Асен Василев: За първи път въпросите не се решават в затворени кабинети

Пенсионерите получават 50 лева всеки месец, а не само за Коледа
8 дек 2023 17:00, Нели Христова
69
Асен Василев: За първи път въпросите не се решават в затворени кабинети
Снимка: БГНЕС

В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лв., ще получават по 50 лв., всеки месец, а не 50 лв. еднократно за Коледа. Това заяви финансовият министър Асен Василев.

"Събираемостта на данъците върви доста добре, разходната част - също. Има и повече пари за култура заложени в бюджета", посочи Василев.

"Не е моя работа да искам оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценят дали искат оставката на един или друг министър", добави той.

"Мисля, че всички сте свидетели, че подкрепата не идва даром. Има изключително остри дебати и размяна на реплики. Ако ще правим здравна реформа, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква трябва да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни приоритети и тази реформа да се случи", каза още финансовият министър.

Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да коментираме дали сме доволни или недоволни, обясни Василев.

"Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има изключително голяма подкрепа и от ЕК и от другите държави-членки на ЕС. Имаме индикации в положителна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко късмет", така той отговори на въпроса дали ще има ли добра новина относно влизането ни в Шенгенското пространство.

"Вътрешните търкания в коалицията показват, че за първи път имаме реална парламентарна република и въпросите се решават в парламента, а не в някакви затворени кабинети. Ако се решаваха в затворени кабинети нямаше да има търкания", посочи финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
С какво плащаш ежедневната си вечеря от по 1000 лева, прилежно заснета и документирана? 30 дена по 1000 лева правят 30 000 лева. Заплатата ти на министър е 10 000. Другите 20 000 откъде получаваш? Комисионни от Лукойл ли? Затова ли толкова го браниш? Лекенцеееее, мислиш, че хората не виждат ли бе?
55
0
 
3
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
Е гати отвратителното лице. Някой харесва ли го тоя? Как може с 3 процента доверие да се появяваш пред хората?
54
0
 
4
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
А с превеждане на комисионни, прав си. Кога Главният прокурор ще го прибере на топло?
53
0
 
1
 
! Отговори
Васил Левски преди 4 месеца
Е, нали Радев трябваше да покаже, че Путин че не му плаща напразно!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТОЗИ Е ТОЛКОВА НАГЪЛ, ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ИЗЖИВЯВА И КАТО БЛАГОДЕТЕЛ...ДАНО ПО-СКОРО ИЗЧЕЗНАТ И НЕ ЦАПАТ НАШАТА ЗЕМЯ.
51
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Напротив, и сега се решават в кабинетите само че сега кабинетите са "в посолството"
50
0
 
6
 
! Отговори
Сла-ва Кока-ине преди 4 месеца
Решават се в Посолството и на вас не ви трябва да мислите, всеки ром може да те смени и да е министър дори със завършен 2ри клас.
49
1
 
4
 
! Отговори
Щилян преди 4 месеца
Тази песен е за теб слънчице мое, знам че сама си ти сам съм и аз, ще се вием във рая, хей слъМчице мое, ти въФ мен изгряяя и отново стопли презмръзнала утлет душаа
48
2
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
До КОКОРЧО fanbase - аз съм чукaл Мария докато беше бременна, така че посвий малко лактите.
47
4
 
4
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 4 месеца
Аз съм един от малкото мъже, които са чyкали Емануела, преди да стане известна. Така че моето мнение е особено важно за обществото - КОКОРЧО е свестен министър, подкрепяйте го с всички сили и средства. По-добър е от Горанов. Само това мога да ви кажа. Ако имате въпроси, пишете, всичко ще ви разкажа.
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие ,българите , имащи се за граждани на НРБ , КОИТО ВСЪЪЩНОСТ 90 % СТЕ *** /не селяни/, там хората са много по културни мили добри и смирине нива над вас!! Нямате ли друга работа ами по цял ден денонощно стоите в интеренет и пишете. Писатели да бяхте поне! Я отивайте и си оправяйте градината двора и държавата щото вие сте нейния облик.Като се оплаквате от държавата ще знаете че това сте вие. Ниско ниво на култура възпитание интелигентност знания ДУХОВНО ИЗРАСТВАНЕ И ЛЮБОВ КЪМ БОГА
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Н А Г Л О С Т ! Б Е З О Ч И Е ! До кога ???????
44
3
 
5
 
! Отговори
w преди 4 месеца
Ококорчо с чужда пита...
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Taka cи e, cera зa тoвa ce rpижи nocoлcтвoтo...
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кокорчо пенсиите от юли 2024 г. се увеличават по швейцарското правило и няма нищо общо с коледните или великденскитв добавки към пенсиите. Или тези пари ги откраднахте, както откраднахте парите за магистрала Хемус които бяха заделени от Борисов? Ококорен кажи и къде изчезнаха 9 млрд.лева за 9 дни? Разследвайте го този шарлатанин.
41
1
 
11
 
! Отговори
розовички и прозрачн преди 4 месеца
Прозрачни са само пликчетата , в смисъл на гащичките , при вас
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Асене,а защо отпреди 2-3 години до сега взимахте решения на закрито? Как се издаваш само! Асен Василев: За първи път въпросите не се решават в затворени кабинети. ???? !!!! Долен ***!!!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен-Ама във всички болници ли??????
38
0
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
ОТ 3 ГОД ЗДРАВНИТЕ МИНИСТРИ СЕ ПИТАМ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЛИ МИСЛЯТ РАБОТЯТ ИЛИ ЗА НЯКАКВИ СИ СВОИ РАБОТИ ТЕЗИ ХОРА СЕ МИСЛЯТ ЗА ИЗВЪНЗЕМНИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ТАМ СТЕ ДА РАБОТИТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА НО ДЕЙСТВАТ ТОЧНО ОБРАТНОТО ЕЛ РЕЦЕПТИТЕ ТОЗИ НИ НАТРАПИ НАСИЛА ОСТАВКА И РАЗСЛЕДВАНЕ НАЛИ УЖ БЯХТЕ ПРОЗРАЧНИ ШАРЛАТАНИ ОСТАВКА
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колегите ти депутати друго казват Асене,че всичко се решава в едни стаички без никой от тях да знае какво се случва.Ти малко като академика който се изхвърли , че нямало вече инфлация.Вие всички май на някакъв курс по лъжене ходите.Заразили сте се.