Денков се зарече: Докато съм премиер, български войник няма да отиде в Украйна

Опозицията спекулирала и всявала страх
Обновена: 29 фев 2024 19:06 | 29 фев 2024 09:34, Камелия Цветанова
228
Денков се зарече: Докато съм премиер, български войник няма да отиде в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Николай Денков обвини опозиция в всяване на страх и спекулации заради твърденията на БСП, че български войници ще бъдат изпратени в Украйна.

„Казах преди месеци, че докато съм министър- председател никога няма да обсъдим и да има решение за изпращане на български войници в Украйна и това не се е променило и няма де се промени и всякакви опити да се измислят такива теми няма отношение към правителството. Това че някой друг политик поставя темата на някакъв форум е негово право“, скочи Денков след упреците на левицата.

„Няма нито едно решение на МС, което да не съответства на решенията, които са взети в НС, това са 7 решения и в нито едно от тях не става дума за изпращане на български войници в Украйна и този въпрос не се обсъжда“, добави премиерът.

Относно срещата в Париж, на която френският президент Еманюел Макрон повдигна въпроса за евентуалното изпращане на войници в Украйна, Денков обясни, че тя е работна и на нея не се взимат решения.

„Военният министър Тодор Тагарев е изпратен с мандат, за да потвърди позицията на България. Ние изпращаме хуманитарна и военна помощ и нищо повече“, отсече той.

Относно заявлението си в УКрайна, че България ще обсъди подписването на двустранно споразумение за сигурност с Киев, Денков посочи, че такова решение няма и ако се стигне до него, то ще бъде внесено за ратификация в НС.

„Да, ще се обсъди такова решение, но не е взето“, каза той.

Нека да обърна внимание, включително и на тези, които ходят на инструктаж в Москва, искам да кажа на хората, които подкрепят „Възраждане“, че Русия е тази, която подтиска в окупираните украински територии българските граждани и хората с български етнически произход, защото не им позволява да учат на майчиния си език за разлика от хората в Украйна и Молдова“, коментира Денков.

Военният министър Тодор Тагарев посочи, че е обсъждано с Украйна изпращането на български войници, нито двустранно споразумение с Украйна в сферата на сигурността.

„Има някои страни, които с подписали споразумение в сферата на сигурността, но не и ние“, каза той.

„На срещата в Париж не се подписвани каквито и да било документи, тя беше за обмен на мнение“, уточни Тагарев.

Премиерът Денков призова опозицията да не всява страх.

„Не се опитвайте да пъхате думи на други политици от други държави, в нашите изказвания, не се опитвайте да измислите драма там, където няма такава, защото без решение на НС никой не може да изпрати български войници в друга страна“, настоя Николай Денков.

Той коментира, че в качеството си на премиер защитава държавните позиции.

„В лично качество аз съм против и ще защитавам тази теза, защото я смятам за правилна, както смятам за правилно, че Русия е агресор, която нападна Украйна и ние сме длъжни да пазим една суверенна държава, която е нападната и всеки, които си затваря очите за това работи против българския национален интерес, защото след Украйна се оказа, че може да бъде Молдова и представете си кой може да бъде след Молдова“, каза Денков.

Всичко по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още по темата: Bulgaria ON AIRНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Херсонско направление. Зомбитата на киевският наркокартел се опитаха да направят десант на Тендровската коса, най-вероятно с цел фотосесия, но нещо се обърка. Руските бойци ликвидираха офицери от 73-ти военноморски център на специалните сили на ВСУ. Те загубиха 20 убити, 1 пленник, 4 лодки. Снимка (18+) на унищожения десант можете да видите тук (https://***/npsru/7764), знаете звездичките да замените с т.мe на латиница.
142
2
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
На последния участък има напредък по ул.Академик Тимирязев. Все още обаче не е възможно да се пробие до центъра на селището. Зомбитата на киевската хунта в Новомихайловка периодично изпращат допълнителни резерви в селището. Малко по на север има настъпление на юг от село Победа за ВС на РФ. Напредъкът е незначителен, но го има.
141
0
 
