Йотова: Учудвам се защо "Лукойл" нямат смелост

Вицепремиерът не е изненадана от намеренията за продажба
5 дек 2023 12:51, Нели Христова
119
Йотова: Учудвам се защо "Лукойл" нямат смелост
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти, че не е учудена от информацията, че "Лукойл"преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас.

"Аз не се учудвам, защото г-н Василев (б.а. Асен Василев - министър на финансите) сподели това пред „Файненшъл таймс" още преди два месеца", каза Йотова. Учудвам се защо не са искрени и нямат смелост да кажат пред българските граждани какво за замислили", добави тя, цитирана от БТА.

Още по темата
Групата "Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си по отношение на предприятията си на територията на България, съобщиха по-рано от "Лукойл Нефтохим Бургас".

От компанията заявяват, че "предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността" с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса.

Вицепрезидентът Йотова коментира темата преди церемонията по връчване на 100 стипендии "Нели и Робърт Гипсън" на студенти с високи академични постижения в Университетския театър към Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
2
 
! Отговори
Нане Вуте преди 5 месеца
Всички дето ми слагате минуси явно сте абсолютни неграмотници щом не можете да схванете смисъла на написаното!
10
6
 
16
 
! Отговори
баш колю преди 5 месеца
Идиотова и Ал Бънди Прецедента да се измитат на секундата, тези хора имат само една мисия, да пълнят главите на хората с лъжи и конспирации.. нещо в което рузнаците са най-добри (не бе ние няма да нападаме Украйна тука само едно ученийце си правим споко..) на руZнак вяра не трябва да се има!
9
4
 
18
 
! Отговори
Майора преди 5 месеца
Жалко Йотова , нищо не ме учудва в тво коментар! И то , както и президента , защитавате руските интееси в България и явно за вас е по добре Путин и Русия да печелят от работата на "Лукойл"!
8
11
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Продажбата на Лукойл на Българската държава би било ход в полза на Просията. Сегашното положение доказано работи, гориво има и даже се изнася за Украйна. Добие ли България част от собствеността, опцията износ за Източния фронт ще бъде блокирана.
7
5
 
6
 
! Отговори
мдамм преди 5 месеца
Имам човек, Пеефски ака Домусчиев - поставените лица, ще поставят Гинка, тя все пак има заделени едни 300 млн за тока, що да не си пазари една рафинерия от черния петък?
6
4
 
2
 
! Отговори
Hello P i g g y преди 5 месеца
ям сомо с люспите
5
7
 
2
 
! Отговори
Вицепрезидентката е преди 5 месеца
права . След месеци на стачки и блокиране на пътища смелостта ще възкреси петролозавода . Може да го продат на бизнесмени, които с акъла дето даваха да си работят . толкова и ще печелят и лев на литър ще смъкнат . Никой не иска половината произведена продукция да се изнася . На скрап ще е по добре . И 2 милярда да внесат от 2006 година .
4
10
 
12
 
! Отговори
Нане Вуте преди 5 месеца
Стига сте изкривявали истината!! Въпросът на Йотова е защо кокорчо и правителството нямат смелост да кажат истината, а не Лукойл!!!!!!
3
8
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 5 месеца
Лукойл казват,че не вижда смисъл да продължават да работят ,като им затварят всички кранчета за работаи от 1 януари още едно...а Асенчо лаже като старр българче-сиганиче))
2
8
 
11
 
! Отговори
Hello P i g g y преди 5 месеца
А защо да не даваме БТРите на Украйна?!
1
8
 
14
 
! Отговори
Мдааа преди 5 месеца
Тази очудената не знае на кой свят се намира горката.