Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там

Можело да се поспори колко естетически издържано е празненството
Обновена: 21 дек 2023 16:38 | 21 дек 2023 16:35, Нели Христова
268
Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там
Снимка: БГНЕС

Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че не знам защо продължаваме отново да коментира това, че съдът трябва да бъде независим, че прокуратурата трябва да носи отчетност, че трябва да има механизми, които да контролират главния прокурор.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков относно промените в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд.

„Емоциите, които някой се опитва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да припомня също така, че текстовете, които бяха приети, са консултирани с Венецианската комисия, до голяма степен са препоръчани от Венецианската комисия като варианти, така че ние сме приели някои варианти“, каза Денков.

Премиерът подчерта, че България е осъдена над 10 пъти за това, че няма контрол върху главния прокурор.

"Ако болката е по отношение на промените за служебното правителство, защото това също се появява като тема, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не трябва да оставя еднолична власт, която в дълги периоди от време да няма парламентарен контрол", обясни той и добави, че не вижда кой би могъл да възрази срещу това.

Още по темата
Той коментира и тортите от празненството на ДСБ, които скандализираха защитниците на паметника:

"Това е още един признак, че паметникът всъщност разделя обществото, особено в София. Той доста отдавна създава проблеми. Сега кой, как е е решил да празнува - не е моя работа да коментирам. Не съм участвал. Може да се спори дали е естетически издържано. Но това е просто още една илюстрация, че част от хората не го искат този паметник и се радват, ча той вече не е там."

Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда. Вероятно утре ще бъде изпратено. Там има аргументи, видях ги и са достатъчно ясни. Докато тече съдебно дело, не е редно някой друг да казва кое е правилно и кое - не,  коментира премиерът това, че Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската армия и обяви, че за него не е имало заповед или друг актуален документ.

А вчера стана ясно, че областната управителка Вяра Тодева е с назначена охрана заради заплахи за живота ѝ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
6
 
! Отговори
Да-а преди 4 месеца
Не е въпрос за естетика, а за действия на уж демократични партийци, с мислене на варвари и ***! Чакам екип от психолози да им направи психопортрет и!!!
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сушена слива
198
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не съм фен на паметника, нито на това което символизира. Но това с тортите е дъно.
197
1
 
16
 
! Отговори
ББ преди 4 месеца
Кои хора бе Денков, България не е само твоето тясно обкръжение.
196
1
 
3
 
! Отговори
Денкоглу преди 4 месеца
Цитирам те: "Но това е просто още една илюстрация, че част от хората не го искат този паметник и се радват, ча той вече не е там. И тая част ще бъде изрязана!
195
5
 
15
 
! Отговори
Божил Божилов преди 4 месеца
Днес ядат Паметника на Червената Армия,утре ще хрътката Альоша,накрая Шипка с гарнитура от последните българи ще го сервират на Бай Доган в Росенец.Да България ще има ново име Да Заровим България
194
2
 
11
 
! Отговори
Тъй, преди 4 месеца
Братя и сестри! Докато ние си дращим по форумите, мънг гласуват с кебапчето и бирата в отрудените си ръчички и най-законно ни поставят управляващи, които да ни довършат! А най-виновни сте вие, дето не само не гласувате, ами и пропагандирате проздотията да се гласува с "не подкрепям никого". Този автогол е измислен точно за овчето стадо!
193
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Започвам да оправдавам народния съд и обществата след 1944. Вече разбирам какво ги е подтикнало тогава .
192
2
 
13
 
! Отговори
Денкооглу, преди 4 месеца
Болен си!
191
3
 
11
 
! Отговори
Бг преди 4 месеца
Тая Тодева да я пратят 10 години при бай Ставри в мъжки затвор ! Ще стане човек !
190
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най- забавни са ми тези , дето обясняват с гордост как 65% от българите не гласуват!! Еми заради вас сме на това диридже! Гордо, може да кажете , че ромите и помаците ни управляват и техния глас е по- важен от този на българите! Като не ви харесват партиите и позициите , които представляват , направете си ваши и стига мрънкали ,че нямате за кой да гласувате!!!
189
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доста е гадно , че когато си го мерят големите , малките го ядат накрая!! Тази фанатизираност срещу Русия идва от САЩ, преди пък е било е обратното! Последствията - разединена България и омраза в обществото! Интелигентен, духовен, добър народ е накаран да се дупи и ближе дупетата!!! Жалко, много жалко!
188
5
 
16
 
! Отговори
През октомври преди 4 месеца
Тоя Деневков наистина е сбъркан.. Страхлив и студен отзад, твърдят но после омеквайт след допира момчета имаш ти честа да са го боцкали преди време.
187
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези са тотално слабо умни дразнят народа,дразнят и руснаците които ще са победители вън войната в Украйна,а победителите винаги имат думата,но ходи обяснявайки неща,които и децата разбират на тези ***
186
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В посолството ще занесат тортата дето е с формата на България. И с фурми и кадаиф отгоре.
185
5
 
28
 
! Отговори
Чернидупки преди 4 месеца
Тея политически субекти са по алчни и гладни от гравитационен колапс. Способни са да погълнат цялата държава . И са зинали с усти за целия свят .
184
6
 
37
 
! Отговори
Гавраил преди 4 месеца
Тея дето ги обесиха след Нюрнберг процес са като херувими пред новата ни родна самоназвана политическа прослойка. Бог да опази населението на България. Което пък да запази и държавата си .
183
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Подигравате се с паметта на загиналите във воините .На посолството занесахте ли парче от тортата .
182
2
 
37
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
То като ги гледам хората, дето се радват, самите те са много тъжна картинка. Включително Молецът. На такива хора едно време им помагаха в специализирани лечебни заведения. Ама в днешното време на неспирни просперитети, явно няма достатъчно места, пък и персонал да се грижи за тях.
181
3
 
43
 
! Отговори
Клисар раб божи преди 4 месеца
Не мога да повярвам че ще вземат да поглъщат стилизирани детски части под формата на торта . И това да е техния празник на триумфа .това не ще да са хора . Имат рептилски черти. В Библията се споменава звяра.