Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията

Ако преговорите бяха лесни, да ги бе завършил служебният кабинет, заяви той
Обновена: 22 дек 2023 13:17 | 22 дек 2023 12:50, Александър Попов
150
Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията
Снимка: БГНЕС

“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия. Всякакви призив от общ характер не помагат с нищо. Ако беше толкова лесно, то служебният кабинет да го беше направил”, заяви премиерът Николай Денков в отговор на президента Радев, че правителството не прави достатъчно за присъединяването ни.

“Трябва спокойствие, за да приключим преговорите”, обясни още премиерът.

Относно думите на държавния глава, че мнозинството в парламента “изнасилва Конституцията”, акад. Денков заяви, че се отразяват определени пристрастия на президента.

Още по темата
“Ясно е че президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията касаещи служебното правителство. Служебният кабинет пое дългосрочни договори, което не е негова задача”, категоричен е премиерът.

Той припомни, че приетите промени са съгласувани както с Венецианската, така и с ЕК. “Ако някой смята, че ЕК изнасилва Конституцията, то нека да го каже ясно”, допълни Денков.

Демографската криза

Целеви подход, позитивен образ и от стратегии да преминем към планове със срокове и бюджет, каза премиерът Денков след среща за демографската политика на страната. В срещата участваха представители на министерства, на Българската академия на науките, на Икономическия и социален съвет, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на Националния статистически институт, Националното сдружение на общините в Република България, неправителствени организации и експерти в областта.

Има няколко акцента, по които да работим за в бъдеще – първият е целеви подход според социалната групи и според доходите на хората, към които се опитваме да ги адресираме, както и според региони, вторият акцент е, че това, което много ни пречи, е негативният образ, който ние самите създаваме, акцентирайки върху отрицателните събития в страната, третият акцент е да работим заедно, така че хубавите идеи да се реализират в определени срокове с определен бюджет и от стратегии да преминем към конкретни планове в тази област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
14
 
! Отговори
Мравояда и Гнома преди 4 месеца
Ние торта не ядем. Само забъркахме съставките.
4
1
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 4 месеца
Невденков ..
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днешните софийските десни фашисти много искат да изтръгнат от народната памет и историята паметта за фашизма и съюзничеството с всички фашистки диктатори на 20 век. Искат обществото да забрави за десните им диктатури от миналото, за да ни предложат от същата им "торта с отрязани глави и крайници". Да не забравяме, че техните предци са рязали партизански глави и са ги слагали на мегдана да се плаши народът. Паметникът им пречи с паметта за борбата срещу фашизма и тяхната дясна диктатура и репреси
2
2
 
20
 
! Отговори
Капитан Америка преди 4 месеца
И този яде от тортата.Направена от мъжа на Просто Кирчо.
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички заедно извършиха най-голямото предателство в историята ни: и парламент, и правителство, и опозиция и президент ! Всички заедно родиха мерзостта да могат чужди граждани(лица с двойно гражданство) да гласуват да ни въвличат във войни, да вземат заробващи заеми, да сключват неизгодни за народа и държавата ни сделки и прочее гадости!След това чуждоземните палачи ще си харчат безнаказано кървавите пари в другата родина. И всичко това се извърши предпразнично, пред зомбирания поглед на цял един народ!