Делян Добрев: "Лукойл" се готвят за бягане

Цялата схема с дерогацията започнала да се разплита
61
Делян Добрев: "Лукойл" се готвят за бягане
Снимка: БГНЕС

От „Лукойл“ виждат, че цялата работа с руския петрол и с износа на горива в открито море започва да се разплита и се готвят да напускат, аз така го разчитам. Така председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев коментира информацията, че „Лукойл“ преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас, предаде БТА.

Още по темата

Той отбеляза думите на еврокомисаря по финанси Макгинес вчера, че изключително силно приветства желанието да бъде премахната тази дерогация. По думите му това вече не е само българска тема, а е общоевропейска тема.
Цялата схема с дерогацията в последната година и половина в България започва да се разплита, целият свят вижда, че от 15 млн. барела руски нефт преди войната, ние започнахме да купуваме по 45 млн. барела и то в режим на санкции, коментира Добрев. Къде отива това гориво ще бъде уточнено съвсем скоро, защото ние вече имаме имената на корабите, дестинацията в открито море, имаме корабите, на които са претоварвали, и сателитни снимки къде са отивали тези кораби, добави той. По думите му "Лукойл" се готвят за бягане.

Делян Добрев не изключи да има протести в следващите дни. Той посочи, че в последния параграф на прессъобщението на „Лукойл“ се казва, че ще започнат разговори със синдикатите и с работниците. Т.е. не изключвам в следващите дни те да се опитат да провокират отново протести и затваряне на магистрали, защото те, както, за съжаление, и кабинетът не искат тази дерогация да бъде отменена, коментира той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Лукойлделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На американеца Делянчо ще вика: Вземи още, малко вземаш, един лев е малко, вземи 2-3 лева. "Защото сме евроатлантици!"
32
4
 
5
 
! Отговори
Спокойно преди 5 месеца
Хаосът ще настъпи, когато дойде ред на ГЕРБ да управлява. Но, пак те ще са виновни, защото и сега гласуват и всеки избор, добър или лош е с тяхно знание и съгласие.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А случайно да имате сателитни снимки на това кой и как взриви Северен Поток?
30
0
 
6
 
! Отговори
разбирач преди 5 месеца
За тоя не съм сигурен, ама Пеевски ще падне отнякъде със сигурност.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали искахте да гоните Лукойл? Сега пък бил бягал. Не може да ви се угоди.
28
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
До до 7 - практиката сочи че цените не падат. Т.Е. - Ако цените НЕ паднат Ко Праим Тогава? Нали значеш че като ти вдигнат бензина и ценито на ВСИЧКО ИЗЛИТАТ
27
4
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ червена мафия преди 5 месеца
Пак е имало: "Деляне, излез пред камерите и кажи това, дето сме ти написали тука"
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И тоя ако знае какво иска....Марионетка, която не знае накъде върви щото кукловода му дава задачка по задачка. хи хи хи
25
6
 
11
 
! Отговори
Angel преди 5 месеца
Поредната шушумуга на наш гръб метани на америкнците прави, готви се за баницата в Брюксел
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По принцип никой не е луд да развива такъв тип инфраструктури като стоманодобивни компании, Булгартабак или петролни рафинерии. Това не е просто някакво производство, а влияние, пазарно присъствие и налагане на някакви интереси на държавата над външни влияния. Подобни производства изискват много силни, и с известна геостратегическа тежест и независимост, държави.
23
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
До Дед Мароз - Кой свободен пазар? Европейският ли? Явно не помниш какво стана с цените на ел. енергията когато излязохме на свободният пазар ...... цени за кВч до 1,20 лв. Надай се да ти паднат цените на горивата. Сигурно в Дед Мароз вярваш
22
2
 
10
 
! Отговори
преди 5 месеца
Делян Джуката пак прави театри.
21
2
 
11
 
! Отговори
Ром'с преди 5 месеца
Те има къде да бягат,ама Ти Делянчо къде ще бягаш ...от лизачеството си към силните на день!?)
20
2
 
18
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
Една от най гну...те и крадливи мутри на ГЕРБ.
19
13
 
8
 
! Отговори
Дед Мароз преди 5 месеца
Нема да се изненадам, ако цените паднат след цялата тая патаклама. Все пак излизаме на отворения пазар - пада монопола на Лукойл. Това са добри неща. Монополите са много вредно нещо за икономиката.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Cмешнuk !
17
1
 
1
 
! Отговори
те стачкуваха и преди 5 месеца
обявиха, че нямат пари . 1 лев на литър не дават , 2 милйарда не дават . Дали 300 милиона - толкова им търсел нап . патова е ситуацията от година . герб са недоволни . сега с консултации ще решат нефтохим . ако искат да си ходят - това са 10-12 директори , доста кеш - и за матеряли и за заплати и за гаранция . уха
16
3
 
7
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 5 месеца
КОКОРЧО накара LIDL, BILLA, KAUFLAND и LUKOIL да плащат данъци и последните не издържаха на напрежението. Делян добрев няма никакъв принос за това, напротив. Той се опитваше да саботира политиките на КОКОРЧО, когато каза че дерогацията трябва да падне след 3 дена - нещо което е тотално самоубийство за държавата. Но изгодно за Тиквата - когато България е в КРИЗА, ГЕРБ-аджиите не са. Валидно е и обратното. КОКОРЧО ВИ ГО КАЗА ЧЕ СТЕ В КРИЗА :)
15
5
 
13
 
! Отговори
Хора преди 5 месеца
САЩ взеха газа +30%сега ще вземат и петрола пак +30% нагоре.Как ще издържим?!
14
3
 
15
 
! Отговори
Никой преди 5 месеца
Кой нормален бизнес може да работи в колонията?!