Русия се опитва да разруши идентичността на беларуския народ

Тихановска: В страната се борят срещу русификацията
67
Русия се опитва да разруши идентичността на беларуския народ
Снимка: БГНЕС

Русия се опитва да разруши идентичността на беларуския народ, заяви в Министерския съвет беларуският опозиционен лидер Светлана Тихановска на съвместна пресконференция с министър-председателя Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, с които разговаря преди това, цитирана от БТА.

Ние в Беларус показахме, че сме на страната на украинците, защото разбираме, че те се борят не само за своята страна. Съдбите на двата народа са взаимносвързани, каза Тихановска и добави, че в Беларус не може да има мир и сигурност при условията в момента.

"В Украйна се борят срещу руските ракети, докато в Беларус се борим срещу подчиняването на нашите институции, икономика и медии и срещу русификацията", заяви Светлана Тихановска.

Тя насърчи българското правителство да подкрепя Беларус в борбата ѝ срещу руските амбиции и аспирации.

Тихановска обърна внимание, че трябва да се прави разлика между режима в Минск и народа на Беларус, защото беларуските граждани подкрепят украинците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: БеларусТихановска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък щото Беларус има някаква идентичност. Буквално значи "бяла Русия", заради белия цвят на дрехите, които са носили в тази област. После тази държава е изкуствено създадена като буферна зона, за да пази Русия от Запада. Също като украината (покрайнината).
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно каква идентичност търси при Денков?
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото има македонци, толкова има и беларуси!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 54. Прав си. Няма престъпление срещу човечеството, което да не са извършили кремълските бандити. Изтребиха цялото коренно население на Северна Америка, пуснаха атомни бомби над мирни градове, заливаха с *** виетнамските села, съсипаха Ирак, Либия, Сирия, Югославия и много други. Наистина са за съд.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самата тя дали си вярва?
56
0
 
6
 
! Отговори
Сороснята,баце преди 1 месец
"... в Беларус се борим срещу подчиняването на нашите институции, икономика и медии и срещу русификацията", заяви Светлана Тихановска."Коя беше ти,грантаджийска безлична бяла домашна птици?!? На един и същ господар лазите на килимчето и му целувате у йя с мазните си устенца с акаДенк0ФФ и ГарGамел.Нещо като опозиция ли се въобразяваш,половонеопределена ящерице и защо говориш в множествено число,след като никой нормален не би гласувал за теб, кукАвицЕ!!!
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 55 То и вие русофилите сте руснаци и работите за Русия и винаги срещу България. Кога варненската мухлясъла копейка ще предложи в парламента България да влезе в Руската Пeдepация?
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха ха ха ... извадили Тихановская от нафталина, да изръси някои свои брътвежи? Бело-русия е част от Руския народ. Ако не беше решението на Сталин да създаде отделна република с цел политически игри в ООН, белорусите никога нямаше да знаят, че са нещо друго освен руси (руснаци). Тая женица е просто една марионетка на американците - кукла на конци, която директно се управлява от тях.
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е държава разбойник, няма престъпление срещу човечеството което да не са извършили кремълските бандити. Днес съдът в Хага е издал още два ордера за арест на руски военни престъпници става въпрос за шефа на руските ВКС и шефа на Черноморския флот за преднамерени убийства на цивилни граждани, геноцид и престъпления срещу човечеството. Май ще трябва да строят ново крило на съда в Хага за да поместят в него многобройните руски военни престъпници.
52
9
 
4
 
! Отговори
Пиши го бегал преди 1 месец
Беларус е вече бита карта. Там има разположено руско ядрено оръжие. Повече собствено мнение и политика Беларус няма да има. Тъжно, но така стоят нещата!
51
2
 
7
 
! Отговори
Хитра лисица преди 1 месец
На всичко е готова да се добере до мазното турско кафе и тая!
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да разпалим война в Беларус? Беларуският народ да воюва за нас, за нашата свобода, както украинския.
49
15
 
6
 
! Отговори
До 37 Алекс преди 1 месец
Ама те друго чебурашките и не знаят, акъла им стига да вкарат танковете само. Същите глупендъри цяха възпитали и в България с диктаторскиь си режим Петър Младенов беше същата чебурашка. Абе засраха и България смотаните руски.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идентитетот на беларускиот нарот.
47
7
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Беларус към този момент е една чиста и подредена социална държава!Ако тази мустакатата дойде на власт ще превърне страната в евро-атлантческа България
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Постигнахме успех в Украйна, но се провалихме в Беларус.
45
0
 
7
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
"Печеньки для Тихановской, как итог встречи с Байденом"
44
1
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Видя, че уж бг политиците са щедри, та реши да получи и тя от тази щедрост. А утре ще дойдат от 20 държави да искат, и тогава?
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сталин ги омеша и ги разселваше и сега беларуси, украинци и руснаци са се заели с непосилната задача да се разделят и да се разграничат. Едни 100 години един безмозъчен комунист прави едно после друг прани друго. Не им ми писна на хората
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оффф тая па и тя платена кукумявка в името на каква е приета от официалните български власти? Мен нема ле да ме приемат, искам и аз да имам трибуна да ръся простотиЙ