Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

Той увери Австрия, че границите ни са готови
7 мар 2024 10:50, Нели Христова
192
Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави
Снимка: БГНЕС

Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите. Ние ще направим и правим така, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ декларира пълна подкрепа за Урсула фон дер Лайн за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

"Сега е моментът, сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП, днес трябва да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и СДС ще даде всичките си гласове за теб", заяви Борисов.

Пред конгреса на ЕНП Борисов представи вътрешнополитическата ситуация в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

"В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия. В тази абсолютно гадна война, България направи много повече от държавите с големи възможности", заяви Борисов.

Той изтъкна диверсификацията от руски газ, петрол и ядрено гориво. "В следващите няколко месеца започва строителство на две ядрени мощности. Мога да изброявам още много, но днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", каза Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес лидерът на ГЕРБ да проведе среща с канцлера на Австрия, на която основен акцент да е Шенген и сигурността по границите на ЕС.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове", каза Борисов и призова австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. "Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия там. Това не е 21 век. Това не е начинът, по който да работи Европа", каза още Борисов и даде заявка за сигурни граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държавата-мащеха се интересува повече от украинците.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли кой да му каже на това нещо, да се опита да се държи по-,достойно,стига е козирувал на началниците и на всичкото отгоре лъже като дърта ромка,правейки ги на а бдали,като че ли те не знаят що за стока е той,пък и ние.
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лъж льо, трябваше да започне с това как ГЕРБ и лично тий построиха турски поток с парите на бедните българи за да може Путин да започне война в Украйна! А може би как чакаше като ученичка пред вратата на Путин за да му подари кученце. Как е ръководител на мафията в България и 11 години държеше частната фирма на Къро на границата Капитан Андреева за да може наркотиците да стигат до съгражданите на Урсула. И т.н.
85
2
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Като цяло това са повече хвалби отколко реалност - трудно ми е да си представя какви танкова и артилерия сме предоставили на Украйна, като реално ние нямаме такива - не и нещо което да отговаря на времето! Иначе със снаряди и боеприпаси може да сме помогнали, ВМЗ Сопот и Арсенал Казанлък са едно от малкото неща които все още работят нормално във военната индустрия, а продукцията им се търси навсякъде по света
84
1
 
3
 
! Отговори
още ще правим... преди 2 месеца
..щом от ЕС и САЩ ни плащат за да помагаме на героичния украивски народ!НЕМА ЛАБАВО!
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До СЛАВА НА УКРАЙНА ! 64 - Не лъжи, ти не правиш достатъчно за победата над Русия. Това което трябва да направиш е да нарамиш автомата и да идеш на фронта. Всичко друго са само голи думи и фалшив патриотизъм. Те имат нужда от теб на фронта, не зад клавиатурата.
82
0
 
3
 
! Отговори
с ТАНКА преди 2 месеца
Питали Стана: "Ти как се казваш?", а она рекла "Станка", а они отговорили "Не те питаме с какво си дошла, а как се казваш" хъьхаъхаъаъхаъахаъахаъъахъаахахъхааххаха така и Бою "Ти как се казваш?" "Бою" - "не те питаме как си дошъл на власт, а как се казваш" хааххааахъаъаъахахааххъаъахаъхаъах
81
0
 
1
 
! Отговори
Opaaaa преди 2 месеца
Селските крадливи рога правят многоо...продължават да заличават *** с бързи темпове.евала кочани машалаа.
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Превод: България най-малко мисли за собствения си народ, защото приоритет на управление е украинския.
79
2
 
3
 
! Отговори
EL Politico преди 2 месеца
Руско-балкански поток замириса на теменужки.изчезналата пътна карта в България се намери според официални източници излязоха имена на близки до Радев Бизнесмени освен вече известните замесени.
78
1
 
6
 
! Отговори
Оставяй тва и идвай! преди 2 месеца
Танкопращачо, я си идвай бърже, че тука излязоха документи за национално предателство по твое време.
77
0
 
9
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 месеца
Тоя тъпан е за затвора ! Какво му задавате въпроси и му давате трибуна ?!??
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото козирувате на посолството и сте готови и последния ни залък да дадете на украинците.
75
2
 
2
 
! Отговори
Теменужка преди 2 месеца
Шефе, идвай си бързо да ме пазиш, намерили са пътната карта! Ся вече я втасахме!
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Австрия не иска да си пази границата та бг ще пази нейната грани ца.
73
1
 
7
 
! Отговори
Крум преди 2 месеца
Танкове ли? Кога сме изпращали танкове, някой знае ли? Според мен, ако са изпращани такива, то със сигурност ние не сме оповестени
72
1
 
8
 
! Отговори
Така е, други такива преди 2 месеца
будали като нашите няма. Дадоха сума ти пари на Украйна, техниката си дадохме и си съсипахме земеделието и енергетиката за каузата. Други такива едва ли има в Европа.
71
3
 
6
 
! Отговори
ПЪТНАТА КАРТА, МАЛЕ преди 2 месеца
Много направи, да. Особено ти Борисов, който направи войната възможна, чрез ускорения проект на Руския "Турски Поток".
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сам си признава ,че сме най-големите идиoTu, u Да направи да се досадипе, лайHo долно па и се гордее ти го плюеш и освиркваш тои ти се лендзи в очите Долна твар нагла.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европейската народна партия е партия на народа ,който ръководи ЕС с 25 000 евро заплати+,режийни.Както ГЕРБ означава Граждани за Европейско Развитие на ГЕРБ.И двете организации са си постигнали целите.А народа да д.ха супата.