Финландски изтребители ще патрулират над България

В дежурство ще са осем машини F/A-18 Hornet
Обновена: 2 фев 2024 13:37 | 2 фев 2024 13:37, Петър Бойчев
69
Финландски изтребители ще патрулират над България
Снимка МО

Военновъздушните сили на Финландия ще участват в противовъздушната отбрана на НАТО в България, Румъния и Черно море. Това обяви министърът на отбраната на страната Анти Хекянен. Следващата година Финландия ще участва в т.нар. мисии на НАТО в мирно време с един кораб на военноморските сили и с максимум осем изтребителя F/A-18 Hornet на военновъздушните сили.

„Активното участие на съюзниците в съвместните отбранителни задачи на НАТО в мирно време е сигнал за единство и засилва възпирането. Участието трябва да се разглежда като част от нормалната работа на една съюзническа държава, при която военните ресурси се използват за възпиране и защита на Алианса. Ние носим собствената си отговорност за общата отбрана и възпирането в цялата зона на съюза”, допълни Хекянен.

Държавният съвет ще представи на парламента доклад за участието на Финландия в съвместните отбранителни задачи на НАТО в мирно време през февруари.

Задачите включват въздушно наблюдение и въоръжени патрулни полети под ръководството на интегрираната противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО, съобщават от Министерството на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Ист.... преди 2 месеца
Не е ли по добре Япония да ни охранява???
63
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Поне сложете правилна снимка,та да видят неосведомените Ф-18.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Caнeтo шe иgвa ли? Лиncвa ми, нeмa nopнo...
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До *** и държавата - до тук те докара Партията Майка /БКП/ която с всевъзможните си превъплащения съботира българската армия от десетки години.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Веселинъ 7112136860 - рядко съм бил съгласен с теб, но тук няма как да не се съглася! Този сайт, както и Факти определено "побутват" към определена позиция а голяма част от форумните "коментатори" определено са на щат. Което не е особено странно за сайтове с дебела червена лента в дизайна си. А и като се има предвид чия собственост са. Така че, направо си в десетката. В допълнение - форум който позволява да ползваш 100 ника принципно си е тRолски развъдник по дефолт!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 60 - добре викаш, че си беше сложил шапката от станьол и гривната срещу чипове по ваксините, че инак - щеше да го закъсаш. Е, а какви самолети имаше по Съветско време! Вярно, същите "дебели" следи оставяха, ама - с благоухание и рози!
58
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха, преди 2 месеца
...бялата диря от изтребителя била вируси ? Руските таракани не можаха ли по-голяма простотия да измислят?
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия изтребители "патрулирайки" ще ни пръскат с вируси. Тая сутрин пак видях една дебела черта в небето която обикновен пътнически самолет не може да направи. От както НАТО са тук няма година без епидемии и небето е пълно с черти.
56
0
 
0
 
! Отговори
...! преди 2 месеца
Веско , асигнатурите ти по психология нямат нищо общо с "нормалността"! И незнайно защо, си се възприел за някаква инстанция!
55
6
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Една от Университетските ми асигнатури е Психология.От години наблюдавам "таланта" на екипа в Днес.тюркистан да се повлича в една сигурна и дръзка шизофрения. Как да имат личности и добра когнитивна функция ако всекидневно публикуват непрофесионалните си "статии",а после се надпреварват да бълват коментари с противоречиво съдържание,кликайки ,нагаждайки, насочвайки коментарните оценки към дадена позиция? Добавяйки и това, че елиминират нормалните коментатори,тези хора м.ратъ в една фикция.
54
3
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 2 месеца
Финландия има F/A-18, а това на снимката е е F-15.
53
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има ли смисъл? Само разходи.
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А на Турските, кога им е графика?
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да пуснат с парашут и водка Финландия, няма да сме против.
50
7
 
6
 
! Отговори
6 преди 2 месеца
Що им плащаме бензино?Нас веке никой дори и не иска да ни напада-ние сме живи умрели!Шо че вземе още от нас?они све е окрадено!Нема,брато!Закъснел си-они го отнесоа де що имаше нещо за вземане!Останая едни голи тупани ***!
49
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Това е хубаво да си в НАТО, от всички страни ще се притекат да помагат! Докато откъдето мине Империята на Zлото, всичко е сринато със земята, осеяно със смърт, и само минните полета пазят окупаторите да не затънат в чуждата любов!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този парк ще предизвика екологична катастрофа!
47
1
 
4
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Швеция не беше в НАТО, така че цялото и въоръжение не отговаряше на натовските стандарти! Всичко трябваше да се купува допълнително!
46
8
 
10
 
! Отговори
До стигабе преди 2 месеца
Недей лъга бе платен *** ! Точно Ф16ките бяха без въоражение за да се вместят в цената щотомса по-скъпи !! Грипените бяха с всичко, че и Швеция беше обещала 10млрд инвестиции в България колкото е сделката-това са фирми, заводи, работни места ! Кой се отказва от такова ! Само корумпиран или национален предател ! Нито инвестиции, нито самолети ! И ни пазят Турция, Финландия и филанкешията ! И такива платени лаячи предатели защитават корумпираните Лойкофци, Шишофци -всичките за затвора !!!
45
3
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
От следващата седмица гаргите почват да работят за великото българско правителство,ще патрулират българското небе без пари!