Росен Желязков: Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост

Той настоя, че 3 март не е ден за политически спекулации
250
Росен Желязков: Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост
Снимка: НС

„Днес е празник, в който трябва да отдадем почит и заслужена памет към всички, които са отдали живота си за това България да е свободна, независима, обединена”. Това заяви на Шипка председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Още по темата

"Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост", каза още той.

„На този ден празнуваме реализацията на националния идеал за възстановяване на българската държавност и суверенитет, в онези граници, в които поколения наред са имали своите въжделения, мечти, попарени по-късно, но дали всички предпоставки за борба за Съединението, националната ни независимост, днес е ден на памет”, заяви Желязков, цитиран от Нова телевизия.

Той отдаде почит към българските опълченци, всички руси, румънци, беларуси, украинци, финладци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. „Днес не е ден за политически спекулации, днес е ден за памет, благодарност и национална гордост”, каза още председателят на НС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: Росен Желязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Напред с братска Русия! Вън задокеанските окупатори от България!
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По време на османците България най-разцъфтява! 500 години мир и спокойствие! Нито една война на територията ти, а по онова време Европа буквално се е изклала. Когато навлизат руските войски тука се чудят и маят- всички подредено, всички хора с имущество и всичко.
44
4
 
2
 
! Отговори
Копейка и История? преди 3 месеца
Ньет... да не забравяме, че копeйките на Възраждане масово си мислеха, че MOЧА е паметник на загиналите при Освобождението... толкова е срамно, че направо е тъжно.
43
7
 
5
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 3 месеца
Поклон пред славните Украински войници дали живота си за свободата на България!
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейките не познават историята, а само гледат клипчетата на Копeйкин. За това ходят на Шипка със знамена на ДНЕШНА РУСИЯ. Това е позор. Няма никакви паралели между днешна Русия и тази, която ни е помогнала за Освобождението. Това са различни хора. Буквално.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия на която можем да сме благодарни не съществува от 1917-а година. На днешна русия не дължа и добър ден.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На падналите опълченци, войни от Руската империя и Румъния - поклон!!!!
39
1
 
3
 
! Отговори
ВЕЧНА СЛАВА преди 3 месеца
НА ВЪЛЧАН ВОЙВОДА ГЛАВНИЯ "ВИНОВНИК' ДНЕС ДА СМЕ СВОБОДНИ
38
5
 
4
 
! Отговори
ПРЕКЛОНЕТЕ СЕ! преди 3 месеца
Днес е ден на почит не само на великите български опълченци, но и на украинците, пратени от Александър Втори, да им помогнат. Преклонете глава в едноминутно мълчание. ПОКЛОН!
37
5
 
8
 
! Отговори
Благодарим, Русийо! преди 3 месеца
Благодарения на Русия ни има като народ и държава.Вечна слава и признателност на героичния руски народ, който проля без да се замисли кръвта си за нас!
36
6
 
5
 
! Отговори
Малко Факти преди 3 месеца
То във Възраждане има повече гейове от гей парада. ФАКТ
35
3
 
14
 
! Отговори
ПП и ДБ преди 3 месеца
Нека си припомним и, че Кирил Петков искаше да се забранят честванията на Трети Март и празникът да се изкара от календара на официалните празници.Забрана и съд за такива партии и псевдополитици като Петков!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние от Самоков , самоковци те. Се Освободихме в Царство България с Цар Фердинанд. И от нас тръгна освобождението към Банско, към Одрин , към Кавала , към Охрид ,Солун Прищина и така Освободихме всички чак до границата на Албания .
33
4
 
4
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ преди 3 месеца
Някой да каже на Кoпейките горе, че знамето на руснаците, които са ни освободили е Черно/Жълто/Бяло - Руската Империя. По-късно болшевиките избиват освободителите на България.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Масово в страната билдбордове с украинското знаме се заливат с боя, чупят или кръста. В интернет има клип как в Пловдив едно момче разрязва цялото украинско знаме.Поздравления за тези наши герои!
31
2
 
8
 
! Отговори
Приятел преди 3 месеца
Слава на Русия!Слава ,слава ,слава!Русия -наш единствен приятел и брат в този комерсиален ,предателски ,джен.дърски Свят!Вън укропите и техните слуги от сглобката!Вън краварите и безполовите евроГейци от страната ни!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До СРАМ СРАМ СРАМА знамената на ПП и ДБ да се веят ли на гей парада в София, това е разрешено, нали?
29
5
 
3
 
! Отговори
Хм преди 3 месеца
Като чета коментарите и ми се формира едно странно чувство, че пасольството яко се е мобилизирало да разпространява лилипутската си пропаганда, която мога да сравня с неадекватни комични опити за ИПсО. На тезичките, които се постват, може да се вържат само умствено ограничените люде. Дефакто метруфончето облъчва само клиентите на домовете за социалнонеадекватни (Боже пази) лица.
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Паметничето на американските летци е за истински умрели хора, а и не е 30 метра висок, а е висок един човешки бой. Този паметник може да остане.
27
2
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 3 месеца
През 1887г Уссраiна не е съществувала!Тя е подарък от Хрушчов , който е направил голяма грешка.Все едно да подариш държава на нашите рОмля.ни!сега грешката се поправя и укропитеците ще бъдат праснати по целия Свят.Фашистката зараза вече е и у нас.Трябва час по-скоро да натирим тези па.разити ,преди да е станало късно.Тези по.лу.човеци ни се смеят в очите ,заради жалките ни управници , и не зачитат никакви закони и правила.Факт.