ѕолитически експерти: »збори 2 в 1 не са добър вариант

ƒобромир ∆ивков: »маме дифузна ситуаци€ с властта
26 фев 2024 10:15,  расимир јнгелов
18

ƒесетина дни остават до посочената дата за ротаци€та - 6 март. — напредването на времето обаче изисквани€та между партньорите, за да се случи ротаци€та, стават все по-големи.

"“рудно ми е да прогнозирам какво да очаквам, защото ние сме в ситуаци€, в ко€то от една страна имаме министър-председател и външен министър, които следва да изпълн€т ротаци€та помежду си, но всъщност не са тези, които взимат окончателните решени€, защото те не са сили на политически сили, които представл€ват. Ќие имаме една дифузна ситуаци€ с властта и решени€та се взимат на съвсем други места", за€ви социологът ƒобромир ∆ивков в ефира на "Ѕългари€ сутрин".

ќще по темата
ѕо негови думи тепърва ще се договар€т партиите, а за€вките, които Ѕойко Ѕорисов дава са разнопосочни.

ћеморандумът предложен от ѕѕ-ƒЅ миналата седмица предизвика сериозни скандали сред политическите сили.

"Ќе можах да разбера кой е големи€т скандал с меморандума, освен едно - ѕѕ-ƒЅ предложиха това нещо публично, без да го предложат на √≈–Ѕ неформално. »наче не виждам скандала в текста - в него даже е казано, че ако не се постигне разбирателство, отиваме на избори, но се говори за разбирателство. “ова не беше ултиматум", каза политологът проф. Ќиколай Ќайденов пред Bulgaria ON AIR.

"»ма политическа търгови€ и това за съжаление се случва по един нелицепри€тен начин от гледна точка на това, че ние всъщност тр€бва да чуваме и да виждаме преговори основно за принципи на управление, за политики, които да се провеждат, а не разпределение на постове. Ќе би тр€бвало разговорът да започва от постове", категоричен е ∆ивков.

јнализаторите са на мнение, че предсрочни парламентарни избори във варианта 2 в 1, заедно с европейските, не би било добро решение.

ƒвамата коментираха и официални€т избор на новото ръководство на ƒѕ—.

"Ѕеше загадка катарзисът, който изжив€ ƒел€н ѕеевски, който започна да говори необичайно много по негови€ си начин. “ози начин е несъвместим с 30-годишната традици€ на парти€та да бъде сдържана и да се изказва по категоричен начин в добре подбрани моменти. Ќеговото лице е съвършено различно", отбел€за проф. Ќайденов.

“ой е на мнение, че „акъров ще бъде традиционното лице на ƒѕ—, докато ѕеевски ще движи нещата зад сцената.

∆ивков посочи, че е възможно да има оттегл€не от избирателите на ƒѕ—.

"ѕеевски н€ма да отстъпи м€стото на политическото острие на ƒѕ—, което той заема. ¬ъпросът е доколко това ще се впише в тази тридесетилетна традици€ на ƒѕ— на публичното ѝ присъствие, защото това е един видим и осезаем дисонанс в поведението на ѕеевски и това, което досега сме наблюдавали от ƒѕ—", каза социологът.

√ледайте цели€ разговор във видеото

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


18
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
17
1
 
2
 
! ќтговори
dmx преди 1 месец
»зборите не са добър вариант за говорителите на статуквото. ¬сички на хранилка само това повтар€т от сутрин до вечер. ѕоследното нещо, което ги интересува, е това че партиите лъжат избирателите си и прав€т политики, които н€мат нищо общо със за€веното. Ќито избирателите на ѕѕƒЅ са гласували за изпиране на Ѕорисов и коалици€ с ѕеевски, нито избирателите на √≈–Ѕ са гласували за далаверите на новокомсомолци
16
0
 
