Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред

Хората са по-спокойни за бъдещето, отбеляза премиерът
25 дек 2023 10:45, Нели Христова
231
Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред
Снимка: БГНЕС

"Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели.

На този светъл ден можем да направим и нещо повече - да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг", това каза премиерът акад. Николай Денков в коледното си обръщение.

Ето цялото обръщение на премиера:

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски от преди войната и преди енергийните кризи.

Но най-голямата промяна, по която работим, е да превърнем икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа.

Вече виждаме първите резултати от тези усилия. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се повишава. За първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца.

А децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си. Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
7
 
2
 
! Отговори
Най добрия премиер преди 4 месеца
Това че про руските национални изменници изменници ревът срещу него е добър знак за развитието на държавата.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Оптимист И като се събудиш, краката ти отвити, пръстите ти в контакта, по радиото съобщават как руснаците са приели капитулацията на Киев, а прозореца отворен, вали и ти капе на празната глава - така се появяват тези шантави халюцинации. За жалост, медицината не може да помогне на такива с гланцова *** на мозъка, които вярват в глуупости
109
4
 
0
 
! Отговори
Реципрочко преди 4 месеца
Народа е добре, а русофилите стават все по-бедни и недоволни. А когато Русофилите са зле, народа е добре и обратното. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
108
6
 
0
 
! Отговори
БРАВО! преди 4 месеца
Някой ден ще има паметници на този човек на видно място в столицата.
107
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този ежедневно приема халюцогенни гъби и живее в негов си, измислен свят. Междувременно финансовия минисър изтегли поне 12,000,000,000 нов заем за половин година за да закрепи властта и този да продължава да мрънка небивалици.
106
2
 
8
 
! Отговори
едва ли преди 4 месеца
Този пак бълнува! Каква увереност, какво щастие!? Вие съсипахте държавата, той ми говори за светлото бъдеще.......!
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До *** Ти дори не си усетил, от посолството има тунел до задното ти отвърстие...
104
1
 
2
 
! Отговори
Тангра преди 4 месеца
Гледам все напред надолу.Разбивате останките от мизерния народ!
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 113..Аз на пропаганда не вярвам.От където и да е...имунизиран съм за лъжите.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Боби Там е работата, че в КС са наслагани слагачи и дори корумпета предани на Тиквата. От сега започнаха да ги ухажват и да им предлагат неща, на които не могат да откажат. Следователно може да очакваме всякакви решения от тях, но едва ли честни и по съвест.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво на еврогеят Денков!
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 107...Това е така.И те не го крият.Обаче вълкът си остава вълк в каквато и кожа да се облече.Ние не се научихме да го различаваме.И Левски предсказва за нас...,,парени и горени. , а не се научихте да духате"
99
0
 
4
 
! Отговори
тарикатче преди 4 месеца
До Анонимен Ами ти как така не си повлиян от тази " вредна руска пропаганда " , а си очевидно повлиян от една друга може би невредна пропаганда ?
98
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига с тая марионетка Денков бе!!! Писна ми да му гледам мишата физиономия и да му чета "мислите" по няколко пъти на ден по празниците! Да не би да ни го пробутвате вместо дядо ви Коледа?
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие-да,но ние-не!С тая сглобка върнахте Борисов на бял кон.Няма да ви го простим.
96
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Не е добра новината, 2023-та година ще остане в историята с незаконно съборени паметници и противоконституционни промени в Конституцията, които са в компетенцията на Велико народно събрание и не може да се променят правата на държавния глава и на главния прокурор. Отделно за 24-ти май е посягане на историята и националния празник. Очаквам Конституционният съд да се произнесе като независим орган и да отмени новата смешна и унизителна Конституция. Те сега са подвластни на тази върхушка.
95
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руската вредна пропаганда , верен наследник чийто е БГ ДС , не спира с манипулациите си.Хеърля българина е противоборство на червени и сини.На американци и руснаци.А истинската причина е да има смутове и разединение сред нас българите.
94
5
 
1
 
! Отговори
Декоратов преди 4 месеца
Оруел беше казал че ще доживеем нацистите да наричат другите нацисти - това се случи с расняците, те винаги са били нацяги но сега това се прояви явно за целия свят. Промиват мозъжите още на децата в детсктата градина, за да има пушечно месо за цар батюшка, който убеждава че да умреш в вонючий окоп на чужда територия, която на холопа нахрен не му е нужна, е защита на родината.
93
2
 
5
 
! Отговори
МОЧА преди 4 месеца
Под монумента сигурно има тунел до посолството....
92
3
 
7
 
! Отговори
Този дразни преди 4 месеца
А и вие дразните като непрекъснато ни го натрапвате!