Петков декларира: За нас властта не е крайна цел, а средство за промяна

Шоутата на опозицията вече не били сред очакванията на българите
117
Петков декларира: За нас властта не е крайна цел, а средство за промяна
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че за пръв път в историята на страната премиер подава оставката си, защото е дал обещание да го направи.

"Всяко едно споразумение е обещание. Преди 9 месеца обещахме, че на този ден ще бъде подадена оставката и Николай Денков спази това обещание. Властта за нас не е крайна цел, а средство за промяна и докато тази промяна се случва, ние ще бъдем тук и ще се движим напред", каза той.

По думите му през последните 9 месеца са се променили много неща и като пример посочи измененията в Конституцията, приемането ни в Шенген по море и въздух, бюджетът с 3% дефицит.

"И тези промени, колкото и да ви притесняват, не са най-важните", обърна се той към депутатите от опозицията, които го репликираха от място, докато говореше от парламентарна трибуна.

Още по темата
"Днес вече българите очакват да има премиер, който е образован, проевропейски, балансиран, никой да не е с монопол във властта, да няма държавен служител, където и да е в страната, над който само Господ да е над главата, пенсионерите очакват да не са под линията на бедност, учителите очакват приоритет образование да е водещ, кметовете окачат да имат равен достъп до финансиране, хората нямат страх от енергийната зависимост от Русия и който и да управлява оттук нататък ще трябва да отговоря на тези очаквания. Задачата сега е да продължаваме с тези промени, хората очакват да има регулатори, които да се борят с монополите, прокурорите да имат само обществен интерес, службите да се борят за сигурността на всеки българин и ние ще работим, това да продължи и тези очаквания вече са на всички български избиратели и който и да иска да управлява ще трябва да отговаря на тях“, каза Петков.

„Подвикванията, наглите изказвания, шоутата които гледаме със сексуални намеци и всякакви други неща, не са сред очакванията на хората и това ще ви маргинализира все повече“, предупреди той опозицията в лицето на ИТН и „Възраждане“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какъв е резултатът от ПП-ДБ : Изчегъртване=ИЗПИРАНЕ !
79
2
 
19
 
! Отговори
. преди 2 месеца
САМО НАРОДЕН СЪД ЗА ВАС !!!
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези от ПП били първи за какво ли не. Петков си мисли, че е фактор. А в обществото е за посмешище.
77
4
 
19
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
Видяхме я промяната ви -, милиони за "украински" бежанци ,а за бедните българи 0 !Издържаме войната им , а те за нас биха направили една голяма 0 !
76
4
 
22
 
! Отговори
рендетУ преди 2 месеца
Надявам се, че при евентуални предсрочни избори българинът ще бие шута на Меринджеите с двойно гражданство - канадчето Кирчу Т., американчето АсАнчу Зъркела и Общото Ленче - в противен случай ще се окаже, че не сме народ и нация, а просто "био МАТРЯЛ", на който скоро му предсти да изчезне. Природата не толерира слабите видове, напротив, тя ги Елминира!!!!!
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя да не е на стаж , за политик при Баце ? Без власт , нищо не можеш да прокараш , нито закони , нито каквото и да било !Но нали ИЗПРА БОРИСОВ ПОДОБАВАЧНО , И НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА ВЕЧЕ !
74
2
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Интересуват ви парите, властта, пиците с кристали и младите другарки/другари! Нищо друго!
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирето пак се изпусна. Властта е средство за промяна на потоците пари към Обръчите от фирми, които чакат край властта да им пусне парите чрез държавните регулатори и комисии.
72
3
 
7
 
! Отговори
естественно преди 2 месеца
бягайте бързо че Баце има за какво да си връща ,ще сте първите политици вкарани реално в затвора за откраднати милиарди и ...
71
1
 
19
 
! Отговори
паси предателят преди 2 месеца
Тоя мало...умен лицемер предател който твърдеше ,че за 6-7 месеца се научил " как се управлява държава." Същият катър беше обещал да септември месец 7 кораба от Америка ще доставят Газ на България беше казал всичко е уредено .- ни кораби ни газ тоя предател трябва да е забравил защото толкова неща е обещал ,че кое да помни.
70
2
 
11
 
! Отговори
киро кухата преди 2 месеца
А дали го е казал на правилен български език , защото смислово е невярно , съмнявам се .
69
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Край с пп ,избори и хвърчат с 5...6 %
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герб :Няма не искам , няма не дей ...!
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Последен валс , в Парламента за ПП-Дб !
66
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ''благодарим'' и на ПП-Дб , за това че и ТЕ ни гарантираха и докараха в Бг , целогодишно банани ... , само за 3-6 дни оплюскаха 11 млрд . .
65
5
 
18
 
! Отговори
..... преди 2 месеца
На записа на Р.Василев друго приказваше.,,Една година да сме на власт и после по островите",т.е. 1г. да крадем и да се оправим! А сега морални и сакрални приказки за пред хората!Нямате срам и съвест!
64
4
 
17
 
! Отговори
Йордан преди 2 месеца
Абе друго си е да викнеш правителствения самолет и да заведеш Ленчето на вечеря в Солун, да се поразкърши :)
63
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
вече никой не ви иска промените - предатели такива. Даже трябва да ви разследват и който е крал да ходи в затвора
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''ХАРВАРД'' бил кръстен на Кирил Петков .
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СДС-то имаше една песен , "ПОСЛЕДЕН ВАЛС , зБОГОМ ЛЮБИМА ...'' !