4
 
! ќтговори
≈мигрант преди 1 месец
»зборите не биле добър вариант ?  ак така само в Ѕългари€ изборите не са добър вариант когато стане въпрос да се смен€т политици ? ¬ цели€т св€т /без Ѕългари€/ всеки народ намира спасение в избори когато политиците са некадърни и  –јƒЋ»¬» ! ¬ Ѕългари€ вече 35 години крадците казват,че изборите не са добър вариант,"демек" ќ—“ј¬≈“≈ Ќ» ƒј —» ƒќ¬Џ–Ў»ћ  –ј∆Ѕ»“≈ «јўќ ƒј Ќ≈ ќ“ –јƒЌ≈ћ » “≈«» ѕј–»  ќ»“ќ ў≈ ќ“»ƒј“ «ј »«Ѕќ–» ? Ѕ ѕ/ƒ— управл€ват Ѕългари€ от 09.09.44 г.до днес под формата на шайки-клонинги !
15
2
 
3
 
! ќтговори
’мм преди 1 месец
ћного си е добър, варианта, защото, това правителство има легитимност, близка до нула. Ќо, за съжаление в Ѕългари€ ще има избори, когато кажат от ѕосолството. Ќие сами си подарихме (дори не € продадохме) свободата за ко€то дедите ни са умирали. Ѕоко се сили, но е олекнал, като балонче с хелий. Ќезависимо, какво говори, ще прави това, което му каже √олеми€т брат.
14
0
 
1
 
! ќтговори
как кой!? преди 1 месец
ƒо јнонимен 9 ћи който им плаща,разбира се!!!
13
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬сички политици бе изключение вече 35 години са прислужници на външни политически сили!
12
2
 
4
 
! ќтговори
—ъжал€вам, че не съм преди 1 месец
ƒо 7. ѕо същество.  акъв "гениален" анализ. ѕѕ-ƒ— били предложили д€лкането на държавата публично и не било ултиматум, имало избор - съгласие или избори. “ова не е ли ултиматум бе, щурчо? »збори 2 в 1 не е добър вариант.  ато чу€ н€кой да ми говори, че изборите и референдумите не са добри варианти или са недемократични и незаконни, а после ми плещи общи приказки за демокраци€та, направо ме избива на бой. . . . . . . по рано избирал ¬ъзраждане, каквито и да ги описват! «а това сега ¬ъзраждане!
11
0
 
4
 
! ќтговори
“ози политолог преди 1 месец
Ќа канабис ли е? ƒа си смени дозата!
10
0
 
7
 
! ќтговори
’о хо преди 1 месец
“ъкмо здраво захапаха кокала и  ире ћумурандума прецака нещата с ултиматума или 95% за нас или 2в1 избори. Ѕаце беше скромен и искаше само външно министерство, ама нали сте много умнокрасиви и сега ще тр€бва да изплюете мазни€ кокъл.
9
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јз искам 3 в 1 и президентски ако може
8
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ой в Ѕългари€ се интересува от мнението на т.н. политически експерƒи?
7
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»  ј ¬ќ »ћ ≈ ЋќЎќ“ќ Ќј »«Ѕќ–»“≈ 2 ¬ 1 ???!!!...
6
1
 
13
 
! ќтговори
ѕо същество преди 1 месец
 акъв "гениален" анализ. ѕѕ-ƒ— били предложили д€лкането на държавата публично и не било ултиматум, имало избор - съгласие или избори. “ова не е ли ултиматум бе, щурчо? »збори 2 в 1 не е добър вариант.  ато чу€ н€кой да ми говори, че изборите и референдумите не са добри варианти или са недемократични и незаконни, а после ми плещи общи приказки за демокраци€та, направо ме избива на бой.
5
2
 
10
 
! ќтговори
’м преди 1 месец
ƒа, 3 март идва!
4
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«ј  ќ…,«ј ƒѕ— Ћ»?
3
2
 
13
 
! ќтговори
√ал€ от EmbassyTO преди 1 месец
’ахахахахаха, усетиха се от ѕластик ѕ арастик, че на изборите ..... ўе си проличи колко им е реални€ вот. «ащото “ лъстите си имат твърд електорат. ј т€х ще ги удари народната любов.
2
0
 
14
 
! ќтговори
ми нормално е преди 1 месец
«а каквото му плащат,за това говори "експерта"!
1
1
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ака са ги наплашили ти€ избори че сън не ги лови.”ж контролират и мадуровките и чувалите с бюлетини са готови ама пак са неспокойни.ћоже да не мине номера този път.