Петков декларира: За нас властта не е крайна цел, а средство за промяна

Шоутата на опозицията вече не били сред очакванията на българите
117
Петков декларира: За нас властта не е крайна цел, а средство за промяна
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че за пръв път в историята на страната премиер подава оставката си, защото е дал обещание да го направи.

"Всяко едно споразумение е обещание. Преди 9 месеца обещахме, че на този ден ще бъде подадена оставката и Николай Денков спази това обещание. Властта за нас не е крайна цел, а средство за промяна и докато тази промяна се случва, ние ще бъдем тук и ще се движим напред", каза той.

По думите му през последните 9 месеца са се променили много неща и като пример посочи измененията в Конституцията, приемането ни в Шенген по море и въздух, бюджетът с 3% дефицит.

"И тези промени, колкото и да ви притесняват, не са най-важните", обърна се той към депутатите от опозицията, които го репликираха от място, докато говореше от парламентарна трибуна.

Още по темата
"Днес вече българите очакват да има премиер, който е образован, проевропейски, балансиран, никой да не е с монопол във властта, да няма държавен служител, където и да е в страната, над който само Господ да е над главата, пенсионерите очакват да не са под линията на бедност, учителите очакват приоритет образование да е водещ, кметовете окачат да имат равен достъп до финансиране, хората нямат страх от енергийната зависимост от Русия и който и да управлява оттук нататък ще трябва да отговоря на тези очаквания. Задачата сега е да продължаваме с тези промени, хората очакват да има регулатори, които да се борят с монополите, прокурорите да имат само обществен интерес, службите да се борят за сигурността на всеки българин и ние ще работим, това да продължи и тези очаквания вече са на всички български избиратели и който и да иска да управлява ще трябва да отговаря на тях“, каза Петков.

„Подвикванията, наглите изказвания, шоутата които гледаме със сексуални намеци и всякакви други неща, не са сред очакванията на хората и това ще ви маргинализира все повече“, предупреди той опозицията в лицето на ИТН и „Възраждане“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако няма правителство влизаме в изборна спирала ....
99
0
 
1
 
! Отговори
Двете... преди 1 месец
...прасета са официално изпрани -> глав прокурорът им прекрати всички познати обвинения, поради липса на доказателства! Така нищо не държи двете прасета да сътрудничат и пак ще ръфат Държавата с пълна сила -> толко си могат. Кирчо колкото и да се напъва, билета и в Канада... докато може...
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Днес вече българите очакват да има премиер, който е образован, проевропейски, балансиран, никой да не е с монопол във властта," - ще има да чааакат ............хем проевропейски - хем балансиран?
97
0
 
1
 
! Отговори
Мандалото хлопна... преди 1 месец
Кирчо остави на Бойко честта да пусне народа на на свободния пазар на тока лятото :) Когато сметката в ноември за тези ,които се топлят на ток е равна на една пенсия или заплата. Ще има ОСТАВКА и Кирчо ке каже ето Бойчето е виновен идвам на бел кон да ви оправя с гръцки газ и ток (+30% върху сметките ).
96
0
 
1
 
! Отговори
Корещ катроф преди 1 месец
Тая година всички инаваме на "свободния" пазар-промишлен ток и премахване на нощната тарифа. сметките ще скочат с 100% другата зима ще има бунтове. Водата стана 6 лв кубика, а в повечето градове е поливна (реално струва 12 ст.). Затварят Мариците, горивото на АЕЦ свършва . Трябва да се връщат милярди за недовършените от 4 години промяна проекти. Никой не иска да управлява в този преход към тотално обедняване на над 50% от населението. Една мин.заплата няма да стигне само за сметката тока и вода.
95
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
БОЛНИ ЗА ВЛАСТ ПРЕСТЪПНИЦИ СА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ.
94
0
 
0
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 месец
Кики беги в скута на Боко за едно мазно турско....
93
0
 
4
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
Тая тяхната промяна, се надявам никога да не дойде ! Всички виждаме , че прокарват само кактовто им кажат ! Затваряме си и тецовете, където в чуждите страни не се и обмисля подобна глупост !!!
92
0
 
5
 
! Отговори
Ще прощавате преди 1 месец
Но Киро Сицилията не каза маргинализира, а марганазира. Туй момче е извор на нови български думи, а и като цяло е безкрайно ***.
91
0
 
10
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 месец
НАЩЕ ПОЛИТИЦИ СА БОЛНИ ЗА ВЛАСТ.РОД И РОДИНА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.ЧАКА НИ САМО ЛОШО.
90
5
 
2
 
! Отговори
Давай Кире преди 1 месец
Ще позная, че България е променена, когато не само Тиквата и Шиши заедно с олигарсите зад тях са в затвора, ами и копейките, които драскат в коментарите под новините изчезнат в небитието.
89
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Шмрък,просълзих се при вида на този парашутисти с подозрително влажен поглед.
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на тоя долен предател и китайски мъчения са му малко
87
0
 
2
 
! Отговори
Татул преди 1 месец
Айде бе!
86
1
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Щом го говори това, значи е точно обратното.Което и съвпада с нашите наблюдения.
85
1
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Гените на баща ти не са редовни! Политически шут!
84
12
 
2
 
! Отговори
Браво на ПП-ДБ!!! преди 1 месец
Поздравления за ползотворната и успешна реформаторска политика на ПП-ДБ ! Поздравления и за коректното джентълменско изпълнение на обещанието за 9 месечна ротация !
83
2
 
16
 
! Отговори
КАЛАКУТА преди 1 месец
Тоя парашутист Петков да се маха обратно и завинаги в Канада...или барабар с тия които го подържат в трудов лагер за по 30 - 49 год. и само оковани
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това да не е Киро Кюртажа ?
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И накрая : ПП-ДБ станаха слуги на герб и ДПС , и сами се ИЗЧЕГЪРТАХА , останаха и без гласоподаватели !!!