Сглобката няма да се разпадне, докато не се орежат правомощията на Радев

Политолог прогнозира, че Пеевски ще стане премиер
Обновена: 27 ное 2023 14:51 | 27 ное 2023 14:51, Камелия Цветанова
93
Сглобката няма да се разпадне, докато не се орежат правомощията на Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Управляващите няма да си разтурят колибката, преди да орежат правомощията на президента да създава политическа алтернатива и да предлага състав на служебния кабинет, какъвто той прецени, за да си гарантират по този начин спокойствие. Направят ли това - опасявам се, че ще стигнем до момента, в който Делян Пеевски ще бъде премиер на България.

Това мнение изказа пред БНР политологът Слави Василев и коментира, че "това е беда пред всеки един здравомислещ човек".

"Ще отрежат крилата на президента Румен Радев, за да може той да не лети високо в полето на политическата алтернатива, за да си гарантитрат спокойствие", смята той.

Още по темата

Според него Николай Денков е формален премиер, а "истинският човек, който е с нарастваща тежест и авторитет, е Делян Пеевски".

"Помните, че Пеевски беше като антихриста на новия модерен път, по който България трябваше да тръгне с обещанията от настоящите управляващи от ПП. Парадоксът е, че точно те направиха така, че г-н Пеевски не само да управлява държавата задкулисно, но и вече да се говори за негова позиция на редовен министър-председател. Хората вече трябва да разберат, че почти непоносимо е положението в държавата", посочи Василев.

Той изтъкна, че "отношението на хората в Народното събрание към Делян Пеевски въобще не е огледален образ на отношението на хората на улицата към образа му, който продължава да предизвиква смущение и отвращение".
"Понеже в момента монопол в парламента имат Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков - те създават дневния ред и наратива, а този наратив се повтаря от всички медии, защото легитимността е в Борисов, Пеевски и Петков. Нормално е медиите да отразяват тази легитимна гледна точка, тъй като това е редовното правителство на България. Политическата алтернатива на това управление за съжаление няма същата тежест, за да има истински дебат в медиите. Тази парламентарна форма на управление все повече стеснява хоризонта пред нас", каза Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: правителствопрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
17
 
! Отговори
чико преди 5 месеца
Кирчо ощели си във софия ?отивай да чистиш снега?????
53
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Страх майка,страх ги тресе,че в новия програмен период има много милярди евро,сън не ги лови докато не ги пипнат,визирам ПП-ДБ,ББ,и Д2
52
19
 
18
 
! Отговори
Изнервен преди 5 месеца
Този слави василев е известен Радевски лиззач. Така че, неговото съветско мнение е ясно.
51
20
 
12
 
! Отговори
Пичове преди 5 месеца
Импийчмънт
50
4
 
8
 
! Отговори
L. преди 5 месеца
ГЛПСТИ!
49
2
 
17
 
! Отговори
камелия цветанова преди 5 месеца
Тук Грух е за затвора какви са предценките на този журналист,Заедно с Бочко в софийския затвор.
48
10
 
2
 
! Отговори
Йордан преди 5 месеца
Петков, Василев, Атанасов... Все хора на Радев. Нещо не се вързва този театър, дето ни го втълпяват от телевизора.
47
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лъжецът Асан Василев беше казал, че няма да увеличава данъците, само и само да ни се нататрузи!! Сега лъжецът Асан Василев ни говори, че щял да увеличава данъците на купторите на всеки две години!.Хай сиктир, бе! Долу Асан Василвв!
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Триумфът на ДСБ - заедно с Пеевски и Борисов, да взривят и последният остатък от държавността. После - чифлици, чорбаджии с образована челяд, и лесно управляема неграмотна рая.
45
3
 
3
 
! Отговори
Vol'Jin преди 5 месеца
Според мен трябва много добре да прочетете какво ви пиша: Близо 30 години вие всичко си знаете и за абсолютно нищо не питате цивилното население. Това освен признак на пълен тоталитаризъм и че става каквото вие сте решили включва в себе си варианта това , което решаване винаги да е в ущърб на цивилните и цивилния живот! Мога да дам 15 примера за такива решения, но накрая данъкоплатеца плаща сметката за глупостите ви. Защо 7 и 8 на АЕЦ, а не три геотермални?
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този кой го излъга, че става за политолог. Излиза вчера Шиши и обяснява, че щял да става премиер и този така наречен политолог днес вече ни обяснява, че се говорело, че Шиши ще става премиер. Аз освен от "политолози" като тоя друг не съм чувал да го говори. То бива, бива да ни вземате за будали ама това вече на нищо не прилича.
43
7
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 месеца
ДА ЖИВЕЕ ДПС...ДА ЖИВЕЯТ СОКОЛА И ПЕЕВСКИ....В НАС Е ХЛЯБА , В НАС Е И НОЖА....НИЕ ЩЕ ПОВЕДЕМ БЪЛГАРИЯ В ПРАВАТА ВЯРА И В ПРАВИЯТ ПЪТ
42
1
 
6
 
! Отговори
Ken преди 5 месеца
До интересно --- А трябва ли да се обръща толкова влияние на Крим, при условие, че имаме достатъчно наши проблеми ? Нали беше руски ? Русия да му обръща внимание.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първо ще бъде орязан Радев, а след това ГЕРБ-СДС и ПП-ДС ще резнат Шиши. Все пак идва Коледа!
40
6
 
10
 
! Отговори
считате ли се вечни преди 5 месеца
На калпав К.........иро Президентът му пречи . То хубаво , ще му ги орежете , ама кой от вас ще остане на власт и въобще в политиката , очертават се забавни времена .
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И правилно.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма да чуете тези истини от озверелия Дайнов. За него Пеевски е светец
37
4
 
17
 
! Отговори
до 33-ти преди 5 месеца
Отговора на въпроса е много пpoст - те никога не са имали намерение да работят за народа. На записа се чува съвсем ясно.
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не пускат Слави Василев в националните телевизии, впрочем и доктор Михайлов също, само БНР има дава думата. Цензурата е страшна! Поптодорова коментира политиката, времето, спорта
35
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сглобката ще се разпадне много скоро!! При Радевите правителства, народът не бедстваше толкова много, колкото при тези крадци!!