Костадинов с нова снимка на Шипка: Паметникът е ограден!

Елате на Шипка на 3 март, зове той
Обновена: 9 яну 2024 14:38 | 9 яну 2024 14:38, Красимир Ангелов
415
Костадинов с нова снимка на Шипка: Паметникът е ограден!
Снимка: Facebook

"Когато излезе новината, че започва "ремонт" на Паметника на свободата, качих илюстративна снимка от предишния "ремонт" през 2019 г. Знаех, че паметника вече е ограден, но не исках да карам някой да се качва само за да го снима. Тъй като американските жълто-кафяви "медии" се хванаха за снимката, че била стара, сиреч информацията за забранения достъп до монумента не била вярна, се наложи вече да пратя хора“.

Това се чете в позиция на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, изпратена до медиите, относно реакциите след публикуването на негова снимка, с която той твърди, че Паметникът на свободата на героичния връх е ограден и с ограничен достъп.

Още по темата
Костадинов публикува в своя профил във Facebook снимка, за която твърди, че е от петък и е направена от Димитър Пашев, председател на Възраждане-Казанлък и председател на комисията по култура в общинския съвет на Казанлък.

"Паметникът е ограден и достъпът до него вече е забранен. На табелата пише на български и английски (както знаете, в нашата страна има два официални езика - английският като нищо може скоро да измести българския), че има опасност от падащи предмети. Абсолютно същите табели бяха сложени и по оградите на Паметника на съветската армия", пише Костадинов и продължава:

"Защо имаме основания да се притесняваме от този ремонт? Напомням, че паметникът на съветската армия беше махнат абсолютно незаконно. Съдът го потвърди, и въпреки това го махнаха. Никой не е предполагал, че управляващите еничари ще сторят такова брутално закононарушение. Ето защо сега имаме всички основания да сме притеснени за Шипка. 3 години ремонт на фугите - че той за толкова години е построен! Да не говорим, че беше ограден още същия ден, когато излезе новината по телевизията. Целта им засега е да спрат честванията там, които се превърнаха в най-мащабната манифестация на пробългарски и проруски чувства в България. А след това като нищо може да почнат провокации - някой ще надраска паметника, друг ще му счупи нещо, американските жълто-кафяви "медии" ще почнат да говорят как разделя народа и след няколко години няма да го има. Това, разбира се, ще се случи само ако това управление се задържи, а то, според мен, няма да се задържи. Но все пак сме длъжни да разглеждаме всеки сценарий“, пише Костадинов.

В края на своята позиция той призовава българите да отидат на Шипка на националния празник 3 март.

"Нека се съберем 100 000 българи там! Елате, въпреки оградите на еничарите и забраните им за достъп! Нека възраждането на българската свобода отново, както през 1877 г., да започне от Шипка!", завърши Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Западна Европа се ориентира към строителство на АЕЦ. Франция планира да построи нови 10 такива. Боко Тиквата спря стротелството на АЕЦ Белене с думите Аз пари за гьол не давам.И сега когато ще бъдем задължени да закрием ТЕЦ-те и когато долната продажна стерла Миглена Кунева на своя глава ликвидира реактори на АЕЦ Козлодуй, какво ще правим?"
323
3
 
26
 
! Отговори
Хм преди 4 месеца
Някои хора не разбраха ли, че онази Русия не е СССР, или сегашната Русия? Руско- турската война няма нищо общо със Втората световна и никой не иска да маха паметници посветени на хора, които са се били за България!
322
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Извършва се серия от гаври и агресия срещу български паметници, няма ли кой да спре това, кога ще бъдат хванати и осъдени виновниците?
321
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой ще спре вандалщината с паметниците? Някой във Варна, е съборил и бюст-паметника на българофила и руски граф Игнатиев , който е направил толкова много за България и е работил в полза на България: "В 9:10 ч. тази сутрин гражданин е сигнализирал дежурния служител в Община Варна за вандалски набези върху паметника на граф Н. П. Игнатиев" Няма ли кой да им хвърли по един бой и ги осъди тези вандали, да платят щетите и стоят в затвора няколко месеца?
320
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не Костадин или някой друг, а Бойко дърпа България към дъното, докато все още е в парламента и политиката, бял ден няма да видите, не го ли разбрахте вече?!
319
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само Левски! Долу Възраждане!
318
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Костадин се перчи сам на паметника силен-вилен, ама кайто дойдат левскарите на 3-ти март да честват, той се се под.рис.ка.
317
7
 
4
 
! Отговори
Станислава Рангелова преди 4 месеца
Младенова: Дрън-дрън, че пляс! Костя, марш в миналото! Сега е 21-ви век.
316
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аман от нацистки възрожднески тъпни. Паметникът на Шипка си стои и ще си остане там, за разлика от Копейкин, който вече е в историята, ама не тая от учебниците. А от тая, дето се забравя бързо.
315
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 324 Той все е пръв между последните. А "следващите" избори минаха, брат! Не разчитай. Сбъркал си датите. Минаха и отминаха.
314
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига с тея пеметници бе! Още преди 20 години искаха да го ремонтират. Ще го позамажат с цимент да е готов за 3-ти март, какво толкова. Костя се чуди откъде да си го вади... ПиАрът. За смях стана, не се отказва.
313
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Трябва да си редко кух елемент,за да правиш аналогия между паметника на Шипка и Паметника на съветската армия.Първият изразява признателност към армията освободила България.Другият е прослава на една окупационна армия,която подкрепя държавен преврат.Изпълнението на Копейкин е елементарна стръв за малограмотния му електорат.
312
2
 
3
 
! Отговори
БАБА ВИ преди 4 месеца
Там сме. Може и въоръжени да дойдем.
311
4
 
3
 
! Отговори
Сатир преди 4 месеца
Ти да видиш, сега ще трябва да благодарим на Украинците за свободата!?!?! Да помислим, в онова време украинци имало ли е или тук таме казаци. Много ме объркаха новите съгаласни?
310
3
 
1
 
! Отговори
Станислав Рангелов преди 4 месеца
До Анонимен ами той почти го е заменил, кое не е така? Аз се чудя как има ***, които още живеят в розовите си гейски сънища!
309
9
 
9
 
! Отговори
Младенов преди 4 месеца
Достоен и смел мъж! Сам срещу управляващия режим!
308
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Подигравайте се на Костя, но на следващите избори той ще е пръв! След обединението с боко и прекаленото навеждане с д-то към новия брат това ни чака!
307
8
 
11
 
! Отговори
напред.. преди 4 месеца
Къща на брега на Варненско езеро.Вече може би заработва хотел.Чрез нахалство-към прогрес.Колелото на историята се върти бе,Копейкин.Това което беше,няма да се върне.Има пренареждане.
306
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз съм Костя Копейкин. Професията ми е национален предател. Давам всичко за копейки - майка, родина, брат, сестра... каквото кажете. На плажа приличам на пилешко крилце, и се пеня, като мъничко петле...
305
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Костя се чуди с какво да събере некое лайкче, но е прекалено вдлъбнат и събира само присмех.