Костадинов с нова снимка на Шипка: Паметникът е ограден!

Елате на Шипка на 3 март, зове той
Обновена: 9 яну 2024 14:38 | 9 яну 2024 14:38, Красимир Ангелов
415
Костадинов с нова снимка на Шипка: Паметникът е ограден!
Снимка: Facebook

"Когато излезе новината, че започва "ремонт" на Паметника на свободата, качих илюстративна снимка от предишния "ремонт" през 2019 г. Знаех, че паметника вече е ограден, но не исках да карам някой да се качва само за да го снима. Тъй като американските жълто-кафяви "медии" се хванаха за снимката, че била стара, сиреч информацията за забранения достъп до монумента не била вярна, се наложи вече да пратя хора“.

Това се чете в позиция на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, изпратена до медиите, относно реакциите след публикуването на негова снимка, с която той твърди, че Паметникът на свободата на героичния връх е ограден и с ограничен достъп.

Още по темата
Костадинов публикува в своя профил във Facebook снимка, за която твърди, че е от петък и е направена от Димитър Пашев, председател на Възраждане-Казанлък и председател на комисията по култура в общинския съвет на Казанлък.

"Паметникът е ограден и достъпът до него вече е забранен. На табелата пише на български и английски (както знаете, в нашата страна има два официални езика - английският като нищо може скоро да измести българския), че има опасност от падащи предмети. Абсолютно същите табели бяха сложени и по оградите на Паметника на съветската армия", пише Костадинов и продължава:

"Защо имаме основания да се притесняваме от този ремонт? Напомням, че паметникът на съветската армия беше махнат абсолютно незаконно. Съдът го потвърди, и въпреки това го махнаха. Никой не е предполагал, че управляващите еничари ще сторят такова брутално закононарушение. Ето защо сега имаме всички основания да сме притеснени за Шипка. 3 години ремонт на фугите - че той за толкова години е построен! Да не говорим, че беше ограден още същия ден, когато излезе новината по телевизията. Целта им засега е да спрат честванията там, които се превърнаха в най-мащабната манифестация на пробългарски и проруски чувства в България. А след това като нищо може да почнат провокации - някой ще надраска паметника, друг ще му счупи нещо, американските жълто-кафяви "медии" ще почнат да говорят как разделя народа и след няколко години няма да го има. Това, разбира се, ще се случи само ако това управление се задържи, а то, според мен, няма да се задържи. Но все пак сме длъжни да разглеждаме всеки сценарий“, пише Костадинов.

В края на своята позиция той призовава българите да отидат на Шипка на националния празник 3 март.

"Нека се съберем 100 000 българи там! Елате, въпреки оградите на еничарите и забраните им за достъп! Нека възраждането на българската свобода отново, както през 1877 г., да започне от Шипка!", завърши Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са били руски територии и руски болярства, болярствата са големи области от дадена държава и обикновено са били управлявани от роднините или приближените на руския цар, в някои случаи и от воеводи(военизирани управители), но рядко; а под тях по ранг, в йерархията са били помешчиците, които са притежавали и обработвали земите, които също са били богати!
343
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Схващате ли хронологията(!) и фактите? Украинската и полската нации, са създадени от руско население през ПСВ и Октомврийската революция през 1914-1918 г.(!), а рускотурската Освободителна война е през 1876-1878(!) година, когато "украинска нация" все още не е съществувала, тя и самата дума Окраина, Украина е руска и означава - у края, в покрайнините! Т. е., през руско-турската война, не са съществували тези нации и украинците, такава държава Украйна и сега няма, нито е била признавана някъде!
342
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЧЕТЕТЕСамо че, "украинската нация", започва да се създава през ПСВ, т.е. 1914-1918 г., създават я с насилие австрийците+немците, които нападат Русия(днешните територии на Полша, Украйна) и местни руски предатели, също и заблудени хора, въвлечени в това предателство, като използват стар руски диалект+измислени думи, а който руснак , не е желал да се пише от новоизмислената нация "украинец", немците са ги изтезавали , убивали, пращали в концлагерите "Талергоф", "Терезин", през ПСВ.
341
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Надявам се наистина ние българите да не поддадем на недоразумения и аз да да се прибера у дом за празника ,а после ще обсъждаме
340
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
кво точно коментирате ,ние българите на 3 март ще си посрещнем празника на шипка или в стара загора , а ония недоразуменията ще си чакат =за тях скоро или стоика акробат на колесник или каменоделец на Белене -тъкмо бях започнал да ги съжалявам помиарите,но време е маика България да започне да раздава шамари
339
7
 
