Пеевски отвърна на Радев: Главозамаял се властолюбец с отнета еднолична власт

Вече имаме парламентарна република
Обновена: 22 дек 2023 11:00 | 22 дек 2023 10:49, Петър Бойчев
316
Пеевски отвърна на Радев: Главозамаял се властолюбец с отнета еднолична власт
Снимка: БГНЕС

Призовавам президента Радев да обърне светлината към президентската институция. С промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има еднолична власт над държавата. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специална позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Внимателно наблюдавах изявлението на Радев и разбрах колко важно е било да променим Конституцията, за да може наистина да имаме парламентарна република в пълния й смисъл, каза Пеевски. Думите на президента Радев показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието.

Още по темата
Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които, слава Богу, изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента, категоричен бе Делян Пеевски.

И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата, отсече той. А когато президентът Радев говори за корупция, първото, което трябва да направи е да се вгледа в себе си и около себе си, препоръча Делян Пеевски. "Преди време Радев каза, че светлината, неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които да не се страхуват да се борят за нея.

Призовавам го да има доблест и кураж да обърне светлината към президентската институция и тогава хората ще видят много, много интересни и некрасиви неща", заяви още лидерът на ПГ на ДПС.

По-рано тази сутрин президентът заяви, че според него с промените в Конституцията мнозинството изпълнява поредния етап от сценария в записа на „Продължаваме промяната“. „Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше  да бъде пренаписана“, коментира той. Според него тези промени ще доведат до кризи.

Президентът отново подчерта, че ще сезира Конституционния съд за тези промени и вече се работи сериозно по това не само в президентската институция. Виждате призива и на изтъкнати конституционалисти, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Хората в Африка гладуват, при нас развилняло се диво прасе грухти. Веднага да се оправи положението и да се пратят свински пържоли, котлети, кебапчета, джумерки на бедстващите африканци ! Веднага да се гласува и пристъпи към действия !
214
0
 
3
 
! Отговори
Бг въпрос преди 5 месеца
Ъъъ кога ще колят прасето ? След Коледа ли беше по график ?
213
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Радев не ви е виновен,че две години не можехте да си поделите кокала,чертаехте някакви червени линии и ходехме все на избори.Той беше ПРИНУДЕН.Ако пак почнете да се джафкате и не можете да си поделите кокала какво ще правим ние обикновените граждани?
212
0
 
7
 
! Отговори
мафиот преди 5 месеца
Бишето Пеевски да се снижи малко,и Алексей Петров беше надигнал глава ама го скъсиха с една глава!
211
1
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 5 месеца
И управлението и опозицията са едно посмешище,жалки и недостойни дребни душици.Имаме истински ниско наведени управляващи, станали такива с помощта на слугинското си поведение.Ако имахме истинска опозиция в нея бихме видяли личности,бихме видяли хора които с достойнство които биха загубили дори личния си интерес в името на народа. Нещо неразбираемо ли казах?
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пеевски започна политическата си кариера в младежкото НДСВ. НЕ Е ПРОМЕНЯЛ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИ ОРИЕНТАЦИЯ. Пеевски и ДПС са Аватар на НВ.
209
1
 
13
 
! Отговори
само питам преди 5 месеца
Да попитам Кирчо и Асенчо! Като погледнете в огледалото, виждате ли там Борисов и Пеевски?
208
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гласуваш за ПП и ДБ и получаваш Пеевски и Борисов!
207
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"С промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има еднолична власт над държавата". Как управлението на държавата от лица с двойно гражданство гарантира това ? Вие сте се главозамаяли, защото постоянно погазвате конституцията. Вярно е казал, Радев.
206
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Радев прави партия и ги омита всички айдуци! Кратко и ясно
205
1
 
17
 
! Отговори
Звучи ми странно! преди 5 месеца
Най корумпираните хора в държавата ще ви спасяват от корупцията! Бацето с чекмеджетата и инхаус поръчките! Магистралата Хемус която още миналата година трябваше да бъде готова и за която платихме предварително преди 5 години! Тия ли ще ви вкарат в еврозоната? Ами те как ще трансформират онези откраднати пари за магистралата, изтеглени в чували от *** и намиращи се някъде по мазетата на Банкя?
204
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
грух,грух ,грух
203
0
 
2
 
! Отговори
Башпростаците преди 5 месеца
С кресливите диреци ще тичате на Зиг заг.
202
1
 
4
 
! Отговори
Нито 1 от преди 5 месеца
Дупесе ще се спаси винкела.Ще ви стрелям цяла нощ до 1001 разбойника.
201
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА ЩЕ ОСТАНАТ КАТО СВИНСКАТА ПОПРАВКА
200
2
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
Щом напиша бещо против Шопaрa и поста ми се изтрива. Дoлни слуги сте в тоя сайт.
199
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Магницки от ДПС дава съвети на президента ,министри,депутати на всяко гърне мирудуя ,вместо да е на подсъдимата скамрй той кове конституцията и закони ,вероятно му верват само депутатите от ДПС но не и избирателите му
198
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом Пеевски каже нещо, веднага всички медии го цитират до безкрай. А #Кой е той ? Ни#кой. Пеевски като пpъдне, всички медии веднага ще опишат невероятния, благоуханен аромат който се разнесъл над държавата. Ей нямаме журналистика вече.
197
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Необразован и с липса на култура грубиян. Откъде го доведе и с каква цел Ахмед Демир Доган този държащ се като махленски бабаит екземпляр? Мечо-Дилян не пести обидните думи и епитети - ръси ги като сол по снежна покривка! И се обедини с бившия милиционер Б.Б., спазвайки принципа: Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака! НС се напълни с необразовани, неуки, невежи депутати, които в скоро време ще започнат и да се бият. И тези нещастници претендират да бъдат управляващи!
196
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пеевски наряза Резидента като кисела краставичка .Има полза от Намагнитването,ей...