Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там

Можело да се поспори колко естетически издържано е празненството
Обновена: 21 дек 2023 16:38 | 21 дек 2023 16:35, Нели Христова
268
Денков за тортите: Признак, че хората се радват, че този паметник не е там
Снимка: БГНЕС

Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че не знам защо продължаваме отново да коментира това, че съдът трябва да бъде независим, че прокуратурата трябва да носи отчетност, че трябва да има механизми, които да контролират главния прокурор.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков относно промените в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд.

„Емоциите, които някой се опитва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да припомня също така, че текстовете, които бяха приети, са консултирани с Венецианската комисия, до голяма степен са препоръчани от Венецианската комисия като варианти, така че ние сме приели някои варианти“, каза Денков.

Премиерът подчерта, че България е осъдена над 10 пъти за това, че няма контрол върху главния прокурор.

"Ако болката е по отношение на промените за служебното правителство, защото това също се появява като тема, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не трябва да оставя еднолична власт, която в дълги периоди от време да няма парламентарен контрол", обясни той и добави, че не вижда кой би могъл да възрази срещу това.

Още по темата
Той коментира и тортите от празненството на ДСБ, които скандализираха защитниците на паметника:

"Това е още един признак, че паметникът всъщност разделя обществото, особено в София. Той доста отдавна създава проблеми. Сега кой, как е е решил да празнува - не е моя работа да коментирам. Не съм участвал. Може да се спори дали е естетически издържано. Но това е просто още една илюстрация, че част от хората не го искат този паметник и се радват, ча той вече не е там."

Областният управител е подготвил обжалване на това решение на съда. Вероятно утре ще бъде изпратено. Там има аргументи, видях ги и са достатъчно ясни. Докато тече съдебно дело, не е редно някой друг да казва кое е правилно и кое - не,  коментира премиерът това, че Административният съд в София спря демонтажа на Паметника на Съветската армия и обяви, че за него не е имало заповед или друг актуален документ.

А вчера стана ясно, че областната управителка Вяра Тодева е с назначена охрана заради заплахи за живота ѝ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
10
 
! Отговори
A преди 5 месеца
Местят червените фенери до офиса на Европейската агенция по лекарствата в Брюксел. Тея да не са решили и при нас да действат така в парламенто-да го украсят с червени фенери.
79
3
 
29
 
! Отговори
Омерзен преди 5 месеца
Колко ниско може да падне човек, за да коментира по този начин...
78
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И това правителство и премиер разделят обществото ама не можем да се отървем от тях, 'по-добре да ги няма' не работи.
77
2
 
27
 
! Отговори
Tt преди 5 месеца
Не НЕ Не не мога да повярвам че това е истина
76
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е демонстрация на психопатският им канибализъм и извратен сатинизъм....
75
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ОТНЕМАТ ПРАВОМОЩИЯ НА ПРЕЗИДЕНТ ИЗБАРН ОТ 2 МИЛИОНА И ПОЛОВИНА А СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР ЩЕ Е НЯКОЙ ДЕПЕСАР СТАНАЛ ПОДУПРАВИТЕЛ НА БНБ - НЕ МЕРСИ!!!!!!!!!!! САМИЯ СПИСЪК С КАНДИДАТИТЕ ЗА СЛУЖЕБНИ ПОКАЗВА ТЕХНИТЕ ЗАВИСИМОСТИ.
74
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПО КАКЪВ ВЪПРОС ДЕНСНИТЕ НАРЕКЛИ СЕ ДЕМОКРАТИ ДОПУСКАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДО РЕФЕРЕНДУМ - ПО НИКАКЪВ, С МАШИННИЯ ВОТ ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМ И ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА ЧЕСТНИ. ЗАБРАНА НА МАШИННИЯ ВОТ И ВРЪЩАНЕ НА ИЗБОРНИТЕ ПРАВИЛА ОТ ПЕРИОДА ДО ИДВАНЕТО НА СИМЕОН КОЙТО ВЪВЕДЕ ПОРОЧНИ ИЗБОРНИ ПРАКТИКИ
73
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
на тея въжкари-анти-български политици има пожелавам да им падне метеорит и да удари парламента когато всички са вътре ..и да се почне от ново... със стари квурви нов бардак не се прави
72
5
 
18
 
! Отговори
Жалката Истина преди 5 месеца
Българите не сте народ, българите не сте нация, българите дори не сте племе!! Българите сте ГЕНЕТИЧНО ПОВРЕДЕНА ***!!!
71
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
кОЙТО ГЛАСУВА ЗА ПСИХОДЕСНИТЕ ВИНАГИ ВИЖДА ЧЕ С ВЛИЗАНЕТО ИМ ВЪВ ВЛАСТТА ВЕДНАГА СТАВАТ ЗА РЕЗИЛ И В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ СЕ БЛОРАТ СЪС СВЕТЛЬО ВИТКОВ ДА МИНАТ ЕДИНИЯ ПРОЦЕНТ. ОБАЧЕ ЧИЧКО СОРОСЗ ПАК НИ ГИ ПРОБУТВА ПОД НОВА НОЗВАНИЕ. А ТО ВСЕ СЪЩИТЕ ПСИХОДЕСНИ НЕКОМПЕТЕНТНИ ПОДМАЗВАЧИ НА СОРОЗ, ЗАПИСА КЪРТИ МИВКИ.
70
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Даже по добре стана ! Така настроихте народа , че ще се видите в приключение
69
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А бюста на дядо ми що го натрошихте от стълбището на Академията след деветосептемврийския преврат.
68
1
 
31
 
! Отговори
A преди 5 месеца
Признак за извратеност и дебилност.
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, хубаво, бе! Хората се радвали дето този паметник не там ... Ама 1. не успяхте да убедите кой знае колко хора, че мястото му не е там, а пък ние знаем кои хора подскачат вече 34 години, паметникът да бъде махнат; 2-ро, както вече 34 години, така и сега, една работа не могат да свършат същите тези хора, ама законно да е! Винаги им трябва цирк някакъв, панаир, лъжа и само така успяват "хората".
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тодева е смвенила всички партии, явно чий човек е на задкулисните кадровици. Имаше един фашизиран Тодев от Велинградско. Ако му е роднина всичко е ясно. пРЕДИ ДЕВЕТИ ИСТОРИЯТА ИМ НЕ Е ЗА РАЗКАЗВАНЕ НА ТЕЗИ ОТ ВЕЛИНГРАДСКО. ПИТАЙТЕ ВЕЛИНГРАДЧАНИ.
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя у ред ли е? Като му гледам мутрата на снимката, определено не е.
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Казано е в евангелието: Не кланяйте на идоли и картини.
63
2
 
24
 
! Отговори
алоо преди 5 месеца
Кои хора се радват бе денкоФ?ААА верно,същите дето се радват на паметника американските летци,които са опустушили половин София....и това са истинските българи според теб.....мъка мъка мъка...
62
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А дори за щофьор се изисква психо тест ............
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тодева да плати щетите нанесени на държавния бюджет солидарно с другите замесени в аферата,ь спряна от съда. А мъжа и да бъде изключен незабавно от БСП където се е намърдал на висок пост. Аман от безидейни кариеристи.