Любен Дилов - син: НС може да изкара пълен 4-годишен мандат

Само Тодор Живков е управлявал като Радев, каза депутатът
27 яну 2024 22:00, Анисия Иванова
74
Любен Дилов - син: НС може да изкара пълен 4-годишен мандат
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нищо не произтича от това, че Радев не беше на клетвата на новите конституционни съдии. Той е един от гостите, аз също не бях на клетвата. Няма специална тежест, в морално отношение е знак, че не одобрява този избор. Това заяви депутатът от ГРЕБ-СДС Любен Дилов - син в студиото на "Опорни хора".

Той подчерта, че действията на държавния глава затвърждават напрежението му с изпълнителната власт.

"Не крие амбициите си за политически проект след края на втория си мандат и напрежението с неговите деца- ПП-ДБ. Там се развива сюжет - "Я тебя породил, я тебя и убью!" - да сме актуални с украинската обстановка. Изпълнителната власт функционира без опеката на президента, не е лошо. Има сътресения и трусове, но е осъзната необходимост. Моите колеги преглъщат тежки хапове от тази коалиция - ти си ги насъсквал 2-3 г. един срещу друг и има казваш - няма с кого", заяви депутатът.

Пред Bulgaria ON AIR той определи Десислава Атанасова като изключителна фигура, много ярка и много полезна за политиката, супер диалогична. А според него с промените в основния закон функцията на КС става по-близки до реалния живот.

"Противниците на промените искат КС да бъде кула от слонова кост, която се занимава с академични казуси. Всъщност възможността доста повече хора да сезират КС се връща повече в реалния живот, заема функцията, ако ние с вас имахме право на индивидуална жалба до КС", даде пример Любен Дилов - син.

Очакванията на депутата са, че коалицията маже да изкара пълен 4-годишен мандат.

"Като нищо може да изкара пълен мандат, ако иска да е полезна на българите, трябва да кротува. Лесно е да се сбием помежду си, да разтурим всичко и той ще е много основателен. Справката е с общинския съвет в София", каза събеседникът.

По думите му на Радев му се е усладило да управлява, макар че по Конституция не може да управлява. А по закон ролята му е компромисна.

"Първо трябва да се пребори със своите за номинация, после да обедини 2/3 от политическия елит да го подкрепи и след това да стане президент. И Майка Тереза да е, ще се изкуши да посегне към изпълнителната власт. 3 г. управляваше директно, пряко с власт, само Тодор Живков може би е имал такава власт. Когато тези инструменти му се изплъзнат, логично е да се съпротивлява. Тази битка няма да спре", прогнозира гостът.

Любен Дилов - син показа и новата си книга - изключително политически некоректния  сборник "Български антинародни приказки".

"Тя е скандално неприлична, съдържа политически некоректно съдържание, събирала е фолклор последните 20 г. Получи се нещо смешно", каза Дилов.

Предстои европейско турне за представяне на сборника в над 20 града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Моли се това да стане факт,защото некадърници като теб,ги чака глад.Ти си от нищо не можещите, затова като дръглива овце вървиш след банкянския овчар.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Става: единият намагнитен бабаит с изражение на квартален гамен и с гаменски маниер на говор, наподобяващ по-скоро грухтене; вторият с милиционерско образование и държащ се като типичен милиционер: този да потупаш по рамото и сетне да го метнеш така, че не може да се опомни цял месец,другият да го подхлъзнеш,третият да го смажеш с интрига,четвъртият да го изгониш.Накрая тройката от ПП, дошли по поръка на САЩ след 30 години да ни направят колония на великата държава и база на нейните ВВС и ВМС.
47
2
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 3 месеца
Естествено че ще изкара. ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС ще ни вкарат в еврозоната и Шенген. Всички копейки ще плачат.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как че искара като като теб)
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България е окупирана държава. Провежда се пълно заличаване на националната на памет и идентичност.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как така правителството може да изкара само един мандат! Четири мандата може да изкара, стига Дилов -син да каже, и от Пеевски и ББ още по един мандат - общо 24 години. Сетне една федерация Турция-България със столица Истанбул с вицепремиери ген.Атанасов и ген.-лейтенант Боци Борисов!
43
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
за едната заплата и пенсия не знаете какво да говорите вече само се излагатене виждате ли че нищо не се променя в полза на хората хора с двоино гражданствода стават депутати и министри да купуват зем земя и накрая турски самолети да нивардят от кого отвратителни сте махаите се
42
0
 
6
 
! Отговори
Бръмбар преди 3 месеца
Скрий се и не се показвай,че отвращаваш народа и започвам да драйфам от такива като теб.
41
0
 
10
 
! Отговори
754 преди 3 месеца
Иска му се на този тарикат!!!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да каже Любен Дилов син, е гласуващите на избори стават все повече.Това също не е ли морален вот.И на любимата му гербаджийска партия нека каже ...Нямате тежест..И думите и морала ви нямат тежест Тежите единствено на килограм ,,кюлчета" и мазнини.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Циркаджия! Облечен като клоун и слушаш под строй дедо си Борисов дъртото ***!!!
38
2
 
10
 
! Отговори
До 58 преди 3 месеца
До АнонименАма тоя фъфляк говори за европейско турне!Кой ли ще го финансира или ще си пише една дълга командировка!Железото ще му каже как става това
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Позор! Продажен псевдо интелектуалец. Мини по градовете с книгата - да те заплюе народа. Какво стана с партията Гергьовден? Поредната спонсорирана псевдо опозиция. Но ще дойде един ден истинския Гергьовден - Бог вижда всичко. Относно президента-независимо че не е цвете, поне демонстрира някаква опозиция и отвращение от опорочаването на родното правосъдие. Не-юрист, народен предател, Гербова слугиня ще ходи на най-голямата съдийска длъжност. Колко долу сме паднали!
36
2
 
8
 
! Отговори
Да попитам, ако преди 3 месеца
Някой може да ми отговори.То телевизията тече една реклама за лекарството милгама. Този, който го предствавя има същият характерен говор, като Дилов, та се питам, ако е той, толкова ли ниско е паднал , че за пари да рекламира лекарства?
35
1
 
22
 
! Отговори
До 49 преди 3 месеца
До АнонименТози сбъркан човечец е толкова интелектуалец, колкото Борисов има качествата на генерал!И двамата са един и същи смешници!
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този е доказателство номер едно за продажността на т нар бг "интелигенция".Затова аз я наричам псевдоинтелигенция.Пример, баща му е верен човек на Живков, а той седи за облаги до Борисов.
33
1
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Грозно е падението Диловско.От интелектуалец до ГЕРБав глашатай.Хареса му държавната хранилка и горещо се надява да изкюти 4 год. като депутат.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гаргамел пак се изходи.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шутът на Гнерал Борисов.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Управляващото мнозинство да промени конституциятаи един мандат на парламента да е 6 години, а не 4.