Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията

Ако преговорите бяха лесни, да ги бе завършил служебният кабинет, заяви той
Обновена: 22 дек 2023 13:17 | 22 дек 2023 12:50, Александър Попов
150
Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията
Снимка: БГНЕС

“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия. Всякакви призив от общ характер не помагат с нищо. Ако беше толкова лесно, то служебният кабинет да го беше направил”, заяви премиерът Николай Денков в отговор на президента Радев, че правителството не прави достатъчно за присъединяването ни.

“Трябва спокойствие, за да приключим преговорите”, обясни още премиерът.

Относно думите на държавния глава, че мнозинството в парламента “изнасилва Конституцията”, акад. Денков заяви, че се отразяват определени пристрастия на президента.

Още по темата
“Ясно е че президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията касаещи служебното правителство. Служебният кабинет пое дългосрочни договори, което не е негова задача”, категоричен е премиерът.

Той припомни, че приетите промени са съгласувани както с Венецианската, така и с ЕК. “Ако някой смята, че ЕК изнасилва Конституцията, то нека да го каже ясно”, допълни Денков.

Демографската криза

Целеви подход, позитивен образ и от стратегии да преминем към планове със срокове и бюджет, каза премиерът Денков след среща за демографската политика на страната. В срещата участваха представители на министерства, на Българската академия на науките, на Икономическия и социален съвет, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на Националния статистически институт, Националното сдружение на общините в Република България, неправителствени организации и експерти в областта.

Има няколко акцента, по които да работим за в бъдеще – първият е целеви подход според социалната групи и според доходите на хората, към които се опитваме да ги адресираме, както и според региони, вторият акцент е, че това, което много ни пречи, е негативният образ, който ние самите създаваме, акцентирайки върху отрицателните събития в страната, третият акцент е да работим заедно, така че хубавите идеи да се реализират в определени срокове с определен бюджет и от стратегии да преминем към конкретни планове в тази област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама Денков, ти нали беше министър в служебния кабинет назначен от Радев бре?
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Българин от Чужбина - Е, то в Германия стана каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. Ама сега ще искат да ги разпределят и всички държави да ги приемат.
43
9
 
7
 
! Отговори
Браво на Премиера преди 5 месеца
Денков най добрия премиер който България е имала от 44та до сега!Заради ши ба ни те комунисти които тогава избиха елита на нацията и от тогава до сега само скапаняци ни управляваха.
42
3
 
5
 
! Отговори
Freedom fight преди 5 месеца
Настоящият пpecтъпен peжим на кoлoниaлнa теpитoрия Бългaрия трябва да бъде НЕЗАБАВНО дeмoнтирaн! Колкото по-късно - толкова повече непоправими щети!!! Превърнахме се в oвцe, които неграмотните им и примитивни чoбaни водят на закoлeниe. Това е мapиoнeтнa власт, която служи активно на чужди интepeси срещу собствения си нapoд!
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма култура - сопа се. А що се касае до Конституцията - "изнасилване" е меко понятие. Това, което сториха корумпетата от ППДБ ГРОБ ДПС и компания е грубо погазване на правния ред и устоите на държавата, както и директно суспендиране на Конституцията, т.к. не по установения ред променят държавното управление и устройството, а това се прави само от ВНС. В този смисъл КС има и решение отпреди години,но четенето се прави от кадърни и грамотни, не от продажни посолствени неграмотни слуги.
40
2
 
3
 
! Отговори
Българин от Чужбина преди 5 месеца
До инж. Физик Монархист Е аз живея в Германия, и работя така в приличен институт. Е вчера попаднах на такава гледка, като излязох в пауза и се разходих по коридорите. Един от новите германци си беше постелил якето в коридора и се беше надупил навярно за обедна молитва.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДЕНКОВ ЗАСЛУЖИ ПОЧЕТНАТА НАГРАДА "ЗЕНК" НА БАН!!!
38
5
 
17
 
! Отговори
Страх... преди 5 месеца
Олеле Боже, той се бил сопнал... И Радев като взе, че се разтрепери... Ако прекрати сам мандата си и направи партия, ще ги помете всички, барабар с бойковци и пеевци... И то, май точно така ще стане!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До БГ рашистиНе е заради фигуранта, както го наричаш. Българското правителство прави каквото му наредят силните на деня, Българинът обаче прави това което е хубаво за семейството му, за близките за него самият. Едва ли в този момент мнозинството в България е щастливо от дългогодишното управление от уличени бандити. Щастливи са тези които са на държавна хранилка, щастливи са олигарси, щастливи са и мафия
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СОПНАЛ се академика.... Абе льохманин ти, за да се "сопнеш" трЕбе да имаш тonkи!!!! А ти нямаш!!! Може и да имаш ама са по-малки от фъстъци. Срам ме беше, че плевньо БАНОВ, ни беше президент, а сега ме е срам, че тая кукккла на конци, марионетката на пАсолството ни е премиер....
35
1
 
21
 
! Отговори
инж. Физик Монархист преди 5 месеца
Когато цветът на нацията ти е Фики, Тони Стораро, Азис и Софка следователно тази нация нищо хубаво не я чака!...
34
9
 
15
 
! Отговори
Zzzzzzz преди 5 месеца
Този пундьо , ялов както като наследство , така и като политик не може да се сравни на Радев на малкия пръст . Имам чувството , че той и Плевнелиев са станали от кафява мая ...
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Той, денков, само това си може. Да се сопа, ама лекинко така някак, да раздава оценки и квалификации. Иначе, все не е знаел, не бил там, не видял, като го питат журналистите.
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По принцип съм пацифист съм против насилието, но тоя "академик" ако ми се открие някъде, ще го paзцепя от бoййй, направо ще го мятам като парцалена kykла!!!
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя хамстер да не си мисли ,че ще си разиграва коня.Шенген ли!!!Ей мишко да не домъкниш всички копърки и талибани от ЕС .
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
уйдурмата забрави че Радев ги създаде...
29
2
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 5 месеца
Е те за това още не могат да стъпят на краката си. Белите роби от бившите соц се върнаха по държавите си и сега няма работници. Голям проблем е това там.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
кой не скача е Магнит!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
Танас преди 5 месеца
Давай Генков (мавърче), ти си...
26
2
 
6
 
! Отговори
Акедемик денков преди 5 месеца
Няма да притежаватен нищо и ще сте щасливи!