Тошко Йорданов: Денков излъга в парламента

Единствените в ЕС, които са били толкова глупави, са управляващите от ПП-ДБ
14 яну 2024 22:25, Нели Христова
136
Тошко Йорданов: Денков излъга в парламента
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви в предаването "Брюксел 1", че премиерът Николай Денков е излъгал в парламента по темата за мигрантите.

Гостът на Милена Милотинова посочи, че в анекса към Дъблинското споразумение за България се споменава "незабавно приемане обратно на всички лица, търсещи убежище, за които България и Румъния носят отговорност в съответствие с регламента от Дъблин без никакви ограничения".

Това е от особено важно значение за афганистанци и сирийци, търсещи убежище. Документът е подписан на 29 декември 2023 г., стана ясно от думите на Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Той цитира питане в австрийския парламент до министъра на вътрешните работи на Австрия за мигрантите, които страната иска да ни върне обратно.

"За България е посочена цифрата 9196 човека. България се е съгласила на 6619. Със споразумението, което нашите подписват, всички тези души се задължаваме да ги приемем без да кажем "не". Преди това сме могли да бавим процедурата. Единствените в ЕС, които са били толкова глупави, са управляващите от ПП-ДБ, подписвайки този анекс. Това важи не само за Австрия. Всяка държава би могла да поиска да ни върне хората, които са били регистрирани при нас", обясни Тошко Йорданов.
 
За 2022 г. България официално е приела 20 014 мигранти и е държавата, която се е съгласила да приеме най-много мигранти от Австрия, изтъкна депутатът от ИТН.

"В момента опитват да променят закона, за да задължат общините да приемат емигрантите, които ще идват и които ще ни връщат. Всеки българин и български град ще бъде "безкрайно щастлив" да му стоварят афганистанци и сирийци и да се оправят. Срещу какво? Срещу въздушно-капковия Шенген", настоя Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
10
 
2
 
! Отговори
комплексари и убийци преди 3 месеца
тошко,путин,сталин...общото е , че са лилипути...ако се адде власт на такива като тошко ще се пръкне нов сталин....не и Казанова!
106
5
 
1
 
! Отговори
очевидец преди 3 месеца
ИТН, Тошко и Славчо НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ....ти да видиш!
105
1
 
14
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 3 месеца
Две години (Протести 2020 -2022 ) ви лъгаха "Никога повече ГЕРБ", "Ще изчегъртваме ГЕРБ и ДПС" и сега какво стана? - " Имаме договорка сглобка и тя е полезна " както го каза в ефир по БНР Христо Иванов! Това ли беше всичко? Всичко в записа се сбъдва и сега и с тези документи ПАК народ спи .Мигранти ще имаме над 9000 ,ясно . И евро ще ни въведат ,но не за нас ,а за тях ,защото в левове няма да стигнат печатаните париза социални помощи .Айде да се сещам И ЗА ЗАЕМИТЕ НА ЕВРО Ч .ЛЕ . НКИТЕ в еврозоната трябва като процент да помагаме да им платим. А за заема на Украйна да кажа ли ?
104
1
 
6
 
! Отговори
Афган преселяк преди 3 месеца
Един мой приятел турчин ми разпава в Австрия, чи българите били най-гостоприемните на тази планета и аз са затюхкак как съм минал България транзит и не съм го знаел тва. Питай ва, аркадаш, питай, ний 500 години ядпхми, пихми и на обслужваха там, опрайхми си гена и фейса, сичку. Ти ся си крив един такъв азиатец, *** българките шти опраат гена, а бълагрити шта гледат кат свой син - ранат, пошт, а ти само ракъ-кефли и вади-тури!
103
16
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 3 месеца
Всяко изказване на ИТН и Възраждане е само и единствено в полза на Руските терористи и никой друг. Целта е да манипулират хората, само и само да останем извън ЕС, бедни, нещастни, мизерни и да ни заличат. Четете Левски, Вазов, Ботев, Захари Стоянов и много други какво са писали за Руските окупатори. Левски е поръчан от същите "защитници", защото са виждали в него заплаха за Руските интереси
102
11
 
7
 
! Отговори
ъхъъъ преди 3 месеца
Тошко пак се изказва от дупката си като черна станция. Ясно е на всички че този е в НС за да създава напрежение, манипулации и лъжи. По същия начин излъгаха и избирателите си и то не веднъж а цели няколко пъти !Само това е достатъчно за да знаем че той пак манипулира хората
101
4
 
15
 
! Отговори
боб преди 3 месеца
Прав е! Време е за метла...
100
18
 
12
 
! Отговори
Г557дт преди 3 месеца
Тошко Йорданов е като отровна пепелянщка, не спира да мята в медийното пространство мръсната си отрова. Тава е токсична личност, наета да злепоставя умни и образовани хора като Денков.
99
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато видя ехидната му самодоволна физиономия няма значение какво казва.Не го слушам.
98
20
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 3 месеца
От къде толкова злоба се е насъбрала в този дребосък Тошко?! Когато Тошко Йорданов говори неосвователто лоши неща за премиера Денков, за да го злепостави, в един момент ще постъпят по същия начин и с него!!!
97
1
 
18
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До Анонимен105 В грешка си. Бежанците не идват, за да работят. Те идват друг да ги храни.
96
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добра схема. По тази логика в страните от централна Европа няма да остане нито един мигрант. Всички ще отидат по периферията.
95
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
До анонимен 106Абе бае... добре че има такива клюкарки та да разберем за част от нещата дето си ги прокарват под масата без да се информира работодателя (народа)
94
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
>не случайно че вече се говори за спиране на помощите за безработни ако откажеш предложена работа-нещо като концлагер -каквото ти кажат това работиш-за да има за бежанците -българино отвори си поне едното око преди да те пратят на гилотинат
93
4
 
11
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Ти също лъжеш често ,Йорданов!"Лъжата" се е превърнала в "норма за повеедние" ,не само в обществено-политическия ни живот ,но в "човешките "взаимоотношения Основната цел на лъжата е манипулация.Тези ,които манипулират ,лъжат и са "гъвкави" - нагаждат се според ситуацията ,което в България се разбира "приспособимост" се считат от обществото за хитри и умни ,но всъщност са индивиди без морал-слабохарактерни ,брутално- безскрупулни и скотове,които са готови на абсолютно всичко за лични интереси
92
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Педя човек лакът лъжи обвинява другите в лъжене. Усвоил е главния московски прийом обвини опонента в собствените си грехове преди той да е сторил това.
91
0
 
11
 
! Отговори
баста преди 3 месеца
Ами взимайте пушките и марш на границата да пазите.Да бае и баба знае.
90
17
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
А Тошко и Дебелян Добрев са назначени за клюкарки в парламента.Кажете едно нещо,което сте свършили освен да зяете.
89
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То Денков кога не е лъгал се чудя аз !?! Тошко е един от малкото които не се притесняват да казват изтината !
88
5
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 месеца
Всичките 7 сценаристи на Слави са в парламента.Сигурно Гъмзата или Годжи му правят предаванията.