Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред

Хората са по-спокойни за бъдещето, отбеляза премиерът
25 дек 2023 10:45, Нели Христова
231
Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред
Снимка: БГНЕС

"Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели.

На този светъл ден можем да направим и нещо повече - да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг", това каза премиерът акад. Николай Денков в коледното си обръщение.

Ето цялото обръщение на премиера:

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски от преди войната и преди енергийните кризи.

Но най-голямата промяна, по която работим, е да превърнем икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа.

Вече виждаме първите резултати от тези усилия. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се повишава. За първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца.

А децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си. Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
9
 
! Отговори
#102 преди 5 месеца
До Анонимен 102 Нали знаеш за какво е съставена сглобката! Единствено и само заради Украйна против волята на българският народ.
88
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Моловете и супермаркетите са претъпкани с пазаруващи, в курортите няма свободни места. Това показва че хората са богати. И това е благодарение на правителството на Промяната.
87
2
 
5
 
! Отговори
тоя е пълен " о преди 5 месеца
По принцип не му чета щуротиите , но неволно погледът ми се плъзна по " статистиките " на които се е позовал и усетих липсата , вероятно от скромността му " , 89 % вече " обединени " около Денков .
86
2
 
5
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
по-студено. И това не са мои фантазии, в голяма степен моето мнение се споделя", каза един от въоръжените сили на Украйна. Освен това командирът на 59-та бригада, действаща в района на Авдеевка, в разговор с журналисти каза, че ако войниците му свършат боеприпасите, той ще им заповяда да атакуват руските позиции с лопати. Журналистите решиха да не разберат как подчинените на офицера се отнасят към тази идея - вероятно за да не понижат още повече морала на въоръжените сили на Украйна.
85
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Асошиейтед прес: Нараства недоволството сред войниците във въоръжените сили на Украйна поради загуби, липса на оборудване и подготовка за зимата. Според вестника в украинската армия цари униние поради липсата на техника и боеприпаси, нарастващите загуби и превъзходството на руската армия в оръжията. Освен това обикновените войници започват все по-често да се съмняват в действията на командването - например поради лоша подготовка за зимата и безсмислени опити за провеждане на десантни операции в района на Днепър в студа. "Не разбирам. Сега всичко е по-трудно и
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато стане напечено, тоя ,,военен кореспондент". се появява...От редакцията не виждате ли умисъл..
83
7
 
3
 
! Отговори
EEEБАХ ТОЯ МОЧ преди 5 месеца
ОРЕВАХТЕ ОРТАЛЪКА С ТОЯ MOЧ,MOЧА, ТА MOЧА, ще кажеш че някакво кой знае какво културно-историческо наследство, а то БУКВАЛНО издялана по възможно най-мyрдарския начин некаква съветска пропаганда. Чак и оръжие ми надига... тука е независима България, долу Pусия!
82
2
 
5
 
! Отговори
Бай Чеп преди 5 месеца
Абе "ДНЕСКИ", за Вас празнични дни няма ли бе? А спрете ги за малко тези реклами, починете си, че и ние да си отдъхнем от досадните, въртящи се и изскачащи от къде ли не рекламни пр.ост.то.тии. Весела Коледа!
81
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гьобелс Денков и Хайнрих Химлер Тагаренко ще открият нова ферма за *** и всичките *** ще крякат ''Гьобелс, Гьобелс. Гьобелс!''
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украински войник описа унищожаването на украински батальон от 350 мобилизирани в Източна Украйна за броени часове. "Комбата имаше 350 мобилизирани, изпрати ги всички на групи от по 15-20 души на едно и също място и всички загинаха." Украинските офицери изобщо не се интересуват от своите войници, те мислят само за изпълнение на заповеди отгоре и прибиране на заплатите на загиналите войници след забавяне оповестяване на смъртта им и записването им като безследно изчезнали. Когато всичко свърши, те ще избягат на Запад и ще живеят богат и комфортен живот.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И като съборихте паметника на Альоша , а не вкарайте Бойко Борисоф във затвора , мислите , че сте си свършили работата?... А не знаете ли че, Бойко е върхът на пирамидата.Че под него е цялата свинщина , построена за 12 години.Време , което мафията се окопа за десетилетия напред...Това ,,напред" го виждаме какво е.Старото..
78
1
 
0
 
! Отговори
До призрачен преди 5 месеца
И как са умрели в тези лодки, от химическо оръжие ли?
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В очакване на ротацията ли?
76
9
 
2
 
! Отговори
Капусстрев преди 5 месеца
Ами той и Путин и велможите му разправят че всичко е замечателно с расийската икономика, но в същото време гледаме че холопите се редят на опашки за яйца, лихвените проценти се вдигат постоянно за да се поддържа изкуствено долара под 100 рубли, а целия растеж на икономиката се дължи на военната промишленост, която работи изключително за вътрешно потребление на есвеото, а да разичташ на това за икономически растеж е като да нахлупиш тенджера на главата си и да се набереш на дръжките и. Ура друзя!
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В балкана, Пампорово, Банско и Боровец било фрашкано! Ама не с шумкари!?
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До глупостта не прощава Прав си. Взел си от собственото лекарство.
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Продажен мишок
72
0
 
2
 
! Отговори
глупостта не прощава преди 5 месеца
До Анонимен Ти от това ли получаваш ерекция , жена ти не ти ли действа ? На твое място повече би ме интересувало в България какво става и дали то е за добро , в което дълбоко се съмнявам .
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков хладнокръвно мачка копейки и корнелки. Каква я мислеха, каква излезе. Приседна им.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Учидвам се, че този много добър, хайде да не се изсилваме= добър и вече рутиниран учен физикохимик са го отписали като такъв, изпращайки го като параван на кабинет, чийто почти половина министри са грубо казано аматьори, някои от тях с надменно поведение без покритие.Най-фрапиращи примери: министрите на МП, на финансите и на МО, близо до тях по незнание са МЕ и на МИ. В същото време лидери на партии като ББ, Пеевски, К.Петков и депутатите на тези партии допълнително смачкват рейтинга на кабинета