4
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
Радеф ни натресе тоя отбор от лъжци на пп,и няма отърване без бой.
140
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Направление Донецк и Угледарск. В донецкото направление основната дейност на ВС на РФ е в района на Красногоровка. Сега руските бойци се закрепват в южните покрайнини на населеното място и се опитват да се придвижат напред. Зомбакнацистишена оказва яростна съпротива, а масовото използване на FPV дронове от тяхна страна ограничава използването на тежка военна техника от руска страна. В Угледарско направление продължават боевете в Новомихайловка. ВС на РФ продължават да оказват натиск върху зомбакнацистишена от североизток и югоизток.
139
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
В Богдановка и в покрайнините на Клещеевка позиционните битки продължават безуспешно за двете страни. Да се говори за предстояща атака на Часов Яр засега е неуместно - зомбакнацистишена в близост контролират височините и сериозни отбранителни линии на подстъпите към града. Следователно фронталните атаки без унищожаване на тези позиции няма да доведат до положителен резултат. В момента руските ВКС вече са започнали да нанасят удари по позиции на зомбитата край Часов Яр. И ден след ден ще се засилват.
138
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Артемовско направление. Сега основните битки се водят в Ивановское (Красное). ВС на РФ вече няколко дни провеждат щурмови действия в н.м.. В момента те са успели да се закрепят в източните покрайнини на Ивановское. Зомбитата на киевският наркокартел оказва достойна съпротива и се опитват да изтласкат руските бойци от позициите им, като периодично извършват контраатаки. Руснаците от своя страна се опитват да пробият към центъра на селото. Цял ден вчера имаше съобщения, че зомбитата са напуснали Ивановское. Тази информация не кореспондира с истината.
137
1
 
8
 
! Отговори
3 преди 3 месеца
Освен това се съобщава, че на северния фланг, след тежки боеве с части на руската армия, бойци на киевския режим са изоставили позициите си в Бердичи, след което селището също е преминало под контрола на руските витязи.
136
2
 
8
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
за да нанесат щети на настъпващите сили на ВС на РФ, въпреки факта, че защитниците, зомбита на киевският наркокартел още не бяха се изтеглили напълно от позициите си. В момента Тоненкое е под контрола на ВС на РФ. Заслужава да се отбележи, че някои руски ТГ канали твърдят, че информацията за освобождаването на Тоненки е преждевременна и че в населеното място продължават тежки боеве. Днес през деня трябва да бъде получена точна информация за ситуацията в Тоненькое.
135
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Авдеевско направление 29.02. Вчера през деня ВС на РФ се закрепиха в покрайнините на Орловка, след което напреднаха по няколко улици и достигнаха близкия язовир, като получиха възможност да обстрелват зомбитата в селото. Още вечерта няколко сгради в центъра бяха щурмувани, след което зомбитата на киевският наркокартел започнаха да напускат н.м., а по тях отработваше авиацията на ВС на РФ. Зомбитата на киевската хунта изоставиха и Тоненкое. Нека се знае, че по време на щурма към Тоненкое зомбитата на киевската хунта от близкия тил откриха артилерийски огън по собствените си позиции,
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Демек още седмица
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи още 5 дни....хи хи хи
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Авдеевское направление в 20.00 ч. на 28.02.24 г. - Тоненкое също е освободено. По принцип това се очакваше след падането на Орловка. Само не беше ясно днес или утре. От място казват, че е днес. Съдейки по засилената работа на артилерията и ББР в Бердичи, утрешният ден ще бъде съдният ден за гарнизона на киевската хунта и тук.
131
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
мобилизираме малко такива военнослужещи. Подчертавам обаче, че такъв гражданин е годен за служба, но с известни ограничения. Не бива да забравяме, че дългът на всеки украинец, независимо от здравословното му състояние, е да защитава страната си", добави Волков. Преди това инвалид с епилепсия почина, докато служи във ВСУ, още в първия ден. Той е изпратен във военно поделение веднага след медицински преглед във военната служба, въпреки "ограничената му годност".
130
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
В Украйна признаха, че са моГилизирали хора с увреждания. Ръководителят на Кременчугския TЦК и СП Мирослав Волков даде интервю за местни медии и призна, че хората с увреждания, или както сега ги наричат ​​в Украйна, "ограничено функционални граждани", се призовават във ВСУ . Официално те не се занимават с тежка работа, но редица ТГ канали пишат, че няма разделение и хората с увреждания копаят окопи заедно с всички останали. "Тези, които са с ограничена годност, като правило, се изпращат да служат в тилови части. Такива длъжности не са много, затова
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еми тогава Украйна умре.
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
The Times: Британският генерален щаб пряко ръководеше атаките срещу кораби на ЧФ на РФ. Вестникът пише, че главният "режисьор" на атаките е бил адмирал Антъни Радакин. Британският премиер умишлено го остави на поста, въпреки че Радакин трябваше да напусне през ноември 2023 г. Началникът на британския генерален щаб не само наблюдава атаките срещу кораби на руския ЧФ (и с британски ракети), но също така помага на ВСУ да съставят военни планове. Ден преди това той каза, че нова украинска контраофанзива ще започне не по-рано от края на лятото.
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е супер, ***, следващите няколко дни да спим спокойно значи.
126
1
 
3
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Докато Молецът е премиер, демек още една седмица. А после бе, сапунен, какво ще става? Или тебе това не те вълнува. Дева шайката ви крадлива и продажна дева!
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запомнете ги тези всичките много добре , след няколко месеца ще са първи приятели на Русия
124
2
 
4
 
! Отговори
Денков преди 3 месеца
е популист. Лъже като стар политик. Винаги е правил и ще прави каквото му кажат от посолството.