаладжарите и Брадлитата изгоряха. 10 самолета F-16 ще помогнат? Какво свръх усилие иска Залужни сега, някой сеща ли се?
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Контра-адмирал Джон Кирби, официален представител на Пентагона пред Business Insider: Русия хвърля директно в бой лошо обучени войници, без да имат необходимото за това оборудване и без подходяща подготовка!
106
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Fortune: "Ръждясало оръжие, отсъствие на храна и мръсни постелки: руските войници описват мрачната картина на втората по мощ армия в света".
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички наследници на комунисти и ДС, ВЪН! Никога в управлението, защо не обявихте досиетата вече 30 г.?
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
CNN: "Обикновените руснаците купуват обувки и бронежилетки за войниците, докато Кремъл се опитва да реши проблемите на кампанията".
103
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВВС: "Много руски войници отказват да се връщат на фронта заради недостиг на най-необходимото".
102
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия една бензоколонка с атомни бомби, има жалка, въоръжена с архаични оръжия армия. И тя неминуемо ще бъде разгромена от украинските въоръжени сили, подкрепяни от целия цивилизован свят в лицето на САЩ и съюзниците му.
101
0
 
5
 
! Отговори
Сухи данни преди 6 месеца
То възраста за кадровак е под 40г, те на тая възраст са в чужбина или на двойни тройни заплати, а младежите дето завършват си бият камшика или почват друга работа. Иначе желаещи имаше много 5 *** мои приятели станаха военни преди години, но се отказаха заради ниското заплащане .Да вземат до 50 години нале вече много живеем и ще се пенсионираме на 67 с опция за покачване оти в ЕС живеят средно до 85гг само дето в БГ е 71,4г за мъцжете-10 години по -малко живее българина от европееца ...
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинската армия, която в момента на започване на руската специална операция бе най-голямата и силна в Европа, обучена и до зъби въоръжена от Запада, днес е една жалка картина.
99
4
 
1
 
! Отговори
жалките ЕС преди 6 месеца
Кулеба "Изпълнението на обещанието за доставка на снаряди за Украйна на Европейския съюз е възпрепятствано от жалкото състояние на отбранителната им промишленост и складове, бюрокрацията им и големия брой несинхронизирани неща".
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Западът не може да започне отстъпление, защото не могат да организират план за отстъпление. Отсъплението е сложна дейност и високо изкуство, а западът няма интелект за това, няма и ресурси да построят план за отстъпление. За това сега ще има план бе, це, де... което е абсолютно безсмислено. План бе це де ще се състои в това как да елиминират Зеленски, като си мислят, че тогава Русия ще се съгласи на преговори което е още по голяма rлупост! Западът не може да проумее, че Русия ще постигне кардинално своите цели без значение дали с преговори или с военни средства.
97
0
 
5
 
! Отговори
ЮдеюМасон преди 6 месеца
Трябва да е - щом Явно - Всичко му е Позволено!
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да каже жена му, колко милки гушка от далаверата с дробчетата.
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 104 Турция при Ердоган е гнездо на ислямски фундаментализъм. Интересно какви са тези "християни", които се възхищават на Турция.
94
2
 
9
 
! Отговори
По същество преди 6 месеца
Господи, прибери си недоразумението. Пощади ни от наказанието си, разкайваме се. Само го махни от този свят, заедно с побратимите си.
93
0
 
6
 
! Отговори
Просто Бизнес преди 6 месеца
Някой да му покаже статистиката от НСИ за средната възраст на българина, която е 44г. да му каже и каква е заплатата на шофьор или ИТ. Или да вдига минималната възраст за кадрови войник или заплатите, с лозунги нема да стане тая работа.
92
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Тодор Тагарев: "Подкрепата за Украйна е стратегически императив без алтернатива за сигурността на Европа. ЕС трябва да продължи със значителна военна подкрепа за Украйна, която да осигури на страната възможността да посрещне най-неотложните си нужди в областта на отбраната, да защити своя народ и критичната си инфраструктура". Браво! Чудесен, стабилен Тагарев!