Радев: Управляващите до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген

ПП-ДБ, Борисов и Пеевски заедно изнасилват Конституцията, заяви президентът
Обновена: 22 дек 2023 10:59 | 22 дек 2023 09:09, Елка Василева
165
Радев: Управляващите до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген
Снимка: архив, БГНЕС

"Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген. С много дипломация, усилие и конкретни резултати по време на служебното правителство успяхме да постигнем конкретен ангажимент за октомври, за съжаление този импулс не беше развит, а се издигаха бариери по този път", заяви Румен Радев.

Още по темата
Той подчерта, че "политическото лицемерие има висока цена и тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса".

"Съвсем доскоро лидерите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далече от властта. Днес те управляват заедно, изнасилват Конституцията заедно и заедно ще ни спасяват от корупцията. Това е толкова зловодно, че миризмата стига и до онези, които търсят всеки повод да ни спънат за Шенген", допълни Румен Радев, цитиран от БНТ.

Промените в Конституцията президентът коментира така: "Мнозинството или не осъзнава в какви рискове ни вкарват, или правят тези промени за конкренти хора. Необходими са комплексни мерки, с които да се приобщават нашите сънародници зад граница - с дистанционно гласуване, със специален избирателен район".

Държавният глава заминава на двудневно посещение в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къв Шенген, бе несгодници? В момента Унгария рулс. Не се поддадоха и си взимат евтините ресурси-в резултат половината немски и китайски предприятия си местят производствата там и всеки се съобразява с малка Унгария. Ако искат да ни турят прът в колелата-винаги. А ние пак сме в поза партер. Австроунгарската империя е на път да се възроди, а вие си пейте ваште мантри, прецакани българчета.
71
1
 
14
 
! Отговори
АЙО преди 5 месеца
Един факт. Същият ден в който толупа каза "влизаме в Евро зоната" на следващата сутрин този същият московски лакей вдигна юмрука. Това не е случайно и точно този работи против България и всички които не за ва т н и ци
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Некомпетентното правителство първо въведе таксата за пренос на газ, после накара президента да работи допълнително, за да подпише новия закон, че тя се отменя. Ако не беше тъжно щеше да е смешно. Но все пак, при положение, че говорител на правителстовото на ПП-ДБ е Пеевски, би трябвало да не се шокираме лесно от глупостите, които правят.
69
2
 
4
 
! Отговори
ПиКаЧу преди 5 месеца
68 Боку банкянската мутра е едно от най рошите неща които са и се случвали та Бъргария след комунизъма.Тоя Рундяев е същия като него!
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега пък Радеф и Борисоф в един лагер.?.....Объркан съм.....Помагайте!
67
1
 
7
 
! Отговори
Чолаков преди 5 месеца
Вазирай ве предател
66
4
 
1
 
! Отговори
ИСКАМЕ СИ ПУТИН преди 5 месеца
МНОГО ДОБЪР ЧОВЕК...
65
3
 
10
 
! Отговори
Ясен преди 5 месеца
Шайката на джуджи пак е активирала кремълския зелен чорап.
64
2
 
3
 
! Отговори
знае,разбира се преди 5 месеца
До Пепи Ама пусто много мрази Бойко,пък има и опорки от пасольството,тъй че и на него му е трудно!То с една фуражка на кой по-напред да угаждаш!?:))))
63
0
 
3
 
! Отговори
Четете интервюта преди 5 месеца
На Христо Грозев да ви се изясни за какъв съве ц козаддунайски Ке н еф става дума в България
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 61...50 милиарда не са загубени...Влезнаха в едни ,,шкафчета " и ,,чекмеджета"..Власт не се консумира без капитал.Комунистс Борисоф добре го знае.Нали е преподавал в МВР.
61
0
 
10
 
! Отговори
... преди 5 месеца
Жозеп Борел..."Радев е наивен, да не кажа по-груба дума"!
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
водата +60%, тока с+5% от юли не е ясни дали по 2 или по три, най висока инфлация в целия ЕС, спекула, дигане на данъци, стига с тоя шенген, украина и еврозона ве
59
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
И този, който допусна договора с Боташ, ще ни говори и за "корупция"? Откакто се изцепи"Му'три вън", и лицето му се изкриви от злоба и само злъч и омраза бълва! За три години , самият той се превърна в Му**ра!
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама разбира се! Като подход - предлагам да отвлечем Нехамер и да го държим в Президентството на вода и булгур докато не се съгласи. Как па не му писна на тоя да хейти?
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Повече от 50 милиарда са загубите на България от това че е готова за шенген, а не е вътре, кога ще се намери политик с топки и да блокира целия ЕС както го прави Орбан, кога?
56
1
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 5 месеца
Този Мульо не знае ли че това зависи от другите страни членки, а не от желанието на този или онзи !?!
55
4
 
3
 
! Отговори
посредсвено равнище преди 5 месеца
Липсва му на тоя както разбиране на настоящето , така и на предстоящото . Какъв Шенген го гони , от там само фашизъм остана .
54
0
 
7
 
! Отговори
елвис преди 5 месеца
ами чорапа изтребител пак нещо е недоволен което е добре , за 7-8 години най далеко са го поканили в челопеч на празника на кьополото , няма друг президент даже и в Африка от когото да се дистанцират всички еу президенти като сол ташакк на неговия господар вова , интересно е с какво толкова го държат за да е послушен и повтаря опоркитв на фсб
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей тоя път ще гласувам за Президента.Довчера щях да късам ,,брюкселското " знаме.Обаче от утре излизам на митинг със знамето на Русия и знамето на САЩ.....Каквото ще да става...Тъй се...Нашите деди , комунистите преди ВСВ , бяха хем със Москва ,хем със Хитлер Можем ли и ние сега ,съвременните комунисти , пак да повторим този подвиг на тогавашните русофили.