ДПС против комисия за полицейско насилие на протеста срещу БФС

Не било работа на депутатите да разследват униформените
43
ДПС против комисия за полицейско насилие на протеста срещу БФС
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че депутатите от движението няма да подкрепят искането на ПП-ДБ за създаването на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата при полицейското насилие на протеста срещу ръководството на БФС през миналата седмица.

"Твърдо седим зад момчетата. Трябва да има държава. Сутринта казах на господин Петков на председателски съвет, като искат да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те явно това искат", коментира той.

Пеевски добави, че има компетентни органи, които трябва да разследват и това не е работа на депутатите.

"Нали сме правова държава? Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи. Ние ставаме разследващ орган. Това не може да се случи. Парламентът няма тези функции. Ние правим законите, по тях после работят ведомствата, министерствата, прокуратурата, съда. Ние сме затова - да им направим закони, затова сме законодателна власт. Ние ставаме разследващи на полицаите. И какъв сигнал им даваме? Че другите институции не съществуват. Няма да обезличаваме държавата", отсече той.

Пеевски съобщи, че ДПС ще поиска създаване на временна комисия за разследване на случващото се в Министерството на електронното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Разгледах форума. В началото има много правилни мнения но после няма кой да чете. Поне така изглежда от страни.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прави впечатление че и двете остриета на ДПС и на Герб са все Деляновци.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що бря ,значи искате насилие ,ами тръгвайте заедно с ПП да се сражавате на фронта )
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че кой ви пита вас,евроатлантици много станахте ДПС много сте смешни ,гласоподавателите ви незнат български ,взели все за атлантици че стават )
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Може да си прав но защо не слагаш лайкове на другите. Нещо егоист ли си ?
30
3
 
3
 
! Отговори
Делян Шиш Биш преди 5 месеца
Ама, моля ви, се! Това е все едно да осъдите еничарите, що са изклали мъжете и момчетата и са взели ьените и дъщерите им за съпруги;))) Това е право на еничарите дадено от Султаня, да колат, бесат, влачат женурята и да ги хиейват! Така се създава днешният "ДПС миллет"!
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Маргинализирането на протестите трябва да се пресича от отговорните за реда. Тогава на подобни протести ще се събират хора. И там на тези протести ще се при познават и организират така щото това за което се борят, да се доведе до някакъв реален резултат. Тези които се събират да трошат и бият с полицаите, към този момент са ьакононарушители, а не точно хора. И за пресичане на дейността им има законни методи, включващи употреба на сила. А къде се покрива организаторите на мероприятието?
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Полицията не може да бие хората. Дори професуратя ви го каза. Вие сте седнали да обсъждате Магнитски. Не е ли малко неудобно и лицемерно.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До К0 , ако бяхте им строшили главите на мутрите които ви биеха по протестите , много от проблемите щяха да са отпаднали от само себе си.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ко , как ще ги осъдиш съдебната система е тяхна , а цивилните биячи са лъжесвидетели. Те са престъпници които са задължени на покровителите си .
25
1
 
0
 
! Отговори
Свинята-падишах преди 5 месеца
Никакво насилие! Нали същите ченгели ще ми трябват да мачкат феслиите когато схванат, че имат нов цар - най-късно след около десетина години ( те поне са лесни понеже са роби по произход и манталитет) ..... !
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В нашия блок като попиташ ръководството за някакъв проблем например защо краде и то започва да те заплашва и да ти обяснява че трябва пари да му даваш и да му се подчиняваш. И във форума и в парламента така. Егати.
23
1
 
3
 
! Отговори
КО преди 5 месеца
КОГАТО МУТРАТА БОИКО И ПЕЕВСКИ НИ БИЯХА НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ТРЕБВАЩЕ ДА ГИ СЪДИМ ИЛИ СТРОШИМ ГЛАВИТЕ
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДПС постепенно започна да показва истинското си лице и се цели в най голямата група избиратели. Има едни такива дето се манипулират лесно.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичко започна от зализан бивш футболер и подържащите го манипулатори, които не без помоща на медиите внушиха супер незаконни претенции на фенове на футбола по отношение на БФС и я частност срещи Боби Михайлов. И никой отговорен за реда и националната сигурност не ги привика да им обясни, че това е толкоз незаконно и опасно щото могат да БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД ОТГОВОРНОСТ. И понеже всеки се е снишил, имам в предвид ДАНС, МВР и пр. оставиха на най ниското ниво в МВР да се справя с проблема.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не си нормален. Точно обратното е. Те си имат професионални биячи провокатори които покровителстват за много далавери и водят със себе си по протестите да бият хората. Професионалисти биячи трафиканти и прочие.
19
4
 
3
 
! Отговори
нормален преди 5 месеца
Полицейско насилие ли ? Не виждаме ли по цял свят как се разправят с подобни хулигани !? Вчера на Бразилия-Аржентина какъв бой им дръпна полицията ???.......Казано е ,,На зла круша,зъл прът"Крайно време е да се обуздаят тези ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОТЕСТЪРИ-ХУЛИГАНИ!С думи и добро явно не става
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 5 Пълен абсурд Верно пълен абсурд. Ама не в смисъла който влагаш. Гледали сме кадри от това как полицаите в САЩ и Западна Европа се оправят със запалянковиците. Само в България ривем, че натупали некви ***, дето не признават закони, здраве и собственост на другите. Най-после полцаите постъпиха както трябва. А Вие продължавайте да героизирате хайманите. Какво още трябва да изпочупат и на колко още хора трябва да вземат здравето, и живота?
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шъ им слага прът на "ала-бала"-та? И онзи на електронното управление! Толкова са некадърни ПП то, че не могат и предани марионетки да си назначат. Кирчо, какво още трябва да направи, та накрая да го въдворят? Документ с невярно съдържание. Побой на свой депутат в кабинета си защото си върши работата. Бепричинен арест на лидера на опозицията. Заплахи и натиск над собствен министър. Натиск върху втори министър свой министър.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Симеоново и щколите за подготовка на полицаи ги учат как да прилагат насилие на публично място, но някои явно са невъзприемчиви или с разслабени нерви и бандитски нрав! Например, там инструктора по БПП /бойно - приложна подготовка ги учи, ако противника /тълпата/ е по силна да бягат, а на стадион и пред публика не се размахва палка, а се бърка тактично и незабележимо в окото на поваления нарушител, за да си подаде ръцете и бъде вързан с белезници! Сетне - зад колоните на МС - побой!