Петков за думите на Борисов: Като филмчета на Pixar

Лидерът на ГЕРБ заяви, че отношенията в сглобката са в ледена епоха
26 фев 2024 13:11, Нели Христова
27
Петков за думите на Борисов: Като филмчета на Pixar
Снимка: БГНЕС

Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна версия на поправка на меморандума, или да седнем заедно. Така че от моя гледна точка в момента сме в очакване. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП определи като "филмчета на Pixar" думите на Борисов, че отношенията в некоалицията са в "ледена епоха".

Петков участва в заседанието в НС на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, по време на което управителят на Хърватската народна банка Борис Вуйчич представи опита на Хърватия за приемане на общата валута, ползите от нея, икономическия растеж и нивата на инфлация след присъединяването към Еврозоната.

Петков коментира, че би било грешка, ако бъде допусната спънка за присъединяването на България към Еврозоната от 1 януари 2025 г.

Той призова всички политици да помислят внимателно. "Сега в предложението, което от ГЕРБ-СДС ще ни дадат обратно, нека да го имат и това предвид", добави Петков.

"Цените в Хърватия не са се качили въобще, когато еврото е било вкарано в тяхното обръщение. Доходите са се качили. Лихвите по заемите са паднали и всъщност всички грешни опорки и фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от фактите, които бяха изнесени днес от губернатора на Хърватската народна банка", каза още Петков.

Той коментира и липсата на представители на БСП и "Възраждане". "Когато фактите говорят, фалшивите новини изчезват. Днес те имаха възможност да питат човек, който отговаря за вкарването на еврото в Хърватия. Специално бяха поканени, но явно не искаха да чуят голямата новина – цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото", заключи Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ИСКАТЕ ПРОМЯНА...?? преди 2 месеца
ПУТИН Е ПРОМЯНАТА. .... ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ ПРОМЯНА..??...... ПУТИН ЗАПОЧНА ВОЙНАТА СЛЕД ПОЯВАТА НА ШПИОНИТЕ И ОТРОВЕНИТЕ ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА
23
0
 
11
 
! Отговори
Pixar преди 2 месеца
Киро, ела си прибери стотинките от рекламата! Ако кажеш, че и Лена си бръсне мустака с жилет , ще удвоим сумата и общо ще получите 80ст. !
22
0
 
10
 
! Отговори
Смех преди 2 месеца
Хора, аз гласувах за тези с надежда за промяна и такава до ден днешен не видях. Като слушам Кирчо какви ги пелтечи из ефира, вече съм наясно, че тези хора промяна не могат да донесат, защото са политически импотентни. Нито той, нито Асен, за Христо Иванов и генерала да не говорим. Едни мазни фигури, едни тежки речи и накрая едно голямо нищо!
21
0
 
9
 
! Отговори
ПОЗОР! преди 2 месеца
Този нагъл предател вече прави и платена реклама, като споменава в политически изказвания чужди фирми и по този начин им прави скрита реклама! Институции нямаме ли?!?! Може ли от позицията на държавен високопоставен служител да прави такава реклама!
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо те е страх тогава от референдум??
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кико Т.пото повече и от Боко Тиквата ми стана противен и само как криви муцката като дума
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
видиш ли хомоатлантик като онова ухилено наткоманче на снимката - само бой, бой, бой ! те мразят България! направиха ни колония, докато ни ограбват род, история и мечти!
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ех, не доживя Доньо Донев, толкова материал има в момента, не за трима, а за триста ***. Ледена епоха и Пиксар, Киро и Харвард......
16
1
 
20
 
! Отговори
Хо хо преди 2 месеца
Ще почакаш Кире докогато на Борисов му дойде кефа. Още преди 10-тина дни Борисов те отсвири и забрани на Г-н Пеевски повече да те води за ръчичка в кабинета му защото не спазваш договорките. И ти вместо да се вслушаш му пращаш мумурандум и не слизаш от екраните да обясняваш тъпотии.
15
1
 
19
 
! Отговори
Пр0сто Пиксар преди 2 месеца
Кире, а тия Анимациите с 3матаГруупаци в Канада Популярни ли бяха или с тях не си запознат?!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пpaзни Пpиkaзkи...
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гелосан нищ0пpaвец, локуморазтегвач.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми не знам кви ги плещи този клоун, Хърватия има рекордна инфлация за 2022 и 2023 година, толкова за стабилните цени при влизането в еврозоната. Лесно е да се провери, това е по официална статистика, ако питаш хърватите дори е по зле.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никога не съм и предполагал, че ще дойде момент в който шиши и тиквата ще са ми по-малко отвратителни от шарлатаните хеле па про100то
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аааа !!! Маймурандума !!! Кво става ? Членството ши на опрай ли ? Щото България е световен шампион по измиране на нацията изпреварвайки дори Украйна с 1,5 % смъртност . На първо място в света благодарение на членството ни в ЕС и неговите некадърни режими . Честито да ви е първото място и членството дет ши ва опрай .
9
2
 
22
 
! Отговори
Боко се похаби преди 2 месеца
С тозо Мазен и гнусен
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Kиpo e ЦPУйчe, noмните ли cлeg napaneтитe и ocтaвkaтa kak изчeзнa зa няkoлko gни? Mepнaxa ro инkorнитo ga kaцa в Cлoвakия, kъgeтo имa kвapтиpa нa ЦPУ зa Изтoчнa Eвpona...
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ледена епоха е на Fox, а не на Pixar ;)
6
2
 
27
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Очевидно, Простокиро свързва израза "ледена епоха" единствено с фимчета на Pixar. Умнокрасивитет - нищо не помага.
5
2
 
4
 
! Отговори
Герен преди 2 месеца
ПЕРАЧО И ЛАДАЧО *** ВОНЯЩИ МРЪСНИ ЧОРАПИ. ПРЕДАДЕ МЕМ И ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ. НЕ ГОВОРИ СПРИ И СИ ПРЕГЪРНИ ПАК С ТУЛУПИС И ШИШИОС. ТОВА ГО МОЖЕТЕ. ПОЗОР