Тошко Йорданов: Денков излъга в парламента

Единствените в ЕС, които са били толкова глупави, са управляващите от ПП-ДБ
14 яну 2024 22:25, Нели Христова
136
Тошко Йорданов: Денков излъга в парламента
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви в предаването "Брюксел 1", че премиерът Николай Денков е излъгал в парламента по темата за мигрантите.

Гостът на Милена Милотинова посочи, че в анекса към Дъблинското споразумение за България се споменава "незабавно приемане обратно на всички лица, търсещи убежище, за които България и Румъния носят отговорност в съответствие с регламента от Дъблин без никакви ограничения".

Това е от особено важно значение за афганистанци и сирийци, търсещи убежище. Документът е подписан на 29 декември 2023 г., стана ясно от думите на Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Той цитира питане в австрийския парламент до министъра на вътрешните работи на Австрия за мигрантите, които страната иска да ни върне обратно.

"За България е посочена цифрата 9196 човека. България се е съгласила на 6619. Със споразумението, което нашите подписват, всички тези души се задължаваме да ги приемем без да кажем "не". Преди това сме могли да бавим процедурата. Единствените в ЕС, които са били толкова глупави, са управляващите от ПП-ДБ, подписвайки този анекс. Това важи не само за Австрия. Всяка държава би могла да поиска да ни върне хората, които са били регистрирани при нас", обясни Тошко Йорданов.
 
За 2022 г. България официално е приела 20 014 мигранти и е държавата, която се е съгласила да приеме най-много мигранти от Австрия, изтъкна депутатът от ИТН.

"В момента опитват да променят закона, за да задължат общините да приемат емигрантите, които ще идват и които ще ни връщат. Всеки българин и български град ще бъде "безкрайно щастлив" да му стоварят афганистанци и сирийци и да се оправят. Срещу какво? Срещу въздушно-капковия Шенген", настоя Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Италия, която е толкова пъти по-голяма от нас, се е съгласила да приеме обратно 700 мигранти, Гърция - само 500... Хитри гърци, византийци... А ние ще се съгласяваме на 6600 души... Онзи ден в автобус 260 към Горна баня имаше 6-7 младежи афганистанци явно. Тъмни. Всичките с бради. Пуснаха си тяхна музика с телефона. Вдигнаха страшен шум. На забележката ми - по тихо, щяха да ми налетят на бой. Добре, че и останалите пътници се обадиха, та млъкнаха. Така че те вече са тук и ще нарастват.
86
1
 
8
 
! Отговори
103-ти И как преди 3 месеца
по-точно ще разбереш дали са дошли мигрантите? Ти знаеш ли въобще колко има, къде са разположени?
85
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обаче ако не дойдат през тази година от Австрия тези бежанци предлагам този и другите подобни да ги бием с пръчка на гол *** на площада, а ако дойдат същото важи за Денков и прочие. Защото до сега от тези слушах за мобилизация преди 2 години - не се случи, за бензин 5лв - не се случи. Олио 8лв - не се случи. Хляб 5лв - не се случи. До кога ще може някой да си говори, каквото му шепнат на ухото.
84
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тошеее, тоше, тоше , защо не си седя на село, ами се правиш на проницателен Ча Лга Р!?
83
6
 
15
 
! Отговори
Само посмейте преди 3 месеца
Ако ПП ДБ спрат всички социални плащания за българите, за да и юма за афганистанците и сирийците пари....със сопи на улицата. Всички! И бой!
82
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е.Наколенков излъга.За наказание още ще му порастне носа.Да видим докъде хаха.Останаха му само очилата и носа.Другото е на изчезване,защото народа му казва :"Изчезни".Все пак е малко по-добре от Гаргамелката.
81
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 97:Не гласуваме за тях.Взеха изборите с ала бала и сами даже си признаха на един запис,който всички чуха.
80
8
 
12
 
! Отговори
пак аз преди 3 месеца
Когато представител на партия, която на няколко пъти излъга целокупния български народец твърди, че някой друг излъгал, аз съм склонен да приема, че тоя другия не е лъгал никога в живота си, вместо за пореден път да повярвам на тоя лъжльо. Време е тая измислена шоуменска клика да си ходи в шоуто. Поналапаха се вече - стига им толкова.
79
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не случайно че вече се говори за спиране на помощите за безработни ако откажеш предложена работа-нещо като концлагер -каквото ти кажат това работиш-за да има за бежанците -българино отвори си поне едното око преди да те пратят на гилотината
78
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо гласувате за тези продажници, изменници, фашисти, мутри, тарикати, лъжцци, двойни граждани от чужбина? Мазохизмът на народа е голям. Избира тези садисти да го мачкат, да му сменят историята, празника, конституцията, да му налагат чужди западни обичаи и учения, да му налагат западна содомия и западна гледна точка към света. Искат да забрави народът кой е, събаря му паметниците, извращава историята, фактите. Тази софийска секта от чуждопоклонници не е голяма. Не гласувайте за нея.
77
3
 
23
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
нормално, Габриел ще каже предния преди мен е подписвал, аз нишо не мога да направя, така сме вече 33 г
76
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
че къде ще настанят 10 хиляди парчета?? ААА то затова Васко ДСто обсъждаше либералната глупост в необитаемите апартаменти купени с инвестиционна цел да бъдат настанявани чужденци??
75
6
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
ПП/ДБ планират да спрат всички социални плащания на българи, за дадат КЕШ социални помощи на афганистанци и сирийци.Идете и вижте проекта за закон за изменение и допълнение на Закона за социалните услуги.И ще задължат общините да ги настанят, т.е. бългапите ще бъдат изхвърлени от общинските жириша.Пак гласувайте за измамника Василев и *** Петков.
74
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че те кога са казали истината?
73
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре, че беше Тошко! Да разбера, че има,, Теория за черната дупка", от Айнщайн..... или Ники Щайн?
72
18
 
14
 
! Отговори
Черна дупка преди 3 месеца
Интересно ми е, Тошко до къде може да копа.....
71
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 85. С тая демография ако приемаме мигранти за 2 години и българите в България ще са малцинство
70
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това, колко пъти ще го пускате? Като, хит на бис...
69
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
с тази демография трябва дори умишлено да пускаме мигрантите у нас, не да се страхуваме че ще ни пратят!
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
82 психопата си ти и то поръчков.