Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави

Той увери Австрия, че границите ни са готови
7 мар 2024 10:50, Нели Христова
192
Борисов: В тази гадна война България направи много повече от по-богати държави
Снимка: БГНЕС

Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите. Ние ще направим и правим така, че и австрийците, и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на мостовете денонощно да стоят живи хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ декларира пълна подкрепа за Урсула фон дер Лайн за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

"Сега е моментът, сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП, днес трябва да гласуваме за Урсула фон дер Лайн. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и СДС ще даде всичките си гласове за теб", заяви Борисов.

Пред конгреса на ЕНП Борисов представи вътрешнополитическата ситуация в България и помощта, която страната ни е осигурила за Украйна във време на война.

"В последните месеци, макар и с колебливо правителство, но с много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия. В тази абсолютно гадна война, България направи много повече от държавите с големи възможности", заяви Борисов.

Той изтъкна диверсификацията от руски газ, петрол и ядрено гориво. "В следващите няколко месеца започва строителство на две ядрени мощности. Мога да изброявам още много, но днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре", каза Бойко Борисов.

Очаква се по-късно днес лидерът на ГЕРБ да проведе среща с канцлера на Австрия, на която основен акцент да е Шенген и сигурността по границите на ЕС.

"Само на 60 км от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от ТИР-ове", каза Борисов и призова австрийските политици да отидат сами и да видят антизелената среда, която съществува там. "Шофьорите на ТИР-ове прекарват денонощия там. Това не е 21 век. Това не е начинът, по който да работи Европа", каза още Борисов и даде заявка за сигурни граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
6
 
! Отговори
Вижте снимката преди 2 месеца
Бою вече не може дори да се преструва на уверен - вижте му присвитите очички и благата полу-усмивка. Малко гледа в стил Промяната ми *** у гaщата.
67
12
 
2
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 месеца
РУСИЯ ТРЯБВА ДА ВОЮВА И РУСНАЦИТЕ ДА УМИРАТ....ЩОМ СЛУШАТ И ВЯРВАТ НА УБИЙЦИ И НЕГОДНИЦИ!
66
1
 
9
 
! Отговори
успехите на ГЕЙРБ преди 2 месеца
Натото не върна излаз на бело море и бг трябва да плаща на Гърция. Натото призна и маке езика.ЕС съда иска маке малцинство. Сигурно пак Георги Димитров в виновен и за македонска държава.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво общо има Австрия с бг граница. Такова слугнство няма и при Фердинан.
64
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия има страшно много хора, които са против Путин, но не им дават право на избор и ако някой много се бунтува го тургат в бай Ставри, а ако някой вече и това не се кротне - ликвидират го физически, както направиха с бореца за свобода Алексей Навалний.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците ще потърсят отговорност и от помагачите на Кървавият клоун
62
0
 
10
 
! Отговори
Изненадан преди 2 месеца
"С боеприпаси, с бронетранспортьори, с танкове и артилерия." - кога сме пращали танкове, това истина ли е или Тиквaта пак се оплете в лъжи?
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Идват евро избори на 09.06 и Урсулчето ще бъде уволнена от народите на Европа. Хората навсякъде са много ядосани на тези управляващи, които унищожават Европа.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А мъжът на Гаргамел там ли е или Марчето и Боко делят една стая,за да ни дадат пример как се правят икономии.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро тая че ходи )
58
9
 
6
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА ! преди 2 месеца
КАКВОТО МОЖЕМ --ПРАВИМ ЗА ГЕРОИЧНИЯ И НЕЩАСТЕН УКРАИНСКИ НАРОД!ВСИЧКО ЗА ФРОНТА--ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА НАД РУСКИЯ ФАШИЗЪМ И ИМПЕРИАЛИЗЪМ!
57
2
 
6
 
! Отговори
Бойка калдаръм кадън преди 2 месеца
Както се научих по времето когато бях дребна кадъна в харема на великият вожд Тодор Живков, на големците трябва да се служи, затова аз се разстилам в краката на господаря Урсула, да прави с мен каквото иска, аз имам опит в тая работа, първо на Тодор Живков бях слугиня, после на Путин метреса, накрая на султан Ердоган кадъна в харема. Да ме прави каквото иска господаря Урсула, само да праща евросубсидии, че да има какво да крада и как да си плащам на емигрантите да ме правят щастлива.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А що построи турски поток ве суратпаткан?
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боко, вие превърнахте България в радиоактивно сметище. Ядрените отпадъци на Уестингхаус ще се съхраняват на територията на България в Странджа планина. Руснаците си ги взимаха при тях и ги складираха при тях. Докарахте ни престъпници от западна Европа. Афганистанци и подобни от кол и въже. Унищожихте България, ваш'та леля.
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще ми каже ли някой какво и е народното на Европейската народна партия?Като в нея членуват само милионери и милиардери,като нашия.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна губи половин територия така че бг губи. Като е направила толко трябва да пичели но не се вижда какво. Парите отидоха в банките.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да разбираме, че войната свършва!
51
2
 
6
 
! Отговори
Бойка калдаръм кадън преди 2 месеца
Аз, кадъната на кадъните декларирам пълна подкрепа за мъжа си Урсула защото тя ме урежда с мощни емигранти да ме правят щастлива кадъна. Затова аз и целият харем гроб заставаме мощно зад Урсула за втори мандат и още много емигранти които да ни праща и да ни правят хабиби. Ние от харем гроб сме готови да се предложим на всеки които ни намира европарици за папкане и емигранти да ни помпят злобно.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докога ще търпим това нещо да ни излага по света и у нас?
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя мутра ликвидира близо милион българи