Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията

Ако преговорите бяха лесни, да ги бе завършил служебният кабинет, заяви той
Обновена: 22 дек 2023 13:17 | 22 дек 2023 12:50, Александър Попов
150
Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията
Снимка: БГНЕС

“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия. Всякакви призив от общ характер не помагат с нищо. Ако беше толкова лесно, то служебният кабинет да го беше направил”, заяви премиерът Николай Денков в отговор на президента Радев, че правителството не прави достатъчно за присъединяването ни.

“Трябва спокойствие, за да приключим преговорите”, обясни още премиерът.

Относно думите на държавния глава, че мнозинството в парламента “изнасилва Конституцията”, акад. Денков заяви, че се отразяват определени пристрастия на президента.

Още по темата
“Ясно е че президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията касаещи служебното правителство. Служебният кабинет пое дългосрочни договори, което не е негова задача”, категоричен е премиерът.

Той припомни, че приетите промени са съгласувани както с Венецианската, така и с ЕК. “Ако някой смята, че ЕК изнасилва Конституцията, то нека да го каже ясно”, допълни Денков.

Демографската криза

Целеви подход, позитивен образ и от стратегии да преминем към планове със срокове и бюджет, каза премиерът Денков след среща за демографската политика на страната. В срещата участваха представители на министерства, на Българската академия на науките, на Икономическия и социален съвет, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на Националния статистически институт, Националното сдружение на общините в Република България, неправителствени организации и експерти в областта.

Има няколко акцента, по които да работим за в бъдеще – първият е целеви подход според социалната групи и според доходите на хората, към които се опитваме да ги адресираме, както и според региони, вторият акцент е, че това, което много ни пречи, е негативният образ, който ние самите създаваме, акцентирайки върху отрицателните събития в страната, третият акцент е да работим заедно, така че хубавите идеи да се реализират в определени срокове с определен бюджет и от стратегии да преминем към конкретни планове в тази област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Премиера трабва да се прекръсти на Желязко. Опасен!
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков, а защо Англия платиха милярди, само и само да се махнат от Европейския Съюз? Те глупави ли са според вас?
23
2
 
11
 
! Отговори
Р.Радев преди 5 месеца
Брех, сопнала се гугутката!
22
13
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКИ КОПЕЙКИ.. преди 5 месеца
СА С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО - РУСКО И СЪВЕТСКО.... ТЯХНАТА РАБОТА Е ДА СПРАТ ЕВРОПА И ДА ЗАВЛЕКАТ БЪЛГАРИЯ В АЗИЯ, ДА ПОПЪЛНЯТ АРМИЯТА НА ВАРВАРСКА РУСИЯ...
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Я куклата говори!!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 21. Молдова не е в ЕС. Да не мислиш че там живеят по добре от теб?
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕК постоянно ни насилва - закрихме си работещи и безопсани блокове на АЕЦ, а сега да си закрием Мариците, да приемем Истанбулската конвенция, да узаконим еднополовите бракове и деца с родител 1,2 и 3, да се откажем от петрол петрол и газ, да се откажем от националната си валута, да подаряваме всичко на Украйна, като ни вкарат Шенген да приемаме все повече афганистанци, да приемаме повече и безплатно чужди войски у нас. Тези примери стигат ли?
18
1
 
19
 
! Отговори
aaaa преди 5 месеца
А така винаги когато каже Делянчо А и изкача академика да каже Б.Само така.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
500 сигнала в общината стигат ли да излязът да свършат работа? Ще продължавате ли промяната или ще се чудите?
16
1
 
18
 
! Отговори
Ако, Денков преди 5 месеца
Или , може би по- добре да те наричал новият Богдан Филов. Това, което се опитвате да правите е държавен преврат и налагане на нова тоталитарен режим. Да си стоите на власт за вечни времена, въпреки, че никой не ви иска. Американците, толерират такива режими, но, само, когато са в чужбина. Никога не биха го направили в собствената си държава, въпреки, че жадни за кръв "демократи" опитват постоянно.
15
1
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 5 месеца
Само мишоци ......страхливи и кресливи ! Все друг им е виновен ...те всичко знаят всичко могат .....Радев им виновен ....паметника им виновен ...зимата им виновна ....Австрия им виновна ....Русия им виновна ....природата им виновна като цяло ....винаги празната хазна им виновна ...пари няма за детска градина ама се намериха 300 бона за премахване на паметника .....България никога не е била по затънала в нищетата и ла*ната !
14
16
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 5 месеца
Напротив, всяка дума му е премерена и изпълнена със съдържание. Проблемут е в тия, които слушат. Нарича се "слушане с разбиране".
13
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От къде на къде Радев решава ,че е уместно президентът еднолично да управлява без санкция на парламента и народа и то без избори .И без посочените от него министри да са избрани от народа.Намирам поведението на Радев за изключително нагло и безочливо.
12
1
 
10
 
! Отговори
Мъжа на Просто Кирчо преди 5 месеца
Мен не ме месете.Аз само я опекох.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бой Борисов Каратисов уряяяя...
10
18
 
5
 
! Отговори
рубльо радев преди 5 месеца
Изгасна слънцето за копейката радев!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Академик Денков може да му се призне, че има талант! Може да говори дълго, но без да каже нещо смислено или по същество. Имам чуството че изказванията му са писани от Chat GPT.
8
19
 
5
 
! Отговори
БГ рашисти преди 5 месеца
Заради Фигуранта и ортаците му му Копейкин и Импексова, целият свят знае, че България е троянския кон на фашистка Русия в НАТО и Европа
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво точно е предателство, бе чукан? За вас всичко е наобратно. Доброто, прогресивното става предателство. Все наобратно, ама като ви кажат, че сте "обратни", се сърдите. Ами сърдете се. Проблемите за вас тепърва започват.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МЪРМОРЕШЕ НЕЩО АКАДЕМИЧЕТО ПО БНТ АМА НЕ МУ СЕ РАЗБИРАШЕ НИЩО ОТ РАХИТИЧНАТА МИСЪЛ...