5
 
! Отговори
Психиатър преди 3 месеца
Своевременното диагностициране и хоспитализиране на пациента предотвратява щетите, които нанася, както на самия себе си, така и на своите близки!
338
4
 
6
 
! Отговори
До незнайко преди 3 месеца
Ти от Украйна ли пишеш? Или от дупката на Козяк?
337
8
 
3
 
! Отговори
незнайко преди 3 месеца
НАЛИНЕ СТИГАТ БОЙЦИ,НА ФРОНТА.още ли са тук,а и другарите,от БКП.ДА ЗАМИНАВАТ.ИНАЧЕ,НЯМА победа,будет,за нами!Ха,ха,ха.
336
9
 
10
 
! Отговори
qwety преди 3 месеца
"Паметника е ограден!"Само дето е ограден от 3 (три) години, но баш патрЕота и възрОжденец се сетил сега!Смешни стават вече!Паметника на Шипка е ограден от 3 години заради паднали каменни плочи и се чака реставрация.Само ми интересно - защо при толкова много патрЕоти и възрОжденци не могат да се съберат пари за ремонта на Шипка а се чака на държавата?Не че не е работа на държата изобщо не оправдвам управници и чиновници!Но защо Възраждане не направят една кампания и да съберат парите?
335
2
 
2
 
! Отговори
До до ЧЕТЕТЕ преди 3 месеца
само че като е умрял в руската империя, това не го прави руснак. Радецки е латвийски шляхтич, протестант, направил кариера в руската империя, потушавайки въстания в Унгария и в завоевателните акции срещу Чечня, Дагестан и Абхазия. Вярно, че точно това, с изключение на протестантството, може да опише и съвременния руски военен. Да де, няма много потомци на *** там останали
334
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Впрочем лошо, че е "пратил хора", а не е отишъл сам, да прескочи оградата и да му падне някой камък на главата.
333
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Kоцето си лае, керванът си върви. Само Нинова липсва да спомене, че и този паметник ще се реже с флекса.Иначе Коцето ще събере 100 000, ама някой друг път. Като вземеш предвид, че половината му избиратели са пенсионери, трябва всички останали да му се вържат на акъла и да ходят на туризъм. Отделно не е подбрал сезона, Нинова поне води нейното стадо, когато има тревичка, а не преспи.
332
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мъкааа , мъка българо-съветска ...
331
1
 
10
 
! Отговори
до ЧЕТЕТЕ преди 3 месеца
До ЧЕТЕТЕ Доибре е и ти да попрочетеш! Генерал Радецки НЕ Е УКРАИНЕЦ! Умрял е в Одеса, която през 1869 година си е била в Руската империя. А каквои са тия "укаинци' вероятно може да обясни учителката ти по български език от основното училище.
330
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костадинов да не си заработва заплатата с паметта на българските опълченци,руски войници.
329
8
 
11
 
! Отговори
без име преди 3 месеца
ауу страшно тоя е най-добрия да всява суматоха, плъх
328
10
 
9
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ преди 3 месеца
В боевете при шипка участват 35 Орловски и 36 Бряски полк в състав 46000 войника.Генерал Радецки също Укаинец пристига на помощ с Украински отряд.Там се бият 6000 българи.
327
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ев-ро ге--йски вампири бродят из Европа !
326
3
 
4
 
! Отговори
Тихомир преди 3 месеца
345 - бегай на лекар, спешно ти е. Ама ати си го знаеш това.
325
19
 
14
 
! Отговори
българите сме с Укр преди 3 месеца
какъв е тоя фес на снимката.. Да благодарим на украинци,литовци, естонци, поляци ,румънци и други народи дошли да помагат да се освободим... руските крепостни по бедни от поробените българи дошли да крадат.. добре че в ония времена нямало перални и хладилници..ха.ха на руските империалисти е платено 32 тона злато за наетите руски крепостни дрипльовци