ДПС против комисия за полицейско насилие на протеста срещу БФС

Не било работа на депутатите да разследват униформените
43
ДПС против комисия за полицейско насилие на протеста срещу БФС
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че депутатите от движението няма да подкрепят искането на ПП-ДБ за създаването на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата при полицейското насилие на протеста срещу ръководството на БФС през миналата седмица.

"Твърдо седим зад момчетата. Трябва да има държава. Сутринта казах на господин Петков на председателски съвет, като искат да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те явно това искат", коментира той.

Пеевски добави, че има компетентни органи, които трябва да разследват и това не е работа на депутатите.

"Нали сме правова държава? Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи. Ние ставаме разследващ орган. Това не може да се случи. Парламентът няма тези функции. Ние правим законите, по тях после работят ведомствата, министерствата, прокуратурата, съда. Ние сме затова - да им направим закони, затова сме законодателна власт. Ние ставаме разследващи на полицаите. И какъв сигнал им даваме? Че другите институции не съществуват. Няма да обезличаваме държавата", отсече той.

Пеевски съобщи, че ДПС ще поиска създаване на временна комисия за разследване на случващото се в Министерството на електронното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 месеца
ДПС либерална партия?! друг път
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България ще влезе в Шенген и призната за демократична държава, когато футболните хулигани станат полицаи, депутати, местна власт и министри и видим по телевизията Делян Беевски, Данчо Ментата, Бойко Борисов, Десеслава Атанасосова и Прасен Кралев да протестират против деветте шахматни федерации, а жандармерията да ги налага по дебелите картуни! Сега какво - Изпълкома пратил феновете си да провалят протеста, пие уиски Боби с Лечо, блюстителите на реда налагат невинните!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 13 Калинчо го издигна Рашков, ако не си разбрал! Чети същата Афера, дето я цитрахте за кюлчетата. Сливиците си изплю Весела срещу Калин, заместника му и любовницата му, когато ПП го сложиха шеф на ДАНС. В случая Калин е политическо лице. Главния секретар на МВР организира и контролира операциите на полицията. Но всички мълчат за това. Калин е първия министър на МВР признал публично, че ВСИКИ партии търгуват с гласове!!!! Ами ще го ритнат от стола, след като не скача в такт!
12
1
 
2
 
! Отговори
Сарафов преди 5 месеца
Шефе, че то наша работа ли е да правим мръсно колегите от Симеоново?
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 3 Ами те бяха бе! 2013 и 2014 кой беше? Кога го предложиха за шеф на ДАНС? На кадри от високо се вижда, че всички са агресивни срещу полицаите- лица изпълняващи служебните си задължения. Само една жена усмирява един младеж. Всички други налитат, мятата. обстрелват. Подле, ама си бях вдигнал ръцете, що *** бият. Да те пребият. Ще чупят на хората автомобилите? Ще палят контейнери за смет и ще ги засилват към полицаите. Хубаво ги свалиха двамата на земята и налагаха яко с палките.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След огромната подкрепа за Калин Стоянов май се разбира на коя партия е кандидатура.
9
2
 
8
 
! Отговори
Чук и Гек преди 5 месеца
Вчера Гек бе впечатлен от една особа, която гордо оповести, че МВР работи по въпроса, има цели 2 досъдебни производства и няколко дисциплинарни, което за дисциплинарните означава ала - бала, порицание! А за едното досъдебно производство заслугата е на самосезирал се прокурор! Дайте го този човек, осмелил се да се изправи срещу неправдата, без да чака ,,сигнал"! Ако имаше повече такива, престъпниците в униформи щяха да се разбягат в частния сектор!
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДЕБЕЛЯН Пеефски: " Не наша работа да раследваме"ДЕБЕЛЯН Пеефски: " Работа на правитествтото да разледва когато ме биха в Дубай"ДЕБЕЛЯН Пеефски: " Законът Магнитски не се прилага от нашата страна и не знам как сум попаднал там. Ще съдя ДЕМОКРАЦИЯТА- САЩ"
7
2
 
8
 
! Отговори
Йордан Димитров преди 5 месеца
Аз ли не вдявам или в началото и в края на статията има две заявления на един и същи човек, напълно изключващи се, според разсъжденията от същият този човек в останалата част на статията ?-ние няма да подкрепим комисия за разследване на превишаване на правата на МВР, щото има институции за това.-ние ще искаме създаване на комисия за разследване на електронно управление , щото така искаме. И ние стоим зад момчетата, които не бият наред мъже и жени, скрити зад маски и каски.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДПС - Делян Пеевски Свин....
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДПС = Държавна Полицейска Саморазправа
4
2
 
12
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 5 месеца
Значи,временна комисия за полицейското насилие-не,но за "случващото се" в Министерство на електронното управление-да!Наистина нямам думи!!!Не знам дали още дълго ще търпим това!
3
0
 
14
 
! Отговори
Безтеб Сърби преди 5 месеца
ДПС иска да има джамия във всеки български град.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Смятайте какво ще е ако ДПС има пълната власт с начело Пеевски сегащната милицията от едно време ще бъде като агънце....
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Незабавно изриване и разтурване на сто хилядната банда безскрупулни, аморални, алчни, неуки, необразовани морално разложени младопенсиониращи се ceлинчuта ,занимаващи се основно с рушветчилък, мурафетчийство, каналджийство, дрогаджийство, носене на стълби чадъри шезлонги и какво ли не престъпно. А ДПС ли са против или малкото доганче?