Сглобката няма да се разпадне, докато не се орежат правомощията на Радев

Политолог прогнозира, че Пеевски ще стане премиер
Обновена: 27 ное 2023 14:51 | 27 ное 2023 14:51, Камелия Цветанова
93
Сглобката няма да се разпадне, докато не се орежат правомощията на Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Управляващите няма да си разтурят колибката, преди да орежат правомощията на президента да създава политическа алтернатива и да предлага състав на служебния кабинет, какъвто той прецени, за да си гарантират по този начин спокойствие. Направят ли това - опасявам се, че ще стигнем до момента, в който Делян Пеевски ще бъде премиер на България.

Това мнение изказа пред БНР политологът Слави Василев и коментира, че "това е беда пред всеки един здравомислещ човек".

"Ще отрежат крилата на президента Румен Радев, за да може той да не лети високо в полето на политическата алтернатива, за да си гарантитрат спокойствие", смята той.

Още по темата

Според него Николай Денков е формален премиер, а "истинският човек, който е с нарастваща тежест и авторитет, е Делян Пеевски".

"Помните, че Пеевски беше като антихриста на новия модерен път, по който България трябваше да тръгне с обещанията от настоящите управляващи от ПП. Парадоксът е, че точно те направиха така, че г-н Пеевски не само да управлява държавата задкулисно, но и вече да се говори за негова позиция на редовен министър-председател. Хората вече трябва да разберат, че почти непоносимо е положението в държавата", посочи Василев.

Той изтъкна, че "отношението на хората в Народното събрание към Делян Пеевски въобще не е огледален образ на отношението на хората на улицата към образа му, който продължава да предизвиква смущение и отвращение".
"Понеже в момента монопол в парламента имат Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков - те създават дневния ред и наратива, а този наратив се повтаря от всички медии, защото легитимността е в Борисов, Пеевски и Петков. Нормално е медиите да отразяват тази легитимна гледна точка, тъй като това е редовното правителство на България. Политическата алтернатива на това управление за съжаление няма същата тежест, за да има истински дебат в медиите. Тази парламентарна форма на управление все повече стеснява хоризонта пред нас", каза Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: правителствопрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
5
 
! Отговори
интересно преди 5 месеца
Нито една медия не съобщава за Армагедона в Крим
33
2
 
6
 
! Отговори
Всеки следващ преди 5 месеца
е по-зле от предишния - закон божи.
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам защо продължават да се джавкат,а не работят заедно в полза на народа.
31
2
 
7
 
! Отговори
Делянчо част 2 преди 5 месеца
А сега следете новините от Москва - как Русия и Турция ще се разберат за турския газов хъб и как Пеевски още повече ще громи Лукойл за да заслони с осанката си много по-големите далавери с руския природен газ.- Сравнете всяка година тези 15 милиарда кубически метра наливат /за 2022 година/ 16 милиарда долара. А, сега, да кажете - Пеевски и Радев го правят безплатно?!
30
3
 
8
 
! Отговори
Делянчо част 1 преди 5 месеца
Майстор - мениджърът на републиката Делян Пеевски , известен с чудесата от умения проявени при управлението на Булгартабак, проявява забележителна активност във вербален евроатлантизъм, но не обелва дума по много по-крупния доходоносен бизнес на Русия - природния газ в и през България. Громи Денков, но мълчи за Румен Радевия бизнес с Булгаргаз, Булгартрансгаз и Боташ. Как Пеевски и Радев да скършат хатъра на Ердоган и Путин? Точно никак.
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крайно време е да си ходите!!! плащатаме ви заплати а нищо не правите за хората и държавата:(((
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СглобКата се креп от 700 000 гласа, от които поне 400 000 са за гласували и за Радев.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Идеята е да се премахне служебния кабинет назначаван еднолично от президента. А вместо това подалия оставка или свален от вот на недоверие кабинет да продължи да управлява като служебен до избирането на нов. С две думи няма сваляне или падане на кабинет. И ако паарлямента неможе да избере нов кабинет (както се случва често) стария ще управлява безсрочно.
26
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами съвсем логично е Пеевски да стане премиер. Защо не? А и вече беше шеф на ДАНС.
25
0
 
13
 
! Отговори
Безимен. преди 5 месеца
21 век. никой от политици няма нужда а политиците по цял ден се обясняват ще без тях Държавата ще загине и те били спасителите на света!Пък като ги погледнеш ми те само за една заплата били работели и чат пат комисиони а Държавата била длъжна да им плаща за този труд !Наглоста е до време.
24
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма ли кой да ги измете тези? Не сме народ а мъърша!
23
21
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
До Без сглобка! Първо на Рундю ще му свият перките декември месец. После "наше" Служебно правителство :))))))))))))))))))))))))))))))) Понимаеш копейка?
22
12
 
5
 
! Отговори
Без сглобка! преди 5 месеца
Този който ще разруши сглобката ще бъде строителя на кремълския поток дс-агент Буда, защото точно той ще предложи корумпирания по "Магнитски" Пеевски за премиер- нещо което никога българските атлантици няма да допуснат. Така Борисов връща отново служебното дс-правителство на Радев. А честито!
21
0
 
0
 
! Отговори
Противната преди 5 месеца
Ти логорея незнам кой льжеш *** селско противно сьщество
20
5
 
4
 
! Отговори
Да, МВР са терористи преди 5 месеца
След като бият....
19
3
 
1
 
! Отговори
123 преди 5 месеца
До От 23-та стаяИ кой е този Нов Световен Ред?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А така, от къде на къде ще възпрепятства взимането на кредитчета
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето примери за махленски политици, които не вижда по-далеч от носа си. Не могат да надхвърлят дребнавото си его. Ще орязват правомощията на Радев?! Че той е втори (последен) мандат, утре няма да е президент. След това. ако е човек на сглобката (дано не се случи де) стане президент, какво правим?
16
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 5 месеца
Незаконна е Таня общата.
15
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Тъй де. Шиши премиер, Боци президент. С любезната подкрепа на Кирю кривата джyka и Кокорбашията :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))