Делян Добрев: "Лукойл" се готвят за бягане

Цялата схема с дерогацията започнала да се разплита
61
Делян Добрев: "Лукойл" се готвят за бягане
Снимка: БГНЕС

От „Лукойл“ виждат, че цялата работа с руския петрол и с износа на горива в открито море започва да се разплита и се готвят да напускат, аз така го разчитам. Така председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание и депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев коментира информацията, че „Лукойл“ преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас, предаде БТА.

Още по темата

Той отбеляза думите на еврокомисаря по финанси Макгинес вчера, че изключително силно приветства желанието да бъде премахната тази дерогация. По думите му това вече не е само българска тема, а е общоевропейска тема.
Цялата схема с дерогацията в последната година и половина в България започва да се разплита, целият свят вижда, че от 15 млн. барела руски нефт преди войната, ние започнахме да купуваме по 45 млн. барела и то в режим на санкции, коментира Добрев. Къде отива това гориво ще бъде уточнено съвсем скоро, защото ние вече имаме имената на корабите, дестинацията в открито море, имаме корабите, на които са претоварвали, и сателитни снимки къде са отивали тези кораби, добави той. По думите му "Лукойл" се готвят за бягане.

Делян Добрев не изключи да има протести в следващите дни. Той посочи, че в последния параграф на прессъобщението на „Лукойл“ се казва, че ще започнат разговори със синдикатите и с работниците. Т.е. не изключвам в следващите дни те да се опитат да провокират отново протести и затваряне на магистрали, защото те, както, за съжаление, и кабинетът не искат тази дерогация да бъде отменена, коментира той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Лукойлделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
21
 
! Отговори
Делянчо, преди 5 месеца
не знам дали Лукойл ще бяга, ама на тебе ще ти се наложи да бягаш от БГ. Догодина.
12
2
 
17
 
! Отговори
Tangra преди 5 месеца
Те ще бягат, а вие ще приватизирате ???Мръсен злобен комисионер!
11
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато всички руснаци бъдат изгонени БГ ще започне да става нормална държава.
10
9
 
6
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 5 месеца
До До6 - вече плащат. Кокорчо онзи ден ви го обясни, че вече и те плащат. От там са събрали 1 милиард лева отгоре в хазната. Ама ти от къде да го знаеш това, като мозъка ти е спихнал от руска пропаганда?
9
6
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 5 месеца
До Анонимен 7 - поеми си въздух лепиларче, че мозъка ти е станал на гъба. Ами ако цените паднат? ТОГАВА КВО ПРАИМ БЕ? А БЕ?
8
4
 
13
 
! Отговори
До6 преди 5 месеца
Нито една западна хранителна верига, като лидл не плаща данъци в България, тях разбираш ли ги.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За 15 г. , Баце изигра с Вальо Златев , над 1 500 000 игри на карти , сантасе !Защо да плащат данъци на държавата от ''ЛУКОЙЛ'' , след като 10 пъти по-малко данъци , може да плаща , на Баце !
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Понеже сте много кадърни в сглобката, сега ще гледате, ще чакате да видите какво ще стане и нямате думата, ще останем на вносни горива като цените ще се запазят но същите в евро.
5
6
 
10
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 5 месеца
Кокорчо им каза, че ще плащат данъци и ония не издържаха - все пак 12 години при БОЙКО не са платили и един лев данък. Разбирам ги хората.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Важното е , другите държави да са добре , България пак е ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛя...
3
1
 
11
 
! Отговори
аха преди 5 месеца
Не знам за Лукойл, но тези от сглобката трябва сериозно да се подготвят за бягане. Ако имат малко акъл. Проблем също е, че местата където да се бяга са на привършване. В недалечно бъдеще колективният Запад няма да бъде гостоприемно място за такива като Делянчо. За останалия свят да не говорим.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чиба,чебурашки,чиба от тук!
1
3
 
21
 
! Отговори
уахахаха преди 5 месеца
Да Дидко - уплашиха се от тебе и от Бойко - да не им построите още един газопровод. МУА-ХА-ХА-ХА