Йотова за ветото на Радев: Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични

Тя поиска ветото да не се прегласува просто формално
93
Йотова за ветото на Радев: Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични
Снимка: БГНЕС

Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични и ясни, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар на ветото на президента Румен Радев върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна.

Още по темата
"Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да вярвам на него, а не на политици, които правят от това политика, но не мислят за това как България ще посреща последващи бедствия, не мислят как хората ще се справят на границата, така че всеки, който прочете тези мотиви ще му бъде ясно", коментира Йотова.

Попитана дали се надява депутатите да премислят, тя заяви, че единство се надява да има същинска дискусия в зала. Да не се прегласува просто формално, само защото Румен Радев е наложил ветото, само защото президентът е изложил своите мотиви, още веднъж да се преразгледат всички условия и за това какви ще бъдат евентуалните последствия.

Президентът неслучайно каза, че според него има народни представители, които не са много наясно с параметрите на това споразумение, обясни Йотова. Тя призова народните представители да премислят още веднъж. Защото аз не зная тези около 100 БТР-а каква точно помощ ще бъдат в Украйна, но България остава почти без нищо и няма заместители засега.

На въпрос относно коментари за ветото на Радев, Йотова заяви: "Когато нямаш аргументи, сериозни, с които да защитаваш своята теза, най-лесно се служи с квалификации".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За да дадем сто,според мен би трябвало да има още поне двеста на склад и в наличност! А като гледам сме бедни като църковни мишки!
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Достатъчно категорични са че е московски шпионин на държавна издръжка.. и издържа още цял гълъбарник от вредители и всичко това за сметка на българите!
54
5
 
7
 
! Отговори
д преди 5 месеца
рицарката на зелените чорапи се обади
53
4
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До 52: Абе те от Русия няма да ни спасят, но виж от колапс и тотален срив на държавата при 5 см сняг могат да ни спасят.
52
5
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Крайно време е Бойка калдаръм кадъна, Дебелян Шебековски,цялото харем гроб, ДеПакСра и Пералнята Продължава да последват примера на съседният комунистически вожд Чаушеску и да бъдат публично екзекутирани в ефир заедно с цялата си комунистическа рода!
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ние ако не помагаме,кой ще защити нас с няколкото самолета и бракмите БТР които имаме.
50
6
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Къде бяха тези БТРи когато половината страна беше блокикара от по малко сняг отколкото има кой по Бойка калдаръм кадъна и Дебелян Шебековски? Къде бяха когато хората с дни нямаха ток и вода? Къде бяха когато цели населени места бяха откъснати от света? Нали за това са купени, за да се ползват за българският народ, а не за да си спасяват едни крадливи долни комунистически метреси жалките кожи от списъка Магнитски! Къде бяха бе комунисти долни?
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путинофашистка помия. Срам!
48
6
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
5 см сняг хвърлиха цялата проядена от крадливите схеми на Бойка калдаръм кадъна, харем гроб, Дебелян Шебековски и ДеПакСра в тотален колапс,а те кадънките мили се загрижили как да бележат точки пред началството по стар комунистически обичай като подаряват нещо което не е тяхно на чужда държава! Кадънки целият ви НС е нелегитимен защото е избран с наполовина на гласовете на Радев! Радев по може да каже, че говори от името на народа, вие кадъни говорите от името на купеният ромски вот!
47
2
 
9
 
! Отговори
BVULGARI преди 5 месеца
Рундьо Пингвина и Хеллоу Пигги диверсанти на Путин
46
1
 
1
 
! Отговори
Иисус е жив преди 5 месеца
46 Какво като го е подминала?Аз в попове чИнгета не вярвам аз вярвам в Иисус!Големият проблем е това ме съботират Бъргария!
45
6
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До всички платени кадъни на Бойка калдаръм кадъна, Дебелян Шебековски и Пералнята Продължава: хайде сега умни тиквички кажете, при наличието на 100 единици високопроходима техника защо цяла седмица имахме села и градове откъснати от света? Защо тези БТРи или поне 20 не се зачислят към НЕК и да се ползват за възстановяване на ел подаването, а ще ги подаряваме на който и да е? И като ги подарим и останем голи като със самолетите какво правим? Ще молим Македония да ни спасява при 5 см сняг ли?
44
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 5 месеца
Тази ли падна на колене пред ръшисткия псевдо-поп, а нашия патриарх подмина като просяк пред президентството.
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Навсякъде, където го изпращаше родината, той показваше пример за вярност към воинския си дълг..." Дали това не важи за Радеф.Макър и далеч от любимата си Русия, той продължава да изпълнява войнския си дълг по предаване интересите на държавата в която се намира.
42
5
 
10
 
! Отговори
BVULGARI преди 5 месеца
Трябва да помагаме на окупирана Украйна да се бори сррещу руският агресор а не на руският агресор!
41
2
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 5 месеца
1 мес.от мест.избори,премахнати герберастки кметове,и започнаха "бомбите".Банкянскте г-ад-ове навсякъде,като по учебник са крали,и вкарвали общините в коляпс.30 г. няма да стигнат,за да се възстановим от кражбите и грабежите на най-долната част от обществото,изпълзяла и завзела властта до най-високо ниво.Да се възстанови смъртното наказание-както в Китай.Там за кражба на народна пара и корупция,наказанието е само едно-куршум в тила на стадиона.Да видим има ли кражби и корупция.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На тези кога им свършва мандатът или няма да го дочакаме .
39
4
 
9
 
! Отговори
Хеллоу Пигги преди 5 месеца
Пак замазва положението след Румен Пингвина
38
2
 
6
 
! Отговори
КАРИЕРНО ИЗРАСТВАНЕ преди 5 месеца
Шпикерка-държанка на Гоце-депутат-евродепутат-вицепрезидент.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво прави Йотова по цял ден? Седи и си мисли! А понякога, само си седи!