Пеевски отвърна на Радев: Главозамаял се властолюбец с отнета еднолична власт

Вече имаме парламентарна република
Обновена: 22 дек 2023 11:00 | 22 дек 2023 10:49, Петър Бойчев
316
Пеевски отвърна на Радев: Главозамаял се властолюбец с отнета еднолична власт
Снимка: БГНЕС

Призовавам президента Радев да обърне светлината към президентската институция. С промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има еднолична власт над държавата. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специална позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Внимателно наблюдавах изявлението на Радев и разбрах колко важно е било да променим Конституцията, за да може наистина да имаме парламентарна република в пълния й смисъл, каза Пеевски. Думите на президента Радев показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието.

Още по темата
Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които, слава Богу, изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента, категоричен бе Делян Пеевски.

И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата, отсече той. А когато президентът Радев говори за корупция, първото, което трябва да направи е да се вгледа в себе си и около себе си, препоръча Делян Пеевски. "Преди време Радев каза, че светлината, неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които да не се страхуват да се борят за нея.

Призовавам го да има доблест и кураж да обърне светлината към президентската институция и тогава хората ще видят много, много интересни и некрасиви неща", заяви още лидерът на ПГ на ДПС.

По-рано тази сутрин президентът заяви, че според него с промените в Конституцията мнозинството изпълнява поредния етап от сценария в записа на „Продължаваме промяната“. „Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше  да бъде пренаписана“, коментира той. Според него тези промени ще доведат до кризи.

Президентът отново подчерта, че ще сезира Конституционния съд за тези промени и вече се работи сериозно по това не само в президентската институция. Виждате призива и на изтъкнати конституционалисти, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
17
 
4
 
! Отговори
Умен и красив преди 5 месеца
Аз обичам Делян!
194
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лицето на евроатлантизма...любимец на всички демократи.
193
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този Пеевски въобще, ама грам не го харесвам. Не знам какво му стана. Играе ли? Тухла ли ми падна на главата? Хипнотизиран ли е? Обаче е много прав...
192
7
 
14
 
! Отговори
Не се заканвайте на преди 5 месеца
Добродушко т.е. Пеевски, защото сте страхливци и не ходите на избори а другата опорка е, че Възраждане били екстремни! Кой мало умник си мисли, че сегашното състояние ще бъде променено по мирен път, да ходи в строителния мол и да си купи въже! Каквито и да са Възраждане, това са ЕДИНСТВЕНИТЕ, които може би, ще могат, да направят изобщо някаква промяна, каквато и да е тя! Не мога да разбера избирачите на сглобката, независимо от коя страна на сглобката да са?
191
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 42 Анонимен Не е приемливо Радев да спира с вето евентуалното производство на ТАТА в България с подходяща инфраструктура! . . . . . . . подходяща инфраструктура, задавих се! Значи започваме с производството на Ягуари и Ланд Ровери защото те са ТАТА а и индийска работна ръка имаме в изобилие! До какви извращения се стига, когато при мат ите започват да мислят! Весела Коледа!
190
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ти си в интернет- изкарай брошурите и погледни как нямаме нищо- аз помня ония години, когато наистина нямахме нищо, помните ли когато откриха Лидл, Кауфланд- месеци наред имаше огромни опашки, а помните ли на Рундела служебните дето направиха 27% инфлация и огромните опашки за олио....никога червените баджанаци....
189
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вече имаме БАНАНОВА КОЛОНИЯ !Нямаме нищо , само банани !
188
2
 
21
 
! Отговори
маалата преди 5 месеца
Остана ни едничката и последна надежда, че ще натъпи ден, когато такива като това п////се ще бъдат изправени пред съда и ще получат заслуженото си наказание!!! Дали ще настъпи този ден??? Не зная..., силно се съмнявам, но се надявам!
187
7
 
29
 
! Отговори
мак преди 5 месеца
Продължавате "традицията" с даване на трибуна само на грачещи срещу Радев. То не беше п.лев.ня, то не беше банкянския, сега слабичкият. Много сте обективни, няма що. Триете коментари, въобще, свобода на словото. За избрани от днеска.бг.
186
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Както обикновенно става у нас Крадеца вика дръжте крадеца.
185
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Борисов и Пеевски както и Христо Иванов са на път да се саморазобличат.
184
18
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 5 месеца
Радев вече си е фигурант като по учебник:):):)
183
8
 
7
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 5 месеца
Било договорено влизането ни октомври месец.Това Радев си го измисли-не казва коя година е този м.октомври,а мисирките ни питат:защо от Австрия и Нидерландия не чухме,че има такава договорка и че са поели ангажимент?Пиарът му обаче работи яко-той с неговата кохорта(разбирай сл.кабинети) прави всичко за България,останалите само рушат.Дума не обелва за договора за газ с Турция-там пак ни е прецакал.Хитро премълчава неговите апетити и не пропуска да удари Денков.Много е честолюбив,също като ББ.
182
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бългаария върви по пътя на демикрацията. - защото олигарха Пеевски, тоя от модела Кой плюе по президента... И това е с подкрепата на тия майцепродавци от ППДБ и ГЕРБ. Имат и наглоста да говорят за демокрация тия предатели.
181
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пенко това че някой е шеф на тотото по татово време обяснява много неща.
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анализатор. Грешката ти е вярна щото бързаш като парле пред майка си.
179
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
САЩ вкараха пеевски по магнитски но вместо да му извадят очите му изписаха веждите. И в двата случая посолството трябва да обясни защо се разиграва тоя цирк на българите и защо се подиграват с българския народ.
178
18
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 5 месеца
За ужас на всички чебурашки и фенове на Муння РадеФФФ ,Бългаария върви по пътя на демикрацията.
177
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Радев свети със собствена светлина със сигурност не е по магнитски.
176
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аре стига си грухтял бе